Rusijoje daug triukšmo sukėlusį raginimą ketvirtadienį publikavo britų portalas „The Independent“, savo siūlymą UEFA motyvuodamas R. McLareno ataskaitos duomenimis. Anot anglų, dopingo vartojimas masiškai paplitęs ir Rusijos futbole – portalo turimais duomenimis, nuo 2011 iki 2015 m. 11 rusų futbolininkų dopingo testų buvo teigiami, tačiau tai buvo nuslėpta nuo visuomenės. „Raginame UEFA atkreipti į tai dėmesį ir šalinti rusų klubus iš tarptautinių Europos turnyrų“, – rašo britai.

UEFA į šį raginimą kol kas nesureagavo, tačiau Rusijos futbolo sąjungos garbės prezidentas Viačeslavas Koloskovas pareiškė, kad į tokius dalykus nereikia kreipti dėmesio. To, anot jo, nedarys ir UEFA.

„UEFA netgi neatkreips dėmesio į tą straipsnį. Organizacija rimtai priima tik informaciją iš WADA ir savo dopingo kontrolierių. „The Independent“ užsiima šmeižtu. Visai neseniai UEFA ėmė dopingo testus iš Rostovo komandos žaidėjų ir visi jie buvo neigiami, aiškino jis. Futbolininkai buvo tikrinami ir Europos čempionate, tačiau visi dopingo testai buvo neigiami“, – dėstė V. Koloskovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)