Šis turas – labai svarbus „Kauno Žalgiriui“, nelaimėjusiam penkiolikoje mačų iš eilės bei žaisiančiam prieš tiesioginį konkurentą.

Klaipėdos „Atlantas“ – Utenos „Utenis“.
Liepos 12 dieną 18.30 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 2:0

Iš Europos lygos kovų pasitraukę atlantiečiai sieks trečią kartą iš eilės šiame sezone įveikti „Utenį“, tačiau tą darys gerokai nukraujavę.

„Atlantas“ artimiausiame mače versis be trenerio Konstantino Sarsanijos bei gynėjo Kazimiero Gnedojaus, sulaukusių diskvalifikacijų po emocijų pliūpsnio 16-ojo turo mače su „Sūduva“. Taip pat uostamiesčio ekipoje nepamatysime klastingos ligos pakirsto Dovydo Norvilo. Įdomi ir Roko Gedmino padėtis – trijuose iš eilės „SMScredit.lt A lygos“ mačuose pasižymėjęs futbolininkas buvo patyręs traumą.

Savo ruožtu Helsinkyje „Atlanto“ vartų stačiakampį gynė Marius Adamonis, pakeitęs pirmame tarpusavio mače stratego kritikos sulaukusį Povilą Valinčių. Visgi, nepaisant visų galimų pokyčių ar netekčių komandos sudėtyje, Klaipėdos klubas kels tikslą savo sąskaitą papildyti dar trimis taškais.

Aukštaitijos ekipa per pertrauką atsisveikino su bene svarbiausia puolimo mozaikos dalimi – veržliuoju Edgaru Mastianica. Siekdamas suderinti veiksmus atakoje be šio saugo, „Utenis“ sužaidė dvejas kontrolines rungtynes. Tiek dvikova su Latvijos čempionato atstove Rygos FS „Metta“ ekipa, tiek akistata su „Lietava“ baigėsi lygiosiomis.

Uteniškių trenerio Olego Boičyšino, pertrauką pasitikusio iškovotomis dvejomis svarbiomis pergalėmis iš eilės, kariauna parodė atsigavimo ženklus puolime ir realu, jog „Atlanto“ gynybos linijos lauks daugiau darbo nei ankstesniuose susitikimuose.

Jonavos „Lietava“ – „Kauno Žalgiris“. Liepos 14 dieną 18 val. Jonava, KKSC stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:2, 5:1

Penkiolikoje mačų iš eilės pergalės skonio nepatyręs „Kauno Žalgiris“ stos į labai svarbią kovą Jonavoje, kur į dar gilesnę duobę žalgiriečius gali pasiųsti varžovų stovyklą papildęs šio sezono atakų lyderis.

„Lietava“ pertraukos metu taip pat žaidė kontrolines rungtynes bei pildėsi naujais futbolininkais. Į Jonavą sugrįžo „Utenyje“ sezoną pradėjęs gynėjas Benas Spietinis, be to, čempionato debiutantė sustiprino kol kas buksuojančią puolėjo poziciją – į klubą atvyko buvęs „Kauno Žalgirio“ futbolininkas Rokas Krušnauskas.

„Lietava“ yra kritusi į duobę: Roberto Poškaus treniruojama komanda neiškovojo pergalės šešiuose mačuose iš eilės, o triumfas artėjančiame susitikime, sprendžiant pagal kauniečių taškų rinkimo tendencijas, gali ne tik sugrąžinti jonaviečius į penktą turnyro lentelės vietą, bet ir užtikrinti kiek ramesnį gyvenimą, nesibaiminant likti paskutiniams.

Kauniečiams trauktis nebėra kur – „Utenis“ sugebėjo atitrūkti, tad taškai prieš tiesioginius konkurentus yra itin svarbūs. Sunku tikėtis, kad trečiame bei ketvirtame rate pirmasis ketvertas suteiks „Kauno Žalgiriui“ daug progų išsikovoti teigiamą rezultatą, o dvikovų su sąlyginai silpnesniais varžovais liko vos kelios. Įdomu, kas, išvykus R. Krušnauskui, trauks komandos puolimą į priekį – negi tai bus mohikanas Andrius Velička?

„Trakai“ – Kauno „Stumbras“. Liepos 14 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmame rate: 3:2, 0:0

Čempionato lyderiams, kaip reta apmaudžiai baigusiems savo šio sezono odisėją Europoje, teks grumtis su pajėgas performavusiu „Stumbru“.

Įdomu, kaip „riteriai“ bus atsistatę psichologiškai po patirto nokauto Taline, maža to, atsakomajame mače dėl traumos komandai negalėjo padėti Nerijus Valskis, o Arūnas Klimavičius apskritai nepasirodė Europos lygoje. Be šių svarbių žaidėjų „Trakų“ ekipoje vis dar sugrįžimui rengiasi Pavelas Krukas, Jurijus Mamajevas bei Martynas Dapkus. Čempionato lyderiams šio sezono dvikovos su kauniečiais klostosi nelengvai, ne išimtis turėtų būti ir šis kartas.

Savo ruožtu „Stumbras“ ir toliau koreguoja sudėtį: komandą paliko neatsiskleidęs puolėjas Lukas Baranauskas bei šiame sezone nerungtyniavęs Laimonas Jurevičius. Artėjančiame mače galime pamatyti naują vartininką Rafaelį Broetto, puolėją Alexandre‘ą Kore bei iš „Utenio“ atvykusį Luką Artimavičių.

Kauniečių treneris Mariano Barreto žadėjo, jog klubas per pertrauką dar labiau sustyguos žaidimą, o į rikiuotę grįš kai kurie traumas išsigydę žaidėjai. Akivaizdu, kad „Trakams“ dėl pergalės reikės kaip reikiant pakovoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)