Birželio 20-ąją žalgiriečiai sužinojo, kad UEFA Čempionų lygos atrankoje susitiks su iš pirmo žvilgsnio itin galingu priešininku – praėjusiame sezone prestižinio Senojo žemyno grupių etape rungtyniavusiais Kazachstano čempionais „Astana“. Nors ši ekipa savo aikštėje kaip lygūs su lygiais kovojo su tokiomis komandomis, kaip Madrido „Atletico“, Stambulo „Galatasaray“ bei Lisabonos „Benfica“, M. Kuklys savo komandos anksčiau laiko „nenurašo“.

„Sužinojus apie burtus mano reakcija buvo dvejopa. Pirmiausia pagalvojau, kad galėjome sulaukti ir pajėgesnio varžovo. Vėliau pamaniau, kad visgi reikia žaisti prieš visas komandas. Nesvarbu, ar tai būtų „Astana“, ar kitas klubas. Šiais laikais visi moka žaisti futbolą.

Neturi reikšmės ir tai, ar rungtyniausime prieš Islandijos, ar prieš Kazachstano klubą. Žinoma, „Astana“ praėjusiais metais dalyvavo Čempionų lygos grupių etape, o tai yra daug pasakantis pasiekimas. Tačiau šansus vertinu lygiai. Jeigu mes tinkamai nusiteiksime šioms dvejoms rungtynėms, turėsime visas galimybes pasiekti teigiamą rezultatą ir patekti į kitą etapą“, - sakė saugas.

Ne vieną sezoną žaliai baltą aprangą vilkintis futbolininkas teigia tikintis savo komandos galimybėmis šiemet gerai pasirodyti stipriausių žemyno klubų turnyro atrankoje, tačiau pasak jo, žalgiriečių galimybėmis turi patikėti ir komandos sirgaliai bei futbolo aistruoliai.

„Esu užtikrintas mūsų galimybe žengti į kitą atrankos etapą ir tikiu savo komanda. Taip pat tikiu savimi. Bet svarbiausia, kad mumis tikėtų sirgaliai. Jų tikėjimas ir palaikymas mums yra labai svarbus. Net ir praėjusiais metais po rungtynių su „Malmo“ pamatėme, kad galime žaisti prieš bet kurią komandą. Tai bus dvejos rungtynės, kurioms turime labai gerai pasiruošti. Turime išeiti į aikštę ir laimėti. Taip, „ant popieriaus“ tai yra geresnė komanda, turinti didesnį biudžetą. Tačiau aikštėje žaidžia ne pinigai, o žmonės.

Tai, kaip rungtyniavome praėjusiais metais, prideda papildomos motyvacijos šiam sezonui. Su visais turime kovoti, o ir nemanau, kad „Astana“ yra už mus visa galva geresnė. Nėra taip, kaip tarkim prieš trejus metus su „Salzburgu“, kuomet tai buvo tiesiog aukštesnio kalibro komanda. Šiemet net ir viena ar dvi klaidelės gali nulemti rungtynių baigtį. Mes turėsime susikaupti ir tų klaidelių nepadaryti. Atiduosime visą savo širdį ir tikiu, kad tada pasieksime teigiamą rezultatą“, - sakė M. Kuklys.

Praėjusiame sezone žalgiriečiai susitiko su dukart iš eilės į UEFA Čempionų lygos grupių etapą prasibrovusia „Malmo“ ekipa iš Švedijos, o Vilniuje LFF stadioną aklinai užpildę žiūrovai išvydo dviejų apylygių komandų susirėmimą, kurio baigtį nulėmė vos vienas įvartis. Saugas teigia, kad toks sirgalių palaikymas, kokio komanda sulaukė tuomet, suteikė motyvacijos kovoti iki paskutinės rungtynių akimirkos.

„Daug motyvacijos suteikia tas jausmas, kai atvažiuoju prieš rungtynes ir matau į stadioną jau besirenkančius žmones. Taip pat išėjus į aikštę giedamas Lietuvos ar turnyro himnas. Tai yra nepakartojamas jausmas, kai visi sirgaliai skanduoja žodžius „Žalgiris“ ir „Lietuva“. Norėčiau žaisti ir A lygoje kiekvienas rungtynes supant tokiai atmosferai. Sirgaliai turi tikėti mumis ir suprasti, kad mes nesame robotai, mes tik žmonės, kurie taip pat gali suklysti. Todėl jų palaikymas yra be galo svarbus.

Visada tikimės, kad tokio lygio rungtynėse mūsų stadionas užsipildys futbolo mėgėjais. Mus palaikantys sirgaliai yra tarsi dvyliktas žaidėjas, kuris suteikia papildomos energijos. Net kai jau nebeturi jėgų, bet girdi, kaip žmonės tave palaiko ir tiki, tada įsijungia antras kvėpavimas. Todėl jų palaikymas yra labai svarbus. Tikiu: jeigu aikštėje mes atiduosime savo širdis, žmonės tai pastebės ir vertins“, - vylėsi M. Kuklys.

Žalgirietis prasitarė ir tai, kad jam didelė motyvacija yra ir jo šeima: „Kol kas vaikai dar yra maži, bet jie labai mane motyvuoja vien savo buvimu. Jie yra svarbi mano gyvenimo dalis. Grįžus po sunkių rungtynių ar treniruočių jie mane atgaivina ir priverčia šypsotis. Tuomet viskas pasimiršta. Didžiausias mano turtas yra žmona. Ji mane skatina dar labiau stengtis, visada pataria, o jei reikia – pakritikuoja. Ji puikiai supranta futbolą ir yra pagrindinė varomoji jėga mano gyvenime“, - sakė saugas.

Vis labiau artėjant UEFA Čempionų lygos rungtynėms M. Kuklys pripažįsta, kad pastebi ir vis didesnį aplinkinių susidomėjimą. Nors ir žalgiriečiams nepavyko laimėti nė vienerių draugiškų tarptautinių rungtynių stovyklos metu Slovėnijoje, žaidėjas stengiasi nekreipti dėmesio į galimus neigiamus atsiliepimus iš sirgalių ir tikina, kad šie rezultatai tikrojo komandos pajėgumo neparodo.

„Tos trejos draugiškos rungtynės tikrai neparodo, kad buvome silpnesni už varžovus. Mes turėjome labai daug progų įvarčiams, rungtynės galėjo pasibaigti visiškai kitaip. Visgi su kai kuriais komandos nariais dar reikia susižaisti, bet tikiu, kad iki Čempionų lygos rungtynių mes tai pasieksime ir pataisysime kitas klaideles.

Galbūt mums buvo sunkoka stovyklos pradžioje, bet tai yra normalu. Mes čia atvažiavome padirbėti fiziškai. Dabar krūviai po truputį yra mažinami, tad toliau sėkmingai ruošiamės rungtynėms su „Astana“, - sakė žalgirietis.

Jo teigimu, geriausias rezultatas Vilniuje būtų tuomet, jeigu klubui pavyktų išsaugoti savo vartus „sausus“.

„Taip pat norime ir patys įmušti. Tačiau niekada negalime žinoti, kaip susiklostys rungtynių eiga. Labiausiai norime namuose gerai apsiginti ir žaisti disciplinuotai. Ketiname pasiekti tokį rezultatą, kad vykdami į Kazachstaną turėtume puikias galimybes laimėti.

Net jeigu ir praleistume namie įvartį, tai nebūtų tragedija. Mūsų laukia dvejos rungtynės. Net ir namuose pralaimėję rezultatu 0:2 galime susikaupti, nebedaryti klaidų ir išvykoje patys pelnyti du įvarčius bei apversti viską aukštyn kojomis. Tai bus lyg du kėliniai. Turime sužaisti užtikrintai“, - tvirtino M. Kuklys.

Bene svarbiausios Vilniaus „Žalgirio“ rungtynės šiame sezone su Kazachstano čempionais „Astana“ įvyks liepos 13 dieną. UEFA Čempionų lygos atrankos mačas Vilniaus LFF stadione prasidės 20 valandą, o bilietus į jį platina „Bilietų pasaulis“.