Tiesa, reikėtų priminti, kad net jeigu apeliacija ir nebūtų patvirtinta, geriausias pasaulio futbolininkas veikiausiai nesėstų už grotų. Pagal ispanišką sistemą, žmonės, kuriems kalėti paskirta mažiau nei dvejus metus, bausmę gali vykdyti lygtinai.

2013 metais L. Messi ir jo vadybininku buvęs tėvas Jorge Horacio buvo įtarti klastoję mokesčių deklaracijas ir vengę mokėti mokesčius. Kalbama apie pajamas už futbolininko įvaizdžio naudojimą Ispanijos teritorijoje 2007-2009 metais.

Tai buvo sutartys su „Banco Sabadell“, „Danone“, „Adidas“, „Pepsi-Cola“, „Procter and Gamble“ ir „Kuwait Food Company“ kompanijomis. Tyrimo duomenimis, Ispanijos iždas dėl argentiniečių machinacijų neteko 4,1 mln. eurų sumos.

L. Messi pajamos nuo 2014 metų birželio iki 2015 metų birželio siekė 74 mln. JAV dolerių. Futbolininkas, žurnalo „Forbes“ duomenimis, užima ketvirtą vietą tarp daugiausiai pasaulyje uždirbančių sportininkų.

L. Messi ir jo tėvas jau savanoriškai sumokėjo 5 mln. eurų „pakoreguotų mokesčių“. Ši suma dengia nuslėptus mokesčius ir palūkanas.

Tiesa, pats futbolininkas visą kaltę iki šiol vertė tėvui, teigdamas, kad apie finansines aferas nieko nežinojo.

„Pasitikėjau savo tėčiu ir nežinau ką jis pasirašė. Pats nepasirašinėjau nieko“, – teisme aiškinosi „Barcelona“ futbolininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)