M. Ljujičius į Vilnių keliasi iš Belgrado. Praėjusiame sezone saugas, kaip ir kitas „Žalgirio“ naujokas Andrija Kaludjerovičius, buvo „Rad“ komandos dalimi. M. Ljujičius „Rad“ sudėtyje sužaidė 14 Serbijos aukščiausiojo diviziono „Super Liga“ rungtynių.

„Žalgirio“ naujokas kilęs iš nedidelio Prijepoljės miesto. M. Ljujičius dar būdamas 11-os persikėlė į Belgrado „Partizan“. Ten praleido 10 metų. Futbolininkui teko žaisti ir treniruotis su tokiomis kylančiomis žvaigždėmis kaip Milošu Jojičiumi (dabar žaidžia Kelno „Koln“), Aleksandru Mitrovičiumi (dabar – Niukaslo „Newcastle United“), Matija Nastasičiumi (dabar – Gelzenkircheno „Schalke 04“).
M. Ljujičius pirmąsias rungtynes pagrindinėje „Partizan“ komandoje sužaidė 17-os. Futbolininkas mače su Belgrado OFK debiutavo 75-ąją, o 76-ąją minutę pelnė pergalingą įvartį.

Saugas daugiausia mačų sužaidė dublerinėje „Partizan“ komandoje „Teleoptik“, dvejus metus buvo ekipos kapitonu. M. Ljujičius antrojoje pagal pajėgumą Serbijos lygoje rungtyniavo 102 kartus, pelnė 11 įvarčių.

M. Ljujičius pusmečiui taip pat buvo paskolintas Serbijos Lučanų „Mladost“. Naujasis „Žalgirio“ saugas yra žaidęs ir Serbijos U-20 rinktinėje.

Pasak „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Valdo Dambrausko, komandos naujokai iš Serbijos A. Kaludjerovičius ir M. Ljujičius galės debiutuoti trečiadienį vyksiančiose „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėse su „Trakais“.

„Matija – centro saugas, galintis žaisti visose pozicijose aikštės viduryje. Tai neblogų fizinių duomenų futbolininkas, – naujoką vertino V. Dambrauskas. – Norėjome sustiprinti vidurio saugų grandį, o Matija savo aikštės matymu, perdavimais ir jų kokybe bus labai naudingas.“

M. Ljujičius dėl vietos komandoje nukonkuravo praėjusią savaitę Vilniaus „Žalgirio“ peržiūroje dalyvavusį 22-ejų saugą iš Ganos Mustafą Yahayą. Jis išvyko iš Lietuvos ir ekipai neatstovaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)