Čempionate dalyvaus tokios žvaigždės kaip Lionelis Messi, Luisas Suarezas, Angelis di Maria, Jamesas Rodriguezas, Alexis Sanchezas, Dani Alvesas ir būrys kitų garsenybių.

VSB planuoja parodyti daugumą čempionato, kuris vyks birželio 3-26 dienomis, rungtynių. Turnyras pirmą kartą vyks ne Pietų Amerikoje, o JAV. Varžybose dalyvaus 16 komandų, suskirstytų į 4 grupes.

Pirmoje grupėje, kuri yra pajėgiausia, rungtyniaus Brazilijos, Argentinos, Meksikos ir JAV ekipos.

Antroje varžysis Čilė, Kolumbija, Urugvajus ir Ekvadoras, trečioje – Kosta Rika, Jamaika, Panama ir Haitis, ketvirtoje – Paragvajus, Peru, Bolivija ir Venesuela.

Į kitą etapą, ketvirtfinalį, pateks po dvi pajėgiausias rinktines. Pernai „Copa America“ čempionatas buvo surengtas Čilėje. Tada turnyre triumfavo šeimininkai čiliečiai, baudinių serijoje 4:1 palaužę argentiniečių pasipriešinimą.

Daugiausia kartų šį čempionatą laimėjo Urugvajaus futbolininkai – penkiolika (pastarąjį sykį – 2011-ais). Keturiolika pirmenybių laimėjo Argentina, bet paskutinį kartą labai seniai – 1993 metais. Aštuoniuose čempionatuose triumfavo Brazilija (pastarąjį sykį 2007-ais), dviejuose – Peru ir Paragvajus, viename – Čilė, Kolumbija ir Bolivija.

Šios varžybos vyksta nuo 1916 metų. Iki 1975-ų jos vadinosi Pietų Amerikos čempionatas. Jame tada Šiaurės Amerikos rinktinės nerungtyniavo.

Savaitgalio transliacijų tvarkaraštis:

Birželio 4 d. (naktį iš penktadienio į šeštadienį)

23.55 val. Kosta Rika – Paragvajus;
4.25 val. JAV – Kolumbija.

Birželio 5 d. (naktį iš šeštadienio į sekmadienį)

2.25 val. Haitis – Peru;
4.55 val. Brazilija – Ekvadoras.

Birželio 6 d. (naktį iš sekmadienio į pirmadienį)

23.55 val. Jamaika – Venesuela;

2.25 val. Meksika – Urugvajus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)