Į futbolininkų uždirbtą sumą įtraukiama ne tik klubuose gaunama alga, bet ir kitos įplaukos į sąskaitas – iš reklamos ir kitų oficialių šaltinių.

1. Cristiano Ronaldo, Portugalija (67,4 mln. eurų)

Portugalijos rinktinės žvaigždė, sezoną su Madrido „Real“ klubu baigusi triumfo akimirkomis – 11-uoju istorijoje iškovotu UEFA Čempionų lygos titulų. Neseniai pareiškęs, kad karjerą norėtų užbaigti būtent „Real“ gretose, 31-erių CR7 per sezoną uždirbo 67,4 mln.

2. Zlatanas Ibrahimovičius, Švedija (28,5 milijonai eurų)

Nors ekstravagantiškasis Švedijos puolėjas šiame sąraše yra antras, iki C. Ronaldo metinio uždarbio jam labai labai toli. 34-erių Ibra jau yra pareiškęs, kad Švedijos rinktinei Europos čempionate atstovauja paskutinį kartą, o kur pakryps jo karjera ateinantį sezoną – kol kas nėra aišku. Spėjama, kad Paryžiaus „Saint Germain“ palikęs puolėjas turėtų persikelti į „Manchester United“ gretas. Per sezoną aukštaūgio sąskaita buvo papildyta 28,5 mln. eurų.

3. Garethas Bale‘as, Velsas (25 milijonai eurų)

Dar vienas Madrido „Real“ žaidėjas, patenkantis į geriausiai apmokamų Europos futbolininkų sąrašą. 26-erių Velso rinktinės saugas per sezoną uždirbo 25 milijonus ir buvo vienas iš pagrindinių žmonių, Velso rinktinę pirmą kartą istorijoje ištempusių į pagrindinį Europos čempionato etapą.

4. Thomas Mulleris, Vokietija (23,6 milijonai eurų)

Tai – daugiausiai uždirbantis Vokietijos rinktinės žaidėjas, šį sezoną Miuncheno „Bayern“ nepadėjęs užkariauti UEFA Čempionų lygos, tačiau eilinį kartą į viršų kėlęs šalies čempiono taurę. Kartu su reklama ir atlyginimu per sezoną 26-erių puolėjas uždirbo 23,6 mln. eurų

5. Wayne‘as Rooney, Anglija (22 milijonai eurų)

Anglijos rinktinės puolėjas nebėra vienintelė pirmo ryškumo žvaigždė titulų ištroškusioje savo šalies komandoje, tačiau pagal atlyginimą su patyrusiu 30-mečiu puolėju nė iš tolo negali lygintis joks kitas anglų futbolininkas. „Manchester United“ simboliu tapęs žaidėjas per sezoną susižėrė 22 mln. eurų.

6. Andresas Iniesta, Ispanija (21,5 milijono eurų)

Dar vienas veteranas, savo pasiekimais sugebėjęs užsitikrinti milžinišką atlyginimą ir ramų gyvenimą iki pat jo pabaigos. 32-ejų „Barcelona“ saugas jau nebedemonstruoja savo paties geriausio savo žaidimo lygio, tačiau vis tiek yra brangiausiai apmokamas iš visų Ispanijos rinktinės žaidėjų – 21,5 mln. eurų per sezoną.

7. Ikeras Casillasas, Ispanija (21 milijonas eurų)

Ispanijos rinktinės kapitonas šį sezoną rungtyniavo nebe gimtojoje šalyje, o Portugalijoje, tačiau sudarytos reklaminės sutartys ir vis dar solidi alga 35-erių vartininkui toliau leidžia išlikti tarp pačių turtingiausių Senojo žemyno futbolo meistrų – 21 mln. eurų.

8. Philippas Lahmas (18,9 milijono eurų)

32-ejų „Bayern“ saugas apie karjeros pabaigą dar negalvoja, tačiau Europos čempionate su Vokietijos rinktine žais jau ketvirtą sykį. Jo pajamos per metus siekė 18,9 mln. eurų.

9. Bastianas Schweinsteigeris (18,8 milijono eurų)

Pastarasis sezonas nebuvo sėkmingas nei pačiam B. Schweinsteigeriui, nei „Manchester United“ komandai, tačiau patyręs 31-erių saugas gaunama alga skųstis tikrai neturėtų – 18,8 mln. eurų. Po blankaus pasirodymo B. Schweinsteigeris turėtų džiaugtis ir tuo, kad Joachimas Lowas jį įtraukė į galutinę Vokietijos rinktinės sudėtį čempionatui.

10. Edenas Hazardas (17 milijonų eurų)

Daugiausiai uždirbančių žaidėjų dešimtuką užbaigia Belgijos rinktinės žvaigždė E. Hazardas. Londono „Chelsea“ sezonas taip pat priminė slogutį, tačiau 25-erių futbolininkas užsidirbo tikrai solidžią – 17 mln. eurų sumą – ir gali didžiuotis būdamas jauniausiu daugiausiai uždirbančiu Europos čempionato žaidėju sąraše. Be to, Belgijos rinktinė yra laikoma viena iš favoričių kautis dėl titulio liepos 10-ąją dieną Paryžiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)