Anksčiau teigta, kad jis Lietuvos rinktinei galės padėti tik dvikovoje su Latvijos ekipa. Šios rungtynės birželio 1 dieną vyks Liepojos stadione.

„Lukas atvažiavo penktadienį, keliavo visą dieną. Šiandien jis dalyvauja treniruotėje, kuri yra paskutinė prieš rungtynes su Estija. Tikiuosi, kad sekmadienį Lukas mums padės aikštėje. Nežinau, ar jis bus startinėje sudėtyje, ar į aikštę išeis vėliau. Esmė ta, kad Lukas jau yra čia, o tai yra gera naujiena“, – šeštadienį surengtoje treniruotėje kalbėjo Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas.

Paklaustas, kaip rinktinė pasirengusi dvikovai su Estija, strategas tikino, kad visi yra nusiteikę kovingai. „Manau, kad esame gerai pasirengę. Šiandien turime paskutinę treniruotę prieš rungtynes, prieš tai treniravomės dvi dienas. Manau, kad padarėme, kiek įmanoma: pažiūrėjome, pamatėme, pakalbėjome. Per tokį trumpą laiką ne ką daugiau ir galima padaryti. Visi atvykę žaidėjai yra pasirengę. Aišku, kai kuriuos kamuoja nedideli negalavimai, bet rimtų traumų neturime ir tikiuosi, kad jų nebus po turnyro“, – vylėsi E. Jankauskas.

Estijos rinktinę jis įvardijo kaip fiziškai gerai pasirengusią, agresyvią komandą. „Bet mus tenkins tik pergalė“, – pabrėžė Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyriausiasis treneris.

Lietuvos rinktinė per 25 šalies nepriklausomybės metus oficialias rungtynes Klaipėdos stadione žais tik antrą kartą. Paklaustas, kaip vertina jo būklę, nes daugelis Lietuvos stadionų susilaukia kritikos, E. Jankausks buvo atlaidus: „Atrodo, kad viskas yra gerai“.

Šiemet Baltijos taurės varžybos pirmą kartą vyksta pagal futbolo savaitės principą ir tęsis nuo gegužės 29 d. iki birželio 4 d. Po rungtynių Klaipėdoje Lietuvos rinktinė vyks į Latviją, kur susitiks su dviejų pastarųjų Baltijos taurės turnyro nugalėtoja – Latvijos ekipa. Būtent latviams 2014 metų turnyro finale 0:1 pralaimėjo lietuviai. Šių metų turnyro nugalėtojas paaiškės po latvių ir estų komandų susitikimo Estijoje.

Lietuvos rinktinė Baltijos taurės turnyre žais ne pačios pajėgiausios sudėties. Turnyrą praleis dėl patekimo į Ispanijos aukščiausią lygą kovojantis Marius Stankevičius, Rumunijoje sezoną baigiantys Deivydas Matulevičius ir Vytautas Černiauskas, dėl asmeninių priežasčių kvietimų atsisakę Mindaugas Panka, Vytautas Andriuškevičius, traumą patyręs Tomas Mikuckis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)