Paskutinis mėnesis „Aalborg“ klube L. Spalviui virto tikru nesėkmių ruožu.

Nors sezonui įpusėjus 21-erių puolėjas dar svajojo apie antrą karjeroje Danijos čempiono titulą, trejas rungtynes iš eilės pralaimėjusi Olborgo komanda nusmuko jau į penktą vietą, o galimybės pakilti bent iki prizinės pozicijos – jau tik teorinės. Maža to, nelaimėjo Larso Sondergaardo auklėtiniai ir Danijos taurės turnyro, iš kurio buvo eliminuoti pusfinalyje.

Dar vieną šaukštą deguto L. Spalviui pridėjo sekmadienio dvikova su „Esbjerg“ futbolininkais. „Aalborg“ namuose nusileido vieniems lygos autsaiderių 1:2, o lietuvis susitikimo pabaigoje prieš save išvydo raudoną kortelę.

Tik 79-ą minutę po keitimo aikštėje pasirodęs L. Spalvis prasidėjus teisėjo pridėtam laikui įsivėlė į susistumdymą su „Esbjerg“ puolėju Emiliu Lyngu.

Pastarasis pirma užsipuolė kitą „Aalborg“ žaidėją Thomasą Enevoldseną. Prišokęs L. Spalvis iš pradžių griebė varžovą už gerklės, o po akimirkos ir stuktelėjo jam galva. Arbitras abu karštakošius išsiuntė į rūbines.

„Patariau jam nusiraminti, o jis ėmė smaugti mane ir bjauriai vožtelėjo. L. Spalvis yra per daug agresyvus – ne mane vieną jis yra bandęs smaugti“, – po rungtynių nuoskaudas liejo E. Lyngas.

Kaip ten bebūtų, peštukams gali tekti praleisti abu likusius Danijos pirmenybių turus. L. Spalviui tai reikštų trejus metus trukusio karjeros etapo „Aalborg“ gretose pabaigą, kadangi vasarą snaiperis persikels į Lisabonos „Sporting“ (Portugalija) komandą.

Pasiguosti dėl nevykusio atsisveikinimo lietuvis galėtų viltimi išsilaikyti rezultatyviausių lygos žaidėjų sąrašo viršūnėje. 18 įvarčių pelnęs L. Spalvis artimiausią konkurentą lenkia 4 taikliais smūgiais.

Kita galima paguoda – Baltijos taurės varžybos. L. Spalvis yra įtrauktas į išplėstinę Lietuvos rinktinės sudėtį, bet ekipos vairininkas Edgaras Jankauskas iš anksto buvo nusiteikęs dėl Danijos čempionato finišo sekmadienį pirmoje turnyro dvikovoje su estais verstis be savo pagrindinio puolėjo.

Dabar situacija keičiasi.

„Niekada nebūna džiugu sužinoti, kad mūsų žaidėjai gauna raudonas korteles ar panašiai. Iš kitos pusės, galima įžvelgti ir naudingų dalykų. Galbūt tikrai klubas leis Lukui atvykti į Klaipėdą. Tik reikia sulaukti Danijos futbolo federacijos ir klubo sprendimų. Lukas mums yra labai reikalingas, ypač žinant, kaip rinktinei trūksta atakuojančių žaidėjų. Mums tai būtų labai rimtas pastiprinimas“, – DELFI sakė E. Jankauskas.

Primename, kad sekmadienį Klaipėdoje lietuviai susitiks su Estija, o birželio 1 d. Liepojoje žais su Latvija. Birželio 6 d. laukia dar viena kontrolinė dvikova Krokuvoje su Lenkijos rinktine.

L. Spalvio incidento vaizdo įrašas (nuo 1:46:50):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)