Anglijos futbolo asociacijos taurės turnyro (FA Cup) finale garsiajame Londono „Wembley“ stadione kovos „Manchester United“ ir Londono „Crystal Palace“ klubai. Tiesioginės transliacijos pradžia – 19.25 val. „Raudoniesiems velniams“ tai paskutinė galimybė šį sezoną iškovoti bent vieną trofėjų ir kiek pagerinti nuotaiką savo sirgaliams.

Mančesterio komanda žaidė nesėkmingai visuose frontuose, o „Premier“ lygoje užėmusi tik penktą vietą nepateko į UEFA Čempionų lygą. „Crystal Palace“ patekimas į finalą yra didelė staigmena. Londono ekipa Anglijos čempionate liko tik 15-a. Šios šalies pirmenybių tarpusavio akistatoje „United“ namie šventė pergalę 2:0, o mačas Londone baigėsi 0:0.

„Manchester United“ futbolininkai „FA Cup“ turnyrą laimėjo 11 kartų, bet pastarąjį sykį jau seniai – 2004-ais. Jei šeštadienį „raudonieji velniai“ triumfuos, jie pasivys Londono „Arsenal“ klubą, kuris šią taurę iškovojo 12 kartų. „Crystal Palace“ komanda „FA Cup“ finale žais pirmą kartą.

Vokietijos taurės varžybų („DFB Pokal“) finale Berlyno olimpiniame stadione santykius aiškinsis stipriausios šios šalies ekipos – Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“. Transliacijos pradžia (bet ne rungtynių - DELFI) – 21.30 val. Bavarai šį sezoną vėl tapo Vokietijos pirmenybių nugalėtojais, bet nudegė Čempionų lygoje, kai pusfinalyje neatsilaikė prieš Madrido „Atletico“. Tai bus atsisveikinimo rungtynės „Bayern“ treneriui Pepui Guardiolai, kuris kelsis į „Manchester City“.

Miuncheno futbolininkai šalies taurę laimėjo net 17 kartų. Tai geriausias rezultatas tarp visų Vokietijos klubų. „Bayern“ pralaimėjo tris šių varžybų finalus. „Borussia“ žaidėjai šią taurę į viršų kėlė tik tris sykius, Dortmundo klubas suklupo keturiuose „DFB Pokal“ finaluose. Pernai „geltonieji“ lemiamose rungtynėse 1:3 turėjo pripažinti „Wolfsburg“pranašumą.

Vokietijos superklubai taurės turnyro lemiamoje dvikovoje tarpusavyje susitiks ketvirtą kartą. Dvi pergales šventė „Bayern“, vieną – „Borussia“. Ką tik pasibaigusiose Bundeslygos pirmenybėse, kuriose „Borussia“ liko antra, bavarai laimėjo abu mačus prieš Dortmundo komandą – 5:1 ir 1:0.

Italijos taurės finale šeštadienį žais Turino „Juventus“ ir „AC Milan“ klubai (21.45 val.), o Prancūzijos tą patį vakarą – „Paris Saint Germain“ ir „Marseilles“ (22.00 val.

Sekmadienį Ispanijos taurės turnyro finale „Barcelona“ kovos su UEFA Europos lygos nugalėtoja „Sevilla“ (22.30 val.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)