Nugalėtojams atiteko ne tik įspūdinga taurė, bet ir kelialapis į UEFA Čempionų lygą bei 12 mln. eurų prizų fondas.

Kitaip į Čempionų lyga patekti negalėjo nei anglai, nei ispanai, nes savo šalių pirmenybėse jie užėmė atitinkamai tik aštuntą ir septintą vietas.

Rungtynes galima suskirstyti į dvi dalis. Pirmame kėlinyje visiškai dominavo „Liverpool“ klubas, kuris 35-ą min. pirmavo 1:0 po Danielio Sturridge'o smūgio. Anglijos atstovai net privertė varžovus tris kartus sužaisti ranka jų baudos aikštelėje, bet teisėjo iš Švedijos Jono Erikssono švilpukas tylėjo.

Danielis Sturridge'as

Nuo pat pirmų antro kėlinio sekundžių vaizdas aikštėje smarkiai pasikeitė. Jau 20-ą sek. nuo kėlinio pradžios Kevinas Gameiro išlygino skirtumą 1:1, o „Sevilla“ futbolininkai visiškai perėmė iniciatyvą. Savo akivaizdų pranašumą ispanai įtvirtino dar dviem Coke įvarčiais 64-ą ir 70-ą min.

Coke Europos lygos finale pelnė du įvarčius

Rezultatas:

„Liverpool“ (Anglija) 1 – 3 „Sevilla“ (Ispanija).

35' Daniel Sturridge [1 - 0]
46' Kevin Gameiro [1 - 1]
64' Coke [1 - 2]
70' Coke [1 - 3]

„Liverpool“: Simon Mignolet; Alberto Moreno, Kolo Toure (82' Christian Benteke), Dejan Lovren, Nathaniel Clyne; Emre Can, James Milner, Phillippe Coutinho, Roberto Firmino (69' Divock Origi), Adam Lallana (73' Joe Allen); Daniel Sturridge.

„Sevilla“: David Soria; Sergio Escudero, Daniel Carrico, Adil Rami (78' Timothee Kolodziejczak), Mariano Ferreira; Steven N'Zonzi, Grzegorz Krychowiak, Vitolo, Ever Banega (90+3' Sebastian Cristoforo), Coke; Kevin Gameiro (89' Iborra).

Ispanijos komanda antras pagal prestižą Europos klubų varžybas (svarbesnė dar yra UEFA Čempionų lyga) laimėjo ir pernai (2015), ir užperna (2014)i. Iš viso „Sevilla“ šio turnyro, kuris anksčiau vadinosi UEFA taurė, čempione tapo jau penkis kartus – dar 2006-ais ir 2007-ais.

„Liverpool“ šį trofėjų laimėjo tris sykius – pastarąjį kartą 2001-ais.
Prieš tai – 1973 ir 1976 metais.

Iki trečiadienio mačo Šveicarijoje, tiek „Sevilla“, tiek „Liverpool“ komanda dar nė karto buvo nepralaimėję UEFA Europos lygos turnyro lemiamo mačo.

Po tris sykius triumfavo ir dar dvi Italijos komandos – Turino „Juventus“ ir Milano „Inter“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)