Marijampolės „Sūduva“ vienintelė iš lyderių žais namuose, o Vilniaus „Žalgiriui“ teks išbandyti Jonavos stadiono veją ir gerokai paprakaituoti su kovingąja „Lietava“.

„Kauno Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“. Gegužės 17 dieną 18.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Pirmame rate: 1:3.

Dešimtyje susitikimų iš eilės pergalės neiškovojęs Kauno klubas pakilo iš turnyro lentelės dugno bei sieks atsirevanšuoti atlantiečiams, kuriems nusileido pirmame rate.

Laimiui Bičkauskui pavyko rasti žodžių, padėjusių kauniečiams susitelkti po triuškinamo pralaimėjimo „Lietavai“. „Kauno Žalgiris“ antrą kartą per pastarąsias trejas rungtynes sugebėjo išlaikyti „sausus“ vartus – tai, ką pasiekti „SMScredit.lt A lygoje“ pavykdavo itin retai. Į rikiuotę jau turėtų grįžti vidurio gynėjas Mantas Fridrikas, kuris savaitgalį rungtyniavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmoje lygoje.

Sugrįžus atlantiečių krašto gynėjams, komanda dviejuose mačuose iš eilės nepraleido įvarčio. Visgi praėjusiame susitikime traumą lygioje vietoje patyrė Markas Beneta, o vienuolikės veiksmai gynyboje šiek tiek išsiderino, tačiau jonaviečiai tuo nepasinaudojo. „Atlantas“ yra vienintelis klubas iš pirmojo ketverto dar nepraradęs nė taško dvikovose su apatinėmis turnyro lentelės dalies atstovėmis. Rungtynės Kaune bus nelengvos, tačiau klaipėdiečiai su dviem rezultatyviausiais čempionato žaidėjais yra mačo favoritai.

Jonavos „Lietava“ – Vilniaus „Žalgiris“. Gegužės 18 dieną 18 val. Jonava, KKSC stadionas. Pirmame rate: 2:2.

Penktoje vietoje įsitvirtinusiam Jonavos klubui iki šiol turėtų būti apmaudu dėl paleistos iš rankų pergalės pirmo rato susitikime.

Lyginant su praėjusiomis tarpusavio rungtynėmis, „Lietavai“ negalės padėti vis dar traumą besigydantis saugas Dominykas Galkevičius. Maža to, gynėjas Julius Aleksandravičius, nebaigęs akistatos uostamiestyje, taip pat greičiausiai nepadės čempionato debiutantams. Į rikiuotę jau turėtų grįžti Savio, tačiau net ir be vokiečio bei D. Galkevičiaus žaidusi Jonavos ekipa privertė „Atlantą“ gerokai vargti, kad šis atidarytų įvarčių sąskaitą. Palaikomi savo sirgalių jonaviečiai kovos su dviguba energija ir sieks dar kartą įkąsti čempionui.

Istorinę – penktą – iš eilės LFF taurę iškovoję žalgiriečiai turi užtektinai darbo „SMScredit.lt A lygoje“. Ten – scenarijus kol kas rašomas ne pagal „Žalgirio“ norus. 120 minučių kova Telšiuose greičiausiai turės įtakos pokyčiams vilniečių starto vienuolikėje, tad Jonavoje turėtume pamatyti kelis pastaruoju metu mažiau rungtyniaujančius futbolininkus. „Žalgiris“ jau kurį laiką negali įsitvirtinti pergalingame kelyje, o dabar puiki proga tai padaryti.

Marijampolės „Sūduva“ – Kauno „Stumbras“. Gegužės 18 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Pirmame rate: 3:2

Po itin įtempto tvarkaraščio marijampoliečiai turėjo laiko atsipūsti ir netrukus priešais juos stos gynyboje patobulėjęs „Stumbras“.

„Sūduvos“ pergalių seriją nutraukė „riteriai“ ir buvo akivaizdu, kaip suvalkiečiams trūksta susižeidusio Tomo Radzinevičiaus. Veteraną praėjusiame ture nesėkmingai pakeitė Karolis Laukžemis, kuris turės šansą reabilituotis po blankių rungtynių. Tikėtina, jog ateityje daugiau galimybių pasireikšti gaus šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ debiutavęs Domantas Antanavičius – 17-mečio žaidimu praėjusiame ture treneris Aleksandras Veselinovičius buvo labai patenkintas.

„Stumbras“, net ir rungtyniaudamas be kelių starto sudėties futbolininkų, sugeba rasti rezervų bei demonstruoti patikimą gynybą. Po mačo su „Kauno Žalgiriu“ treneris Mariano Barreto tikėjosi, jog Marijampolėje į rikiuotę sugrįš keli svarbūs žaidėjai, tarp kurių yra buvęs „Sūduvos“ saugas Giorgio Russo. Susistygavusi kauniečių gynyba turėtų kelti rimtų problemų be atakų lyderio žaisiantiems marijampoliečiams, kuriems teks ieškoti kitų rezervų.

Utenos „Utenis“ – „Trakai“. Gegužės 19 dieną 19.30 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Pirmame rate: 0:1.

Naujajam „Utenio“ treneriui Olegui Boičyšinui teks dar vienas nelengvas iššūkis – šį kartą čempionato lyderis „Trakų“ klubas.

Susižeidusį Vitalijų Myrną vartų stačiakampyje sėkmingai pakeitė Pavelas Leusas, tačiau uteniškiai debiutinėse O. Boičyšino rungtynėse nusileido titulą ginantiems čempionams. Nerezultatyviausia čempionato komanda vėl pradėjo jausti įvarčių alkį, per paskutiniuosius tris susitikimus nė karto nepasiųsdama kamuolio į varžovų vartus. „Trakų“ gynyba – kol kas beveik pavyzdinė ir ją pralaužti turimais resursais bus labai sunku.

LFF taurės finale suklupę „riteriai“ norės trečiuoju bandymu pralaužti ledus Utenoje. Valdo Urbono kariauna praėjusiame sezone išvykoje nė sykio neužėmė aukštaičių tvirtovės – kartą „Utenis“ nutraukė ilgą pergalių seriją, o kitą – praktiškai palaidojo oponentų šansus pakovoti dėl aukso su „Žalgiriu“. Po traumos sugrįžęs Nerijus Valskis ir jo komandos draugai iš Utenos sieks išsivežti tris taškus bei išsilaikyti turnyro lentelės viršūnėje.