Tiesa, tam „Žalgiriui“ ir vėl prireikė pratęsimo, o pergalę 1:0 (0:0; 0:0) prieš „Trakus“ padovanojo 99 min. gynėjo Lino Klimavičiaus smūgiu galva įmuštas įvartis.

Iki sekmadienio be žalgiriečių, tik dvi komandos galėjo pasigirti tokia pačia keturių iš eilės iškovotų pergalių šalies taurės turnyruose serija – tai Farerų Salų „Vikingur“ klubas ir Šiaurės Airijos „Cliftonville“ ekipa.

Laimėję sekmadienį žalgiriečiai tapo vieninteliais Europoje, kurie taurės turnyre pelnė penkis trofėjus iš eilės.

Tuo metu tik 2005 metais įkurtam „Trakų“ klubui, kuris yra dabartinis A lygos lyderis, nepavyko laimėti pirmos taurės istorijoje.

Sausakimšas stadionas

Į rekonstruoto stadiono atidarymą telšiškiai pradėjo rinktis dar prieš pusantros valandos – prasidėjus finalo dvikovai stadione nebuvo laisvų sėdimų vietų, o atėję vėliau įsikūrė stadiono prieigose.

Prieš rungtynes žiūrovus džiugino orkestras ir fejerverkai, o sveikinimo kalbas tarė Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, LFF prezidentas Edvinas Eimontas, LR Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius. Stadioną pašventino Telšių vyskupas augziliaras Linas Vodopjanovas.

Keitėsi progomis

Susitikimo pradžioje abi komandos tarsi žvalgėsi ir žaidė atsargų futbolą. Pirmą progą pasižymėti 12 min. turėjo „Trakai“: kamuolys baudos aikštelės krašte atšoko Nerijui Valskiui, tačiau saugas smūgiavo virš vartų. „Žalgiris" atsakė dviem pavojingais Elivelto smūgiais – prie baudos aikštelės ir joje – tačiau abu kartus užtikrintai sužaidė „Trakų" vartininkas Marius Rapalis.

21 min. po perdavimo iš krašto galva į vartus nepataikė Saulius Mikoliūnas. 30 min. labai pavojingas buvo „Trakų" išpuolis: po Aliaksandro Byčanoko smūgio baudos aikštelėje kamuolys nuo Lino Klimavičiaus kojos praskriejo šalia virpsto.

Pergalingas smūgis galva

Antrajame kėlinyje „Trakams" retokai sekėsi grasinti Armanto Vitkausko vartams, tačiau finalo debiutantai taip pat apribojo „Žalgirio" atakas. Šalies čempionai dažniausiai grasindavo smūgiais iš baudos aikštelės prieigų. 65 ir 73 min. Sauliaus Mikoliūno ir Manto Kuklio smūgių „Trakus" gelbėjo M. Rapalis.

83 min. „Žalgiris" įsiveržė į baudos aikštelę ir po M. Kuklio smūgio vartų link savo vartininką pasaugojo gynėjas Arūnas Klimavičius. Rungtynių pabaigoje smūgiais apsikeitė Jevgenijus Zasavickis ir Elivelto, tačiau ir jiems nepavyko pakeisti rezultato.

Pratęsimo pradžioje „Žalgiris" pagaliau įmušė pirmąjį įvartį. Po Manto Kuklio pakelto kampinio aukštai iššokęs kamuolį galva į buvusios komandos vartus nukreipė Linas Klimavičius. „Trakams“ taip ir nepavyko surengti rimtesnio šturmo – „Žalgiris“ apsigynė ir šventė pergalę.

Geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas L. Klimavičius. Jam atiteko Telšių rajono savivaldybės dovana.

Primename, kad vos prieš kiek daugiau nei du mėnesius Vilniaus „Sportimoje“ vykusiose LFF Supertaurės rungtynėse žalgiriečiai varžovus iš Trakų palaužė taip pat tik po pratęsimo – 4:1 (1:1; 1:1).

Rungtynės:

Vilniaus „Žalgiris“ 1 – 0 „Trakai“, po pratęsimo
99' [1 – 0] Linas Klimavičius

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Donovaj Slijngard, Linas Klimavičius, Mamadou Mbodj, Egidijus Vaitkūnas, Saulius Mikoliūnas (91 min. Justas Lasickas), Marin Matoš (105 min. Marius Žaliūkas), Mantas Kuklys, Vytautas Lukša, Elivelto (91 min. Simonas Stankevičius), Linas Pilibaitis.

Atsarginiai: Saulius Klevinskas, Jorge Chula, Tautvydas Eliošius, Lucas Gaucho.

„Trakai“: Marius Rapalis, Vaidotas Šilėnas, Arūnas Klimavičius, Justinas Januševskij, Deividas Česnauskis, Eugenas Zasavitchis, Aliaksandras Byčanokas (69 min. Modestas Vorobjovas), Artsem Hurenka, Dzmitry Rekiš, Nerijus Valskis (80 min. Titas Vitukynas), Davidas Aršakianas.

Atsarginiai: Ignas Plūkas, Mantas Leonavičius, Mattia Broli, Rokas Masenzovas, Simonas Jurgilas.