Rokiruotė. Vienintelė lyderių trejeto komanda, patyrusi nesėkmę 11-ame „SMScredit.lt A lygos“ čempionato ture – Marijampolės „Sūduva“. „Trakams“ 1:3 pralaimėję marijampoliečiai praleido į priekį Vilniaus „Žalgirį“ ir smuktelėjo į ketvirtą turnyro lentelės vietą. Ir toliau pirmauja „Trakai“, dviem taškais nuo jų atsilieka Klaipėdos „Atlantas“.

Pjūtis. Julius Aleksandravičius iš Jonavos „Lietavos“, Markas Beneta iš „Atlanto“, Martynas Dapkus iš „Trakų“, Marius Miškinis iš „Kauno Žalgirio“, Vytenis Kazlauskas. Visus juos iš balno išvertė traumos. Futbolininkus keitė komandos draugai, o teisėjo asistentą V. Kazlauską – ketvirtu arbitru Kauno derbyje dirbusi Ingrida Siliūnienė.

738. Tiek minučių lygos rungtynėse įvarčio nepraleido Marius Rapalis. Daugiau nei pusę paros savo vartus tarsi geležine uždanga užtvėrusiam „Trakų“ vartininkui po septynerių „sausų“ rungtynių įmušė „Sūduvos“ saugas Admiras Kecapas. Šalies čempionatų rekordas ir toliau priklauso Mariui Poškui, prieš porą dešimtmečių nė sykio nepraleidusiam daugiau nei 1100 minučių.

Mistika. Atrodo taip, tarsi „Sūduvai“ pakenkti dvikovose su „Trakais“ būtų nusprendęs galingas burtininkas. Marijampoliečiai „SMScredit.lt A lygoje“ „riteriams“, kuriems šiemet dukart nusileido ir LFF taurės turnyro pusfinalyje, pralaimėjo jau šeštą kartą iš eilės.

Duetas. „Atlantas“ 2:0 įveikė Jonavos „Lietavą“. Puolėjas Abdoulas Sylla įmušė penktą įvartį šį sezoną, o tai reiškia, kad dvi pirmos lygos snaiperių rikiuotės eilutės priklauso uostamiesčio komandos žaidėjams – rezultatyviausias lieka šešissyk įmušęs Maksimas Maksimovas.

Atgaila. Rungtynės Klaipėdoje šiemet pirmą kartą vyko ant gyvos žolės. Šios kokybė buvo tokia, kad futbolininkams teko kovoti ne tik su varžovais, bet ir su vejos įgeidžiais. „Tokioje aikštėje buvo labai sunku žaisti – kamuolys šokinėja, kupstai. Noriu atsiprašyti „Lietavos“. Mums reikėjo juos priimti, o ir patiems buvo sunku“, – po pergalės kalbėjo „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija.

Dėkojo. „Vyrai šaunuoliai. Atėjo į rūbinę visi, kojos kruvinos, atidavė jėgų, kiek galėjo“, – nepaisant pralaimėjimo saviškiais patenkintas liko „Lietavos“ treneris Robertas Poškus. Panašiai Utenos „Utenio“, 0:2 pralaimėjusio „Žalgiriui“, futbolininkus įvertino jų žaidimui dirigavęs Olegas Boičyšinas. „Turėjome galimybių įmušti. Banalus nuovargis neleido to padaryti. Noriu padėkoti vyrams už atsidavimą ir drausmę, kurią išlaikėme faktiškai visas rungtynes. Tik tiek jų šiandien ir prašiau.“

Debiutas. O. Boičyšinas „Uteniui“ vadovavo pirmą kartą – jis pakeitė dvikovos su „Žalgiriu“ išvakarėse iš pareigų pasitraukusį Mindaugą Čepą.

Pirmąsyk. „Žalgirio“ kroatas Marinas Matošas atstovaudamas Lietuvos čempionams pelnė pirmą savo įvartį oficialiose rungtynėse. „Trakų“ komandoje savo įvarčių sąskaitą atidarė šios komandos debiutantas Titas Vitukynas, tik prieš pat akistatą su „Sūduva“ pagrindinėje sudėtyje pakeitęs traumuotą Aleksandrą Byčionoką.

Dugne. Laikinosios sostinės derbyje „Kauno Žalgiriui“ su „Stumbru“ sužaidus 0:0, „Utenis“ tapo absoliučiu čempionato autsaideriu.

Posūkis. „Kauno Žalgiris“ pakilo iš paskutinės vietos, nors nelaimėjo jau dešimtą kartą iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)