Tokią žinią viso pasaulio sporto mylėtojams 44-erių brazilas pasiuntė socialiniame tinkle „Instagram“, primindamas 17-metės merginos, kuri šeštadienį vykusio susišaudymo metu buvo nužudyta, istoriją.

„Kasdien situacija vis kraupesnė. Patariu visiems, kurie planuoja olimpinių žaidynių metu aplankyti Braziliją, likti namuose. Jūs čia rizikuosite savo gyvybėmis. Aš jau net nekalbu apie valstybinių ligoninių būklę ar visos Brazilijos politinę betvarkę. Tik Dievas gali pakeisti situaciją mūsų šalyje“, – pasauliui žinią siuntė legendinis futbolininkas.

Skelbiama, kad policijos susišaudymų Rio de Žaneire metu balandį žuvo mažiausiai 11 žmonių. Praėjusiais metais vien policijos pareigūnai nušovė bent 307 žmones, o tai sudarė 20 proc. visų miesto žmogžudysčių.

Vis tik aplink pirmąsias olimpines žaidynes Pietų Amerikoje gaubiasi ir daugiau pilkų debesų: pasiruošimo darbai dar toli gražu nėra baigti, siautėja Zika virusas, nerimą kelia vandens užterštumas, o vangus bilietų pardavimas neramina organizatorius.

Negana to, Brazilija yra giliausioje recesijoje per pastaruosius dešimtmečius, o prezidento Dilmo Rousseffo valdymas – suirutėje.

Tačiau baimė dėl Brazilijos daugelį buvo apėmusi ir prieš 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą, bet jis įvyko be didesnių nesklandumų ar negatyvių incidentų su apsilankiusiais sirgaliais.

Iki olimpinių žaidynių, kurios bus surengtos rugpjūčio 5-21 d., liko 86 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)