Žalgiriečiai bandys iškovoti penktą iš eilės trofėjų. „Trakai“ į finalą iškopė pirmą kartą klubo istorijoje.

Nepaisant to, klausimas, kurią komandą derėtų laikyti favorite, į rekonstruotą Telšių centrinį stadioną susirinksiantiems žiūrovams bus kaip niekad aktualus.

Trečią mėnesį savo žaidimo ieškančio „Žalgirio“ nenugalimumo aureolė išsisklaidė A lygoje, kurioje šalies čempionai užima tik trečią vietą (22 taškai). Pirmauja „Trakai“ (26 taškai), be to, būtent Valdo Urbono auklėtiniai prieš tris savaites laimėjo pastarąją tarpusavio akistatą su „Žalgiriu“ (1:0).

Vis dėlto senosios sostinės riterių vadas nemano, kad svarstyklės jau nusvertos jo naudai.

„Žalgiris“ nenori dalintis titulais su konkurentais. Jis tebėra favoritas, o mes – ambicingi pretendentai“, – teigė V. Urbonas.

„Trakų“ atstovai prieš finalą galbūt galėtų kalbėti ryžtingiau, jei ne traumų priepuolis, ištikęs ilgu atsarginių žaidėjų suolu nepasižyminčią komandą.

Raiščius susižeidęs kone svarbiausias ekipos futbolininkas Jurijus Mamajevas dar mažiausiai kelis mėnesius galės padėti nebent palaikymo šūksniais. Tik kaip žiūrovas į Telšius galėtų keliauti ir gynėjas iš Baltarusijos Pavelas Krukas, puolėjas Lukas Kochanauskas, įvairiais negalavimais taip pat skundžiasi gynėjas Arūnas Klimavičius, saugai Nerijus Valskis ir Aleksandras Byčenokas. Pastarųjų žaidėjų galimybės rungtyniauti LFF taurės finale, anot V. Urbono, nėra aiškios.

„Pirmaujame čempionate, nesinori barstyti taškų, todėl komandai tenka atlaikyti didelį krūvį. Taip ir atsiranda traumos. Bet čia bus vienas mūšis, o ne ilgas karas. Mes ir sezono pradžioje nebuvome silpnesni už „Žalgirį“, žaidėme apylygiai, tik rezultatai buvo nepalankūs“, – situaciją DELFI komentavo V. Urbonas.

Savo ruožtu, vilniečių stovykloje traumuotų žaidėjų nėra – vienintelis atraminis saugas iš Brazilijos Eltonas turės praleisti taurės finalą dėl anksčiau gautos raudonos kortelės.

Bet „Žalgirio“ vairininkui Valdui Dambrauskui galvą sukti reikia ieškant efektyviausios sudėties, galinčios ir apsiginti, ir įmušti.

Dėl to prieš sezoną komandą papildęs Bahrudinas Atajičius praėjusiame A lygos ture užleido vietą atakų smaigalyje į priekį pastumtam Linui Pilibaičiui.

Keturis įvarčius pelnęs bosnis tebėra tarp rezultatyviausių čempionato žaidėjų, bet pasižymėti negali jau vienuolikoje dvikovų iš eilės. O traumą išsigydęs atsarginis puolėjas Simonas Stankevičius trenerių pasitikėjimo sulaukia retai – rungtyniauti visas 90 min. jam buvo leista tik du kartus.

Ir visa komanda per paskutinius keturis A lygos turus pelnė tik keturis įvarčius, gerokai atsilikdama nuo sau įprasto vidurkio. Dusyk žalgiriečiai iki finalinio švilpuko taip ir nesugebėjo rasti kelių prie varžovų vartų – kaip pastebi V. Dambrauskas, praėjusiais metais per visą sezoną pasitaikė tik vienas toks bevaisis ekipos puolimui mačas.

„Nesame patenkinti žaidimu atakuojant, įvarčių gausa. Daug kas susideda: ir sėkmės faktorius, ir pasiruošimas sezonui manieže ant dirbtinės dangos, ir tarpusavio supratimo stygius. Kol smarkiai pasikeitusi komanda susižaidžia, turi praeiti tam tikras laiko tarpas. Pirmiausia visada tvarkoma gynyba. Atrodo, šioje srityje jau šį tą nuveikėme: per paskutines šešerias rungtynes praleidome tik du įvarčius. Bet patys progų susikuriame nepakankamai, ir jų realizacija šlubuoja“, – DELFI aiškino treneris.

Išjudinti komandos puolimą bus bandoma pasitelkus pastiprinimą iš šalies. DELFI žiniomis, klubo vadovai jau nusižiūrėjo naują puolėją iš užsienio, bet sutartis su juo iki LFF taurės finalo veikiausiai nebus pasirašyta.

V. Dambrauskas komentuoti gandus atsisakė, teigdamas, kad ir dabartinė sudėtis verčia „Žalgirį“ dominuoti vietiniuose frontuose.

„Paskutinėje treniruotėje dalyvavo 27 žaidėjai. Tokia kompanija privalo būti stipriausia Lietuvoje, tik reikia futbolininkus sulipdyti į tikrą komandą“, – kalbėjo specialistas.

LFF taurės finalas vyks sekmadienį, nuo 17 val. Prieš metus lemiamose rungtynėse Šiauliuose „Žalgiris“ 2:0 pranoko Klaipėdos „Atlantą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)