Jonaviečiai į uostamiestį atvyko nukraujavę: komandai jau kuris laikas negali padėti saugas Dominykas Galkevičius, be to, dėl traumos rungtynes nuo suolo buvo priverstas stebėti Savio.

Dvikovos pradžioje „Atlantas“ perėmė iniciatyvą ir rengė vieną ataką po kitos. Pavojingos buvo atlantiečių standartinės situacijos, laikiusios varžovus įtampoje ir vertusios beatodairiškai mušti kamuolius toliau nuo savo vartų.

Lietava“ atlaikė šeimininkų išpuolius ir pradėjo dažniau atakuoti dešiniuoju kraštu, kuriame rungtyniavo Valdemaras Borovskis bei Tadas Eliošius. Sirgaliai pirmame kėlinyje daug pavojingų epizodų nepamatė ir buvo nemalonios traumos liudininkais.

38-ąją minutę Robertui Poškui teko pakeisti susižeidusį gynėją Julių Aleksandravičių ir į aikštę išleisti Marių Ganusauską. Būtent pastarasis futbolininkas po pertraukos pirmasis rimčiau pagrasino „Atlanto“ vartams.

Po aštraus perdavimo iš dešiniojo krašto nuo varžovo atitrūkęs M. Ganusauskas efektingai smūgiavo galva, pasiųsdamas kamuolį šiek tiek virš vartų skersinio. Neišnaudoję dėkingos progos, svečiai jau netrukus buvo nubausti.

51-ąją minutę standartinės padėties metu Ovidijus Verbickas smūgiavo silpnai, tačiau smūgis suklaidino „Lietavos“ vartininką Giedrių Kvedarą. Vartų sargas suklydo, kamuolys netikėtai atsimušė nuo virpsto ir įskriejo į vartus.

Tai gerokai sumaišė kortas sėkmingai besigynusiai Jonavos ekipai, o 63-iąją minutę „SMScredit.lt A lygos“ debiutantams teko dar kartą kapituliuoti.

Donatas Kazlauskas įsiveržė į baudos aikštelę ir laiku perdavė kamuolį Abdoului Syllai, kuriam beliko pasiųsti jį į tuščius vartus. Tai – penktasis puolėjo įvartis šiame sezone. Visgi per likusį laiką šeimininkai atsipalaidavo ir leido „Lietavai“ perimti iniciatyvą, kuri turėjo auksinę progą atgaivinti intrigą.

Po Olego Dmitrijevo pražangos baudos aikštelėje teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kurį ryžosi realizuoti Laurynas Stonkus. Vis dėlto puolėjas dėkinga galimybe nepasinaudojo ir smūgiavo virš vartų.

„Atlantas“ apsigynė nuo varžovų atakų ir iškovojo antrą pergalę iš eilės, išlaikydamas vartus „sausus“. Trys taškai klaipėdiečiams kiek apkarto, kadangi antrame kėlinyje dėl patirtos traumos buvo pakeistas tik praėjusiame ture į rikiuotę sugrįžęs gynėjas Markas Beneta.

Klaipėdos „Atlantas“ – Jonavos „Lietava“ 2:0 (0:0)

„Atlantas“: P. Valinčius, M. Beneta (62 min. M. Papšys), V. Gašpuitis, K. Gnedojus, R. Baravykas, O. Verbickas, D. Norvilas, O. Dmitrijevas (78 min. A. Jepifanovas), D. Kazlauskas (73 min. D. Šimkus), M. Maksimovas, A. Sylla.

„Lietava“: G. Kvedaras, J. Aleksandravičius (38 min. M. Ganusauskas), M. Dūda, A. Šušnjaras, V. Borovskis, A. Rocys (90+2 min. L. Miščiukas), A. Paškevičius, T. Salamanavičius, T. Eliošius, E. Utyra, L. Stonkus.

Įvarčiai: O. Verbickas (51), A. Sylla (63); L. Stonkus (nerealizuotas 11 metrų baudinys – 79)

Geltonos kortelės: D. Kazlauskas (44), O. Verbickas (84); T. Salamanavičius (24), A. Rocys (32), A. Paškevičius (55)

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Trakų „Trakai“ 11 8 2 1 15:5 26

2. Klaipėdos „Atlantas" 11 8 0 3 17:9 24

3. Vilniaus „Žalgiris" 11 7 1 3 22:11 22

4. Marijampolės „Sūduva" 11 6 2 3 18:15 20

5. Jonavos „Lietava" 11 3 3 5 12:15 12

6. Kauno „Stumbras" 10 2 1 7 13:21 7

7. Utenos „Utenis" 11 2 0 9 7:15 6

8. „Kauno Žalgiris" 10 1 3 6 11:24 6

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas: M. Maksimovas („Atlantas“) – 6 įvarčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)