Simbolinėje turo rinktinėje – ne tik laimėjusių, bet ir lygiosiomis sužaidusių komandų atstovų desantas.

Vartininkas – Aleksandras Sikorskis („Stumbras“)

Marius Rapalis tęsia savo įspūdingą seriją, tačiau į „Stumbro“ kiemą taip pat atėjo didelė šventė – komanda vos antrą kartą sezone iš aikštės išėjo nepraleidusi įvarčio. Nemažai laurų dėl to gali prisiimti A.Sikorskis, bent tris kartus tiesiog gelbėjęs komandą nuo garantuoto įvarčio. Dusyk jis laiku pasitiko ir sustabdė prieš vartus iššokusio Davido Aršakiano išpuolius, taip pat neįtikėtinai atrėmė pavojingą Artiomo Gurenkos smūgį iš kelių metrų. „Sausi“ vartai prieš čempionato lyderį – puikus būdas debiutuoti turo rinktinėje.

Gynėjas – Kazimieras Gnedojus („Atlantas“)

„Atlantas“ jau buvo pasiilgęs to jausmo, kai rungtynėse iš vartų nereikia traukti kamuolio. Žinoma, „Utenio“ puolimo arsenalas nėra tas, kuris keltų labai didelių problemų gynybai, tačiau tokios rungtynės būna dar pavojingesnės gynėjams, nes net ir trumpam prarandama koncentracija gali pridaryti didelių nemalonumų. Trečią kartą į simbolinę rinktinę išrinktas K.Gnedojus jos neprarado nei puolime, kur kapitonas puikiai galva į vartus pasiuntė nuo kampinio gairelės pakeltą kamuolį, nei gynyboje, kur vadovavo savo komandos gynybiniams veiksmams, leisdamas aikštės šeimininkams sukurti bene vieną pavojingą ataką, kai kamuolį į vartus pabandė nukreipti Arsenijus Buinickis.

Gynėjas – Algis Jankauskas („Sūduva“)

Aštuntame ture debiutavęs rinktinėje A.Jankauskas iš jos nesitraukia trečią turą iš eilės. Nenuostabu, nes per trejas rungtynes „Sūduva“ praleido vos vieną įvartį ir tą patį – iš baudinio. Sustyguota ir tiksliai veikianti gynyba yra pagrindinis suvalkiečių gynėjo nuopelnas. Mače prieš „Žalgirį“, kurio pirmoje pusėje vilniečiai didžiąją dalį savo atakų rengė kairiu kraštu, būtent A.Jankauskui teko užduotis nuolat padėti Mariui Činikui prižiūrėti pavojingiausią sostinės futbolininką V.Lukšą, o po pertraukos – ir vadovauti visiems gynybiniams veiksmams, komandai atsitraukus prie savo vartų.

Gynėjas – Rimvydas Sadauskas („Stumbras“)

„Stumbras“ nepraleido septintame ture – R.Sadauskas pateko į rinktinę. Kauno komanda nepraleido ir dešimtame ture – R.Sadauskas vėl išrinktas į geriausių vienuoliktuką. Ar tai sutapimas, pamatysime ateityje, tačiau akivaizdu, kad jaunasis „Stumbro“ gynėjas lygoje jaučiasi vis tvirčiau ir tampa solidžiu savo komandos ramsčiu gynyboje. Išskirtiniai epizodai prieš „Trakus“ - blokuotas pavojingas D.Aršakiano smūgis standartinės situacijos metu, bei praktiškai ant vartų linijos sustabdytas kamuolys, kurį į tinklą bandė nukreipti koją kyštelėjęs Titas Vitukynas po labai pavojingo Dmitrijaus Rekišo perdavimo.

Saugas – Jevgenijus Zasavitskis („Trakai“)

Atraminiai saugai į rinktines patenka ne dažnai. Jie nėra tokie matomi, retai įmuša ar atlieka perdavimus, tačiau tas juodas darbas, kurį atlieka šioje pozicijoje rungtyniaujantys futbolininkai, yra vienas iš kertinių visoms komandoms. Antrojo ešalono komandos prieš lyderius paprastai žaidžia uždarą futbolą, didesnėmis pajėgomis atsitraukia prie savo vartų ir stengiasi kontratakuoti. J.Zasavitskio užduotis tokiai atvejais – griauti tokių atakų užuomazgas, prisidedant prie komandos veiksmų gynyboje. Mače prieš „Stumbrą“ riteriams nesisekė pulti, todėl link kauniečių vartų komanda skubėjo vis didesnėmis pajėgomis, atverdama plotus savo aikštės pusėje. Legionieriaus iš Moldovos dėka, puikiai numačiusio galimas kauniečių atakų kryptis ir todėl perėmusio eilę kamuolių, erdves kauniečiams išnaudoti pavyko labai retai. Rinktinėje – antrą kartą.

Saugas – Arnas Paškevičius („Lietava“)

Įsibėgėjęs A.Paškevičius sustoti neketina. Puikias rungtynes prieš „Utenį“ sužaidęs saugas išlaikė žaidimo lygį ir mače prieš „Kauno Žalgirį“. Vėl galingas „antrajame aukšte“, vėl pelnytas įvartis, vėl „Lietavos“ pergalė bei pirmas rezultatyvus perdavimas – dar vienas signalas visiems, kad Jonavos komandos aikštės viduryje yra jėga, su kuria reikia skaitytis. Verta atsiminti, kad pirmąjį rungtynių įvartį Ernestas Pilypas į savo vartus nukreipė ne be į nugarą kvėpavusio A.Paškevičiaus pagalbos. Tokio puikaus jonaviškio žaidimo komandai ypač reikės šiame rato etape, kur aukštaičių laukia viršutinės turnyro lentelės pusės komandos.

Saugas – Savio („Lietava“)

Jonaviškis, kurio indėlis, traumą besigydant Dominykui Galkevičiui, „Lietavai“ yra reikalingas kaip oras. Garsiausias lygos legionierius jau baigia apsiprasti su Lietuvos futbolu ir kiekvienose rungtynėse savo komandai duoda vis daugiau naudos. Mače prieš „Kauno Žalgirį“ nuolat buvo komandos atakų sūkuryje: kūrė progas komandos draugais tiek standartinių situacijų metu, tiek iš žaidimo, organizavo komandos puolimą bei atliko du puikius rezultatyvius perdavimus. Visa ši puokštė garantavo pirmą bilietą į turo rinktinę.

Saugas – Abdulas Basitas („Stumbras“)

Debiutavęs komandoje prieš keturis turus legionierius iš Ganos tapo svarbiu kauniečių žaidėju aikštės viduryje ir galiausiai sulaukė savo pirmojo pripažinimo turo rinktinėje. Nors saugas labiau mėgsta puolamuosius veiksmus, mače prieš „Trakus“ pademonstravo ir savo gebėjimus bei norą padėti komandai ginantis, išardydamas ne vieną ataką. Antrajame kėlinyje nuolat atsidurdavo šalia D.Rekišo, nesuteikdamas varžovui daug laisvės, o mačui baigiantis, tikėtina, išgelbėjo Kauno ekipai tašką paskutiniu momentų sugebėjęs tiesiog nuo kojos nuimti kamuolį pavojingai į baudos aikštelę įsiveržusiam D.Aršakianui.

Puolėjas – Abdoulas Sylla („Atlantas“)

Po Andrejaus Paniukovo praėjusio sezono fejerverkų „Atlanto“ sirgalių žvilgsniai šiemet nukrypo į kitą komandos naujoką – A.Syllą. Po gero starto, kai per penkis pirmus mačus legionierius surinko tris įvarčius, vėliau puolėjo taikiklis kiek nusimušė ir, nepaisant turėtų progų, pasiųsti kamuolio į vartus nesisekė. Žinoma, kada jis atsistatys, buvo tik laiko klausimas, todėl mače prieš „Utenį“ darsyk galėjome įsitikinti A.Syllos potencialu, kai saugas individualiais veiksmais sudraskė varžovų gynybą ir padvigubino komandos persvarą. Debiutas turo rinktinėje.

Puolėjas – Tomas Radzinevičius („Sūduva“)

Pastaruoju metu T.Radzinevičius sužaisti blogų rungtynių tiesiog negalėjo. Gaila, kad gerą formą įgavęs puolėjas mače prieš „Žalgirį“ patyrė traumą ir kurį laiką turės pailsėti nuo futbolo. Čempionui sūduviškis kėlė daug problemų ir vėl buvo viena geriausių „Sūduvos“ figūrų aikštėje. Atliko puikų perdavimą greitos atakos metu Ernestui Veliuliui, po pertraukos galėjo pasižymėti ir pats, bet, puikiai išvengęs gynėjo priežiūros, apmaudžiai nepataikė į kamuolį. Ne kartą padėjo komandai gynyboje, labai protingai žaidė puolime, tai paaštrindamas greitas atakas, tai prilaikydamas kamuolį ir leisdamas komandai kiek atsikvėpti gynyboje. Ketvirtą kartą (trečią sykį iš eilės) išrinktas į geriausių turo žaidėjų vienuoliktuką.

Puolėjas – Laurynas Stonkus („Lietava“)

Pagaliau. Šis vienas žodis tiksliausiai apibūdina visą rezultatyviausio praėjusio sezono jonaviškio žaidimą šiame ture. L.Stonkui prireikė devynerių rungtynių, kad nuo sezono pradžios trukęs įvarčių badas pagaliau baigtųsi. Ir baigtųsi stilingai – dviem puikiais taikliais smūgiais akistatoje su vartininku ir efektingu rezultatyviu perdavimu. Tikėsimės, kad svarbus puolėjui pirmasis žingsnis žengtas ir dabar kamuolys tinkle suspurdės kur kas dažniau. To „Lietava“ labai laukia. Pirmą kartą pateko į simbolinę turo rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją