Tokio menko atotrūkio nebuvo nuo 2007–ų, kai pirmoje sezono dalyje į atlapus vieni kitus kibdavo: FBK „Kaunas“, Vilniaus „Vėtra“, Marijampolės „Sūduva“, Panevėžio „Ekranas“, Vilniaus „Žalgiris“ ir FC „Vilnius.

Šiemet medalių dalybose dalyvauja keturios komandos: „Trakai“, Klaipėdos „Atlantas“, Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“. Kitas ketvertukas kovoja dėl išlikimo.

„Toks išsidėstymas manęs visiškai nenustebino. Tiesą sakant, kažko panašaus ir tikėjausi. Kalbant apie „Trakus“, tai jų treneris Valdas Urbonas žino, ko nori, o tai yra labai svarbu siekiant rezultato. Nesakau, kad „Trakai“ taps čempionais, tačiau, susiklosčius geroms aplinkybėms, taip atsitikti gali. Svarbu, kad žaidėjų pernelyg nekankintų traumos“, – „Trakų“ oficialiai svetainei kalbėjo legendinis futbolininkas Stanislovas Danisevičius.

Ilgametis Vilniaus „Žalgirio“ meistrų komandos saugas nesureikšmino „Trakų“ dvejų nelaimėtų rungtynių prieš „Kauno Žalgirį“ ir „Stumbrą“.

„Futbole išlaikyti nuolatinį ritmą viso sezono metu yra neįmanoma. Nėra toks ryškus tarp komandų skirtumas, kad kažkas galėtų laimėti 20 rungtynių iš eilės. Kitas dalykas – komanda nepralaimėjo. Siekiant savo tikslų, psichologiškai tai yra labai svarbu. Pagrindinė tų nelaimėtų rungtynių priežastis – progų nerealizavimas“, – dėstė S. Danisevičius.

„Manau, kad galutinį laimėtoją lems tarpusavio dvikovos. Aišku, kartais ir pagalys iššauna, tad apatinio ketverto pergalių ar lygiųjų prieš viršutines komandas matysime, tačiau iš esmės, kaip komandos bus pasiruošusios žaisti tarpusavyje, taip ir išsidėstys sezono pabaigoje. Aš asmeniškai manau, kad tokia painiava, kokia yra dabar, lentelėje išsilaikys iki rudens.“

Vienuoliktame ture pirmą ir antrą vietas užimantys „Trakai“ ir Marijampolės „Sūduva“ susitiks tarpusavyje. Rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį (gegužės 7 d.) 17.00 valandą Vilniaus LFF stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)