Ketvirtadienį vyks Europos lygos atsakomieji pusfinalio mačai, kuriuos rodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas. 22.00 val. prasidės „Liverpool“ ir „Villareal“ dvikova, o 00.05 val. – „Sevilla“ ir Donecko „Šachtar“ rungtynių vaizdo įrašas.

Pirmąjį Vijarealio ir Liverpulio ekipų mačą 1:0 laimėjo Ispanijos ekipa. Tada įvartį pačioje dvikovos pabaigoje, 90-ąją minutę, pelnė Adrianas Lopezas. Vis dėlto Anglijos komandos treneris Jurgenas Kloppas tiki, kad jo auklėtiniai gali žengti į finalą: „Turime žaisti geriausią futbolą. Bus sunku, bet mes nejaučiame jokio spaudimo“.

„Villareal“ futbolininkai praėjusį savaitgalį Ispanijos lygoje 2:0 svečiuose įveikė „Valencia“ ekipą ir užsitikrino ketvirtąją vietą, kuri garantuoja kelialapį į Čempionų lygą.

Tuo tarpu „Liverpool“ Anglijos čempionate žaidžia kur kas prasčiau. Šis klubas praėjusiame ture 1:3 nusileido „Swansea City“, užima tik aštuntąją vietą. Liverpulio futbolininkams liko tik minimalūs šansai pakilti iki šeštosios pozicijos, kuri suteiktų teisę kitą sezoną žaisti Europos lygoje. Tiesa, šis klubas gali patekti į Čempionų lygą, jei šį sezoną triumfuos Europos lygos varžybose.

Pirmojoje „Šachtar“ ir „Sevilla“ dvikovoje užfiksuotos lygiosios 2:2. Ispanijos komandai šiandien pakanka ir lygiųjų 0:0 ar 1:1.

Sevilijos futbolininkai blankiai rungtyniauja Ispanijos pirmenybėse, kuriose rikiuojasi tik septinti ir beveik nebeturi galimybių pakilti net iki šeštosios pozicijos. Taigi Ispanijos komandos sezoną išgelbėtų tik laimėta Europos lygos taurė. Ją Andalūzijos ekipa iškovojo pernai ir užpernai.

Beje, „Šachtar“ praėjusiame Ukrainos čempionato ture net 3:0 pranoko pagrindinį varžovą Kijevo „Dinamo“.