Šiame mače netrūko kontroversiškų epizodų: įsikarščiavęs „Atletico“ treneris Diego Simeone puolė Josepą Guardiolą, bet buvo sustabdytas Francko Ribery, ir trenkė savo asistentui, abi komandos nerealizavo 11 metrų baudinių, o lemiamu pusfinalio serijoje tapęs Antoine'o Griezmanno įvartis 54 min. buvo pelnytas iš nuošalės.

Bent jau taip teigia daugelis futbolo ekspertų ir užsienio portalų bei „Bayern“ vadovas Karlas-Heinze'as Rummenigge'as.

Maža to, 11 m baudinys, paskirtas antrojo kėlinio pabaigoje į šeimininkų vartus, taip pat neturėjo būti mušamas – pražanga prieš Fernando Torresą buvo dar prieš baudos aikštelę.

„Mes jaučiamės apgauti. „Atletico“ įvartis – iš nuošalės, o pražanga, po kurios buvo skirtas 11 metrų baudinys, įvyko prieš baudos aikštelę. Teisėjui Cuneytui Čakırui tai buvo jau trečios rungtynės per savaitę (dirbo „Man City“ ir „Real“ bei Turkijos čempionato susitikime). nežinau, ar UEFA arbitrai gali turėti tiek daug mačų UEFA delegatas po mačo pasakė man: „Gėda dėl to, ką padarėme“, – pareiškė K.-H. Rummenigge'as.

Tuo metu „Atletico“ strategas nesivėlė į diskusijas nei apie galimas teisėjų klaidas, nei apie savo agresyvų elgesį už šoninės linijos, dėl ko jam net gali tekti praleisti finalą, jei UEFA nuspręstų nubausti argentinietį.

„Mes susitvarkėme su spaudimu ir įmušėme. Neįtikėtina, ką mes padarėme. Šiemet mes nugalėjome dvi iš trijų stipriausių Europos komandų. Aš myliu šį žaidimą!

Didžiuojuosi savo žaidėjais ir tuo, kaip jie dirbo aikštėje, nes susitikome su labai stipriais varžovais. Stengiamės išlaikyti savo stilių – tokį, kokį mokame ir galime žaisti su tokia sudėtimi. Dabar turime šansą laimėti finalą ir tam ruošimės geriausiai kaip tik galime, nes norime tapti čempionais“, – kalbėjo D. Simeone.

„Atletico“ UEFA Čempionų lygos finale po metų pertraukos žais trečią kartą, tačiau abu pirmi bandymai 1974 ir 2014 metais buvo nesėkmingi.

Antras šio sezono finalininkas paaiškės trečiadienį Madride, kur vietos „Real“ klubas priims „Manchester City“ komandą. Pirmos šių ekipų rungtynės Anglijoje baigėsi lygiosiomis 0:0.

Šio sezono UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro nugalėtojas paaiškės gegužės 28-ą dieną Milano San Siro stadione, Italijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)