Pirmą susitikimą prieš savaitę Ispanijos sostinėje 1:0 laimėjo „Atletico“, o bendras abiejų dvikovų santykis – 2:2.

Pepe Guardiola treniruojami bavarai trečią kartą iš eilės neįveikė pusfinalio barjero. Prieš tai buvo dar dvi Ispanijos komandos – Madrido „Real“ (2013-2014 metų sezonas; 0:1 ir 0:4) ir „Barcelona“ (2014-2015; 0:3 ir 3:2). Šįkart nepadėjo net triuškinantis smūgių į vartus santykis 37:7.

Bavarams kelialapį į finalą galėjo garantuoti tik pergalė dviejų arba daugiau įvarčių skirtumu, arba laimėjimas vieno įvarčio skirtumu, nepralaidus svečių įvarčio (tik – 1:0). Tada liko tik tikėtis sėkmės 11 metrų baudinių serijoje. Miuncheniečių pergalė (2:1) buvo paranki madridiečiams dėl įvarčio svečiuose pranašumo.

Aktyviai rungtyniavęs „Bayern“ klubas pirmavo 30-ą minutę po Xabi Alonso baudos smūgio, kai kamuolys rikošetu nuo gynėjo Jose Gimenezo kojos įskriejo į vartus - 1:0.

Xabi Alonso muša įvartį

32-ą min. tas pats J. Gimenezas prasižengė savo baudos aikštelėje ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Bet 34-ą min. to baudinio neįmušė Thomas Mulleris. Per pertrauką svečiai iš Madrido nusiramino ir perrikiavo jėgas.

Pirmą logišką ataką „Atletico“ surengė 54-ą min., kai Fernando Torresas išvedė vieną prieš vartininką Manuelį Neuerį prancūzą Antoine'ą Griezmanną ir šis išlygino rezultatą – 1:1. Tiesa, šiame epizode galimai buvo nuošalė.

Antoine'as Griezmannas

Miuncheno komandai prireikė net 20 min. tam, kad atsigautų. Tik 74-ą min. Robertas Lewandowskis galva įmušė antrą įvartį (2:1) ir atgaivino aikštės šeimininkų viltis.

Robertas Lewandowskis muša įvartį

84-ą min. teisėjas iš Turkijos Cuneytas Čakıras už pražangą prieš F. Torresą šalia baudos aikštelės klaidingai skyrė 11 metrų baudinį, bet ispano smūgį M. Neueris atrėmė.

Išsigelbėti liko 7 pagrindinio laiko ir 5 arbitro pridėtos minutės. Paskutinis šturmas bavarams nepavyko ir į kitą etapą prasibrovė „Atletico“.



Rezultatas:

„Bayern“ 2 – 1 Madrido „Atletico“*** (pirmas mačas 0:1, bendras rezultatas 2:2.

30' Xabi Alonso [1 - 0]
54' Antoine Griezmann [1 - 1]
74' Robert Lewandowski [2 - 1]

34' Thomas Mueller („Bayern“) - nerealizavo 11 metrų baudinio
84' Fernando Torres („Atletico“) - nerealizavo 11 metrų baudinio

*** - pateko į finalą dėl įvarčio svečiuose.

„Bayern“: Manuel Neuer; Philipp Lahm, Javi Martinez, Jerome Boateng, David Alaba; Xabi Alonso, Arturo Vidal; Douglas Costa, Frank Ribery; Thomas Mueller, Robert Lewandowski.

„Atletico“: Jan Oblak; Juanfran, Jose Gimenez, Diego Godin, Filipe Luis; Saul Niguez, Gabi, Augusto Fernandez ('46 Yannick Ferreira Carrasco), Koke (90+3' Stefan Savič); Antoine Griezmann (82' Thomas Partey), Ferando Torres.





„Atletico“ UEFA Čempionų lygos finale po metų pertraukos žais trečią kartą, tačiau abu pirmi bandymai 1974 ir 2014 metais buvo nesėkmingi.

Antras šio sezono finalininkas paaiškės trečiadienį Madride, kur vietos „Real“ (Ispanija) klubas priims „Manchester City“ (Anglija) komandą. Pirmos šių ekipų rungtynės Anglijoje baigėsi lygiosiomis 0:0.

2015-2016 metų sezono UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro nugalėtojas paaiškės gegužės 28-ą dieną Milano (Italija) „San Siro“ stadione.

Čempionų lyga – prestižiškiausias Europos futbolo klubų turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (465)