Užtikrintai rungtynes pradėję žalgiriečiai nuo pat pirmų minučių ėmėsi iniciatyvos, tačiau pirmojo įvarčio teko šiek tiek palaukti. Progų pasižymėti sulaukė Donovanas Slijngardas, vėliau po jo aštraus perdavimo galėjo savo komandą į priekį išvesti ir Linas Pilibaitis, tačiau jiems abiems pritrūko šiek tiek tikslumo.

Aktyviai spaudžiami kauniečiai laikėsi iki 32-osios rungtynių minutės. Po pražangos greitai baudos smūgį įžaidę žalgiriečiai perdavė kamuolį Vytautui Lukšai, kuris ne tik kaip žaibas įsiveržė į baudos aikštelę, bet ir tiksliu smūgiu nuginklavo „Stumbro“ vartininką – 1:0.

Kauniečiai, nepatenkinti esamu rezultatu, lyg pabudę iš Letargo miego pradėjo atakuoti, o realiausią progą išlyginti žaidimą turėjo 37-ąją minutę. Kamuolį perėmęs kapitonas Audrius Račkus nubėgo į greitą kontrataką, atliko perdavimą Viliui Armanavičiui, kuris galingu smūgiu sudrebino vartų skersinį.

Po įvarčio žaidimas tapo šiek tiek agresyvesnis, abi komandos nevengė pažeidinėti taisyklių pražangomis. Dar vienos progos pasižymėti kėlinio pabaigoje sulaukė puolime dažnai komandai padedantis L. Pilibaitis, bet jo smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

Antroji rungtynių dalis žalgiriečiams prasidėjo ne taip, kaip jie tikėjosi. Jau 53-iąją minutę saugas Eltonas neleistinai griovė varžovų komandos futbolininką, o teisėjas nedvejodamas jam parodė antrą geltoną kortelę bei išsiuntė į persirengimo kambarį.

Net ir likę mažumoje „Žalgirio“ futbolininkai neatsitraukė prie savo vartų ir toliau atakavo varžovus. 59-ąją minutę Linas Klimavičius atliko įspūdingą slalumą per pusę aikštės ir ne tik išlaikė kamuolį, bet ir perdavė jį į kraštą V. Lukšai, kuris pabandė atlikti aštrų perdavimą Bahrudinui Atajičiui. Deja, puolėjui nepavyko išlaikyti kamuolio aikštės ribose. Dar po poros minučių pavojingą Sauliaus Mikoliūno smūgį atmušė vartininkas.

65-ąją minutę tiksliais trumpais perdavimais vadinamąja „siena“ sužaidė Mantas Kuklys ir B. Atajičius, tačiau į baudos aikštelę prasiveržęs puolėjas smūgiavo šalia vartų. Rungtynėms artėjant link pabaigos progą pasižymėti turėjo ir po keitimo aikštėje pasirodęs Danielis Romanovskis, bet jo smūgis galva buvo netikslus.

Vos po kelių akimirkų kamuolį perėmė L. Pilibaitis, iškart atliko perdavimą S. Mikoliūnui, kuris puikiai pamatė prasiveržiantį V. Lukšą ir atliko rezultatyvų perdavimą jam. Saugas lengvu smūgiu pasiuntė kamuolį į artimąjį vartų kampą ir likvidavo bet kokias „Stumbro“ viltis dar pakovoti dėl pergalės – 2:0.

Pusfinalio seriją bendru rezultatu 3:1 įveikę žalgiriečiai gegužės 15-ąją Telšiuose vyksiančiame LFF taurės finale susitiks su FK „Trakų“ ekipa.

Kauno „Stumbras“ – Vilniaus „Žalgiris“ 0:2 (0:1)

LFF taurė, pusfinalis, II rungtynės

32‘ [0:1] Vytautas Lukša

83‘ [0:2] Vytautas Lukša

Įspėjimai: 2‘ Klaida Janonis („Stumbras“); 22‘ Eltonas, 41‘ Vytautas
Lukša, 77‘ Saulius Mikoliūnas („Žalgiris“).

Pašalintas: 53‘ Eltonas („Žalgiris“).

Vilniaus „Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas, Egidijus Vaitkūnas, Mamadou Mbodjis, Linas Klimavičius, Donovanas Slijngardas, Eltonas, Mantas Kuklys, Linas Pilibaitis, Saulius Mikoliūnas (86‘ Justas Lasickas), Vytautas Lukša (89‘ Simonas Stankevičius), Bahrudinas Atajičius (80‘ Danielis Romanovskis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)