Banga. Ta, kurią pagavo „Trakai“, riterius neša pirmyn labai smagiai. Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ pirmajame pirmenybių ture vicečempionai nugalėjo jau septynis kartus iš eilės ir įsitvirtino pirmoje turnyro lentelės vietoje.

Gynyba. Lyderiai nepraleido jau penktose čempionato rungtynėse iš eilės. Įskaitant LFF taurės turnyro dvikovą su Marijampolės „Sūduva“, „Trakų“ vartai „sausi“ lieka 580 minučių.

Įvertinimas. Pirmasis ratas „Trakų“ atstovams atnešė pirmuosius indvidualius sezono apdovanojimus. Nerijus Valskis pripažintas geriausiu rato žaidėju, o Valdas Urbonas – treneriu.

Santūrūs. „Kol kas mes nieko nelaimėjome – esame kelio pradžioje“, – po pergalės 1:0 prieš „Žalgirį“ euforijai nepasidavė riterių gynėjas Pavelas Krukas. V.Ubonas taip pat siūlo neakcentuoti turnyro lentelės, nes ji – negalutinė.

Įžvalga. „Rezultatas, kad ir kaip nemalonu būtų tai pripažinti, dėsningas, nes ta komanda, kuri sugeba įmušti, dažniausiai laimi“, – duoklę „Trakų“ futbolui atidavė vilniečių treneris Valdas Dambrauskas.

Duobė. „Žalgiris“ nelaimėjo trečią kartą per ketverias pastarąsias „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes.

Lyderis. 3:2 laimėtose rungtynėse prieš Kauno „Stumbrą“ įmušė Maksimas Maksimovas. Penkis kartus kamuolį į tinklą šiemet siuntęs „Atlanto“ rusas – pirmas lygos snaiperių sąraše.

Poliai. „Čia ir yra skirtumas – mes kuriame progas ir neįmušame, o „Atlantas“ muša nekurdamas progų“, – rungtynes įvertino vienas iš vis gausesnio užsieniečių trenerių legiono „Stumbro“ stovykloje atstovų portugalas Mariano Barreto. „Galima sakyti, kad jie tris kartus priartėjo prie mūsų vartų, bet įmušė dukart“, – rungtynes kardinaliai priešingai pamatė „Atlanto“ vairininkas Konstantinas Sarsanija.

Praraja. „Sūduva“ namuose 3:0 įveikė Jonavos „Lietavą“. Apatinėje turnyro lentelės pusėje esančios komandos barstė arba dalijosi taškus, tad dabar ketvirtąją vietą užimančius marijampoliečius nuo artimiausios apatinės kaimynės skiria jau aštuoni taškai.

Rokiruotė. Prieš „Kauno Žalgirį“ 3:1 laimėjęs Utenos „Utenis“ šoktelėjo iš paskutinės, aštuntos, vietos, dugne palikdamas kauniečius. „Kas iš to įvarčio – statistikos man nereikia“, – apmaudo neslėpė „Uteniui“ rungtynių pabaigoje įmušęs „Kauno Žalgirio“ veteranas Andrius Velička.

Apetitas. Sakoma, kad jis didėja bevalgant. „Penkta vieta mūsų netenkina“, – šį teiginį patvirtino „Utenio“ saugas Jevgenijus Morozas, pasiuntęs kamuolį į „Kauno Žalgirio“, kuriam pats pernai atstovavo, vartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)