Pirmenybių debiutanto „Vilniaus Vyčio“ rezultatais stebėtis jau nederėtų: Algimanto Liubinsko kariauna su keliais veteranais ir alkanu jaunimu priešakyje mina lyderiams ant kulnų.

Atidarė. 2015 metų snaiperių klasifikacijos vicečempionui Juliui Momkui pavyko atidaryti įvarčių sąskaitą, tačiau jaunojo futbolininko smūgis nepadėjo „Žalgiriui B“ iškovoti taškų. Žalgiriečiai patyrė trečią pralaimėjimą, namuose 1:3 nusileisdami „Šilui“.

Baudėjas. Praėjusiame sezone „Trakų-2“ varžovai neretai turėdavo traukti kamuolį iš savo vartų tinklo po Povilo Malinausko smūgių, bet šiose pirmenybėse „riteris“ garsiau sužvangino kalaviju tik ketvirtame ture. Po 89-ą minutę P. Malinausko įmušto pergalingo įvarčio DFK „Dainava“ buvo įveikta 1:0, o „Trakų“ artimiausia pamaina mėgavosi pergalinga puota.

Geltona. Ši spalva tapo įprasta Modestui Vorobjovui, užsidirbusiam geltoną kortelę ketvirtame susitikime iš eilės. Artėjančiame mače su „Šilu“ saugas tokios privilegijos nesulauks – jis bus diskvalifikuotas.

Kailis. Jis Gargžduose buvo kaip reikiant iškarštas Kretingos „Minijai“. „Banga“ reabilitavosi po skaudaus pralaimėjimo Radviliškio „Lokomotyvui“ ir net 7:0 sutriuškino kretingiškius. Vaido Žutauto treniruojami futbolininkai iškovojo didžiausią šio sezono pergalę visoje lygoje, pelnydami daugiausiai įvarčių. Tikslų smūgį nuo skersinio pridėjo ir po traumos atsigaunantis Aurelijus Staponka.

Mohikanai. 39-erių metų Nerijus Radžius ir 38-erių Tadas Gražiūnas sėkmingai cementuoja „Vilniaus Vyčio“ gynybą, kuri neįtrūko antrą kartą iš eilės. Įvartį pelnė dar vienas veteranas – 38-erių KelmėsKražantės“ gynėjas Deivydas Lunskis. Visgi Lietuvos futbolo dinozaurų komandoms sekėsi skirtingai: vilniečiai svečiuose 1:0 nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“, o Kelmės ekipa 1:4 nusileido „Panevėžiui“.

Nudardėjo. „Lokomotyvas“ po netikėtos pergalės Gargžduose kitame ture buvo sutriuškintas Telšiuose. „Džiugas“ į radviliškiečių vartus įmušė tris įvarčius be atsako ir padovanojo antrą pergalę savo aistruoliams.

Pabėgo. Įvartį į „Žalgirio B“ vartus pelnęs R. Beniušis tapo vienvaldžiu pirmos lygos snaiperiu. Didžiajam Benui, turinčiam savo sąskaitoje penkis įvarčius, pavyko atitrūkti nuo komandos draugo Evaldo Grigaičio, „Palangos“ atstovo Gvido Juškos ie „Bangos“ puolėjo Algimanto Bačanskio.

Sugrįžimas. Po ketverių metų pertraukos į Lietuvą sugrįžęs Mindaugas Bagužis žengė ant vejos pirmoje lygoje. Plungiškis pasirodė pačioje mačo su Kauno „Hegelmann Litauen“ komanda pabaigoje ir padėjo „Palangai“ švęsti pergalę – 1:0.

Šokiai. Tikrą pasiutpolkę po dviejų pelnytų įvarčių Vilniuje užkūrė „Šilo“ atstovas Audrius Brokas. Saugas sykį pasižymėjo po dvikovos su vartininku, o tada, kai Kazlų Rūdos komanda žaidė mažumoje, A. Brokas smeigė tolimą vinį į varžovų karstą.

Triumfas. Priešpaskutinė ekipa, iškovojusi pirmą pergalę, tapo „Šilutė“. Šilutiškiai išvykoje 3:0 įveikė vis dar taškais savo sąskaitos nepapildžiusį turnyro autsaiderį FBK „Kauną“. Rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas: R. Beniušis („Šilas“) – 5 įvarčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)