Ekipos kovos ne tik dėl vietos finale - tiek „Stumbras“, tiek „Sūduva“ turi vilčių iškovoti kelialapį į UEFA Europos lygos taurės turnyro varžybas. Tačiau kauniečiams būtina iškovoti trofėjų, o „Sūduvai“ užtektų „Stumbro“ nesėkmės - tokiu atveju Marijampolės komandai vieta Europos lygos turnyre atitektų kaip ketvirtai geriausiai praėjusio sezono Lietuvos futbolo „SMSCredit.lt A lygos“ komandai.

„Žalgiris“ taurę laimėjo pastaruosius ketverius metus, o „Stumbras“ tik pirmą kartą žais turnyro pusfinalyje. Komandų akistata šalies čempionate baigėsi įvarčiu lietumi - vilniečiai Kaune šventė užtikrintą pergalę rezultatu 6:3.

„Ne tik mums šis susitikimas bus svarbus. „Stumbrui“ nesiseka lygoje taip, kaip jie norėtų, todėl jie tikrai bandys „kabintis“ bent jau į LFF taurę. Čia jie turi šansą įrodyti savo vertę. Visgi tikiu savo komandos jėgomis, todėl iš visų jėgų stengsimės laimėti“, - „Žalgirio“ klubo svetainei teigė ekipos saugas Vytautas Lukša.

Kitoje poroje favoritą įvardinti daug sunkiau - čia kovos šalies vicečempionai „Trakai“ ir pastaraisiais metais be medalių liekanti „Sūduva“. Šį sezoną lygos rungtynėse „Trakai“ svečiuose pranoko varžovus rezultatu 2:0.

„Čempionatas ir taurė yra du skirtingi dalykai. Ypač tuose etapuose, kuriuose reikia žaisti dvejas rungtynes. Čia net ir esant lygiam rezultatui ar turint vieno įvarčio deficitą, nereikia lėkti galvos pametus. Juk dar laukia atsakomosios rungtynės. Čempionato rungtynėse pralaiminti komanda deda visas pastangas pakeisti įvykių eigą“, - klubo svetainei sakė „Trakų“ saugas Jurijus Mamajevas.

Pirmos pusfinalio rungtynės vyks Vilniuje, LFF stadione. Antradienį 19 valandą „Žalgiris“ priims „Stumbą“, o trečiadienį tokiu pat laiku „Trakai“ žais su „Sūduva“.

Atsakomos rungtynės bus žaidžiamos balandžio 23 bei 24 dienomis Marijampolėje ir Kaune, o taurės finalas gegužės 15-ąją vyks Telšiuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)