Jau pirmame kėlinyje iš aikštės už antrą geltoną kortelę, gautą už pražangą aikštės viduryje, buvo išvarytas svečių puolėjas Fernando Torresas, o juodais darbais užsiiminėjęs ir ne vieną varžovą tyčia patiesęs Luisas Suarezas atsipirko viso labo įspėjimu.

Vaizdo įrašuose matyti, kad ne tik savo talentu, bet ir neprognozuojamu elgesiu bei itin karštu būdu garsėjantis L. Suarezas dar pirmame kėlinyje tyčia spyrė koja Juanfranui, kai šis jau buvo atsikratęs kamuolio, o antrame rankomis nustūmė į veidą Filipę Luisą ir tik už šią pražangą buvo nubaustas kortele.

Nors TV komentatoriai pastebėjo, kad šis prasižengimas buvo gerokai švelnesnis už pirmąjį, vien už kurį daugelis ekspertų (Rio Ferdinandas, Michaelas Owenas ir kiti) siūlė parodyti urugvajiečiui raudoną kortelę.

Beje, ilgą laiką 0:1 atsilikinėjusią „Barcą“ ištraukė būtent L. Suarezas, kuris pasižymėjo 63 ir 74 min. Taigi katalonai po savaitės Madride turės vieno įvarčio persvarą.

Išvytas F. Torresas pasipiktinęs: arbitras neatitiko žaidimo lygio

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio mače su „Barcelona“ įvartį pelnęs, tačiau vėliau dvi geltonas korteles užsidirbęs ir iš aikštės išvytas Madrido „Atletico“ puolėjas Fernando Torresas taip pat piktinasi jį baudusio arbitro Felixo Brycho iš Vokietijos veiksmais.

32-ejų ispanas išvykoje žaidusią „Atletico“ komandą 23 min. įvarčiu išvedė į priekį, tačiau jau po dešimties minučių buvo priverstas pėdinti iš aikštės – puolėjas užsidirbo dvi geltonas korteles, dėl kurių skyrimo po mačo kilo nemažos diskusijos.

Viskas baigėsi tuo, kad aikštėje likę 10 Madrido futbolininkų neatsilaikė. Po dviejų Luiso Suarezo įvarčių antrajame kėlinyje „Barcelona“ iškovojo pergalę 2:1.

„Tai viena blogiausių mano futbolininko gyvenimo dienų. Esu liūdnas, kadangi turėjau palikti ekipą žaisti dešimtyje. Kažkuria prasme jaučiuosi kaltas, kadangi negalėjau padėti komandai nugalėti. Jeigu būtume likę visi vienuolika, vaizdas aikštėje būtų buvęs visiškai kitoks“, – po mačo kalbėjo F. Torresas.

Anot jo, mačui vadovavęs arbitras iš Vokietijos neatitiko žaidimo lygio ir jį patį baudė negailestingai.

„Labai gaila, kad taip atsitiko. Tokiose situacijose kortelę galima rodyti, galima ir nerodyti. Tačiau parodyti dvi korteles per keletą minučių? Apmaudu, kad buvau nubaustas. Turėjau saugotis pats, tačiau arbitras priėmė nepaprastai griežtą sprendimą. Apskritai, galiu pažymėti, kad UEFA rungtynėms skyrė teisėją, kuris nesugebėjo atitikti Čempionų lygos ketvirtfinalio lygio“, – dėstė F. Torresas.

Anot jo, dvikova tarp Barselonos ir Madrido ekipų dar toli gražu nebaigta.

„Aš didžiuojuosi žaisdamas šioje komandoje. Iš esmės rezultatas nėra blogas, o mūsų namų aikštėje įmanoma viskas“, – vylėsi puolėjas.

Jam pritarė ir „Atletico“ gynėjas Filipe Luisas, pavadinęs negailestingą teisėjo sprendimą 35 min., nesąžiningu.

„Raudona kortelė buvo visiškai nesąžininga. Tai buvo tik antra jo pražanga ir iškart antra kortelė“, – aiškino F. Luisas.

Dėl sprendimo išvyti F. Torresą pasipiktinimo akivaizdžiai neslėpė ir „Atletico“ treneris Diego Simeone, tačiau nuo kritikos arbitrui ir UEFA jis susilaikė.

„Aš geriau nesakysiu to, ką noriu pasakyti“, – pareiškė argentiniets.

Tuo metu „Atletico“ klubo atstovas Gilas Martinas nesusilaikė.

„Futbolas negali būti didžiųjų diktatūra, tačiau neretai atrodo, kad yra būtent taip“, – rėžė jis.

Tuo metu pasaulio spaudoje nuomonės išsiskyrė.

„F. Torresas pelnė įvartį, tačiau greitai iš herojaus tapo antiherojumi. Du neapgalvoti ir pavojingi jo veiksmai kainavo išvarymą iš aikštės“, – rašo „The Guardian“.

„F. Torresas pradėjo revoliuciją pelnydamas įvartį. Tačiau jo slalomas link Neymaro jam kainavo pirmą geltoną kortelę, o smūgis S. Busquetsui bandant perimti kamuolį – antrąją. Gal tai ir nebuvo padaryta tyčia, tačiau veiksmas buvo pavojingas. Arbitras nedvejojo“, – pažymi „La Gazzetta dello Sport“.

Tuo metu brazilų portalas „Globoesporte“ pastebi, kad nubaudęs F. Torresą arbitras turėjo šalinti ir L. Suarezą.

„Sunku vertinti F. Torreso išvarymą – arbitras turėjo teisę rinktis. Tačiau pažymėtina, kad jis nebuvo ryžtingas L. Suarezo atžvilgiu, kuomet šis spyrė kamuolio neturėjusiam D. Godinui“, – rašo brazilai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)