Vokietijos čempionato lyderis Miuncheno „Bayern“ klubas savo aikštėje priėmė Lisabonos „Benfica“ komandą ir sunkiai ją įveikė 1:0 (1:0), kai įvartį jau antrą minutę pelnė čilietis Arturo Vidalis. Bavarai ir toliau yra šios poros favoritai, tačiau išvykoje turės gerokai pasistengti dėl bendros pergalės. Varžovai dabar tarpusavyje yra žaidę 7 kartus, miuncheniečiai šventė 5 pergales, o du mačai baigėsi lygiosiomis.

Tuo metu „Barcelona“ taip pat namuose 2:1 (0:1) šventė pergalę prieš Madrido „Atletico“ ekipą. Svečiai iš Madrido 25-ą min. pirmavo po Fernando Torreso įvarčio, bet jo autoriui jau 35-ą min. gavus raudoną kortelę, katalonai perėmė iniciatyvą ir antrame kėlinyje Luisas Suarezas 63-ią ir 74-ą min. įmušė du svarbius įvarčius.

Atsakomos rungtynės po savaitės Lisabonoje ir Ispanijos sostinėje.

Rungtynių Miunchene eiga

„Bayern“ jau 2-ą min. pirmavo 1:0, kai po Juano Bernato skersavimo iš kairio atakos krašto čilietis Arturo Vidalis galva nukreipė kamuolį į vartus.

10-ą min. pavojingai į vartus smūgiavo Douglas Costa. 15-ą min. po Philippo Lahmo perdavimo kamuolio vos į vartus nenukreipė Robertas Lewandowskis. Jam sutrukdė vartininkas Edersonas. 20-ą min. Edersonas jau atrėmė Thomaso Muellerio smūgį.

33-ią min. bavarai originaliai atliko baudos smūgį, bet portugalai apsigynė. 36-ą min. A. Vidalis vėl smūgiavo galva iš arti, bet į vartus nepataikė. Kėlinio pabaigoje aikštės šeimininkai žaidė atsargiau ir kova išsilygino. 45-ą min. Nicolaso Gaitano smūgį, kuriuo svečiai iš Lisabonos galėjo išlyginti rezultatą, blokavo Ph. Lahmas.

Antro kėlinio pradžioje iniciatyva priklausė „Bayern“ futbolininkams, bet aštrių momentų nebuvo daug. 57-ą Jonas galėjo išlyginti santykį, bet išgelbėjo vartininkas Manuelis Neueris. 64-ą min. tas pats Jonas vėl iššvaistė puikią progą.

81-ą min. Franckas Ribery išguldė varžovų gynėjus, bet jo smūgį į vartus koja atrėmė vartininkas. 89-ą A. Vidalis išvedė vieną prieš vartininką R. Lewandowskį, bet lenkas vietoje smūgio atliko bereikalingą perdavimą Ph. Lahmui. Kukli Miuncheno klubo pergalė - 1:0.

Rezultatas:

Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) 1 - 0 Lisabonos „Benfica“ (Portugalija).

2' Arturo Vidal [1 - 0]

„Bayern“: Manuel Neuer; Juan Bernat, David Alaba, Joshua Kimmich (60' Javi Martinez), Philipp Lahm (C); Arturo Vidal, Thiago Alcantara, Thomas Mueller (85' Mario Goetze), Franck Ribery; Douglas Costa (70' Kingsley Coman), Robert Lewandowski.

„Benfica“: Ederson; Andre Almeida, Victor Lindelof, Jardel, Eliseu; Ljubomir Fejsa, Renato Sanches, Nicolas Gaitan, Pizzi (90+1' Andreas Samaris); Jonas (83' Eduardo Salvio), Kostas Mitroglou (70' Raul Jimenez).

Rungtynių Barselonoje eiga

Kitame susitikime titulą ginantys „Barcelona“ futbolininkai namuose žaidė su „Atletico“ ekipa. Praėjusių metų čempionė „Barcelona“ ir šiemet – pagrindinė favoritė triumfuoti stipriausiame Senojo žemyno klubų turnyre. Nepaisant pralaimėjimo 1:2 savo aršiausiam varžovui Madrido „Real“ klubui šį savaitgalį „Camp Nou“ stadione vykusiame „El Clasico“, Luiso Enrique komanda ir toliau tvirtai pirmauja Ispanijoje.

🙌🙌🙌🙌 pic.twitter.com/eCS1ygzkgA
FC Barcelona (@FCBarcelona) April 5, 2016

Pirmos 5-ios min. Barselonoje vyko lygioje kovoje. 13-ą min. gera proga buvo sudaryta Lioneliui Messi, bet argentinietis iš patogios pozicijos prašovė pro šalį. 19-ą min. Dani Alvesas pakėlė kamuolį į varžovų baudos aikštelę, bet Neymaras galva mušė virš vartų.

23-ią min. jau madridietis Antoine'as Griezmannas smūgiavo šalia vartų. 25-ą min. „Atletico“ išsiveržė į priekį 1:0. Koke išvedė į baudos aikštelę Fernando Torresą ir šis vienu lietimu pasiuntė kamuolį į tinklą tarp vartininko Marco-Andre Ter Stegeno kojų.

32-ą min. po A. Griezmanno smūgio kamuolys vos antrą kartą neatsidūrę katalonų vartuose. 36-ą min. F. Torresas neapdairiai prasižengė prieš Sergio Busquetsą, gavo antrą geltoną kortelę ir buvo išvytas iš aikštės.

Po dar kelių ginčytinų teisėjo sprendimų aistros aikštėje virė, o iniciatyvą perėmė „Barca“.

49-ą min. L. Messi gražiai smūgiavo per save, bet kamuolius praskriejo šalia virpsto. 51-ą min. po Neymaro smūgio kamuolys sudrebino vartų konstrukciją.

Vyko madridiečių vartų apgultis. 63-ią min. Luisas Suarezas išlygino rezultatą 1:1. Kamuolys po Jordi Alba šūvio rikošetu nukrito urugvajiečiui po kojomis ir jis, išvengęs nuošalės, įmušė įvartį.

74-ą min. L. Messi, J. Alba ir L. Suarezo gražus derinys baigėsi urugvajiečio antru įvarčiu nuo 11 metrų žymės. Smūgiuota buvo stipriai ir tiksliai galva.

Per likusį laiką nė vienai komandai nepavyko pasižymėti, bet kova vyko iki paskutinės sekundės. „Barcelona“ iškovojo pergalę 2:1.

Rezultatas:

„Barcelona“ (Ispanija) 2 - 1 Madrido „Atletico“ (Ispanija).

25' Fernando Torres [0 - 1]
63' Luis Suarez [1 - 1]
74' Luis Suarez [2 - 1]

36' Fernando Torres - raudona kortelė

„Barcelona“: Marc-Andre Ter Stegen; Dani Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba; Sergio Busquets (80' Sergi Roberto); Ivan Rakitič (63' Rafinha, Andres Iniesta (C) (83' Arda Turan); Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar.

„Atletico“: Jan Oblak; Juanfran, Lucas Hernandez, Diego Godin, Filipe Luis; Gabi (C), Saul Niguez (90' Angel Corre), Yannick Ferreira Carrasco, Koke; Antoine Griezmann (76' Thomas Teye Partey), Fernando Torres.

Ketvirtadienį Vokietijoje ir Prancūzijoje vyks kiti du ketvirtfinalio pirmi susitikimai:

„VfL Wolfsburg“ (Vokietija) – Madrido „Real“ (Ispanija);
„Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) – „Manchester City“ (Anglija).

2015-2016 metų sezono UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro nugalėtojas paaiškės gegužės 16 dieną Milano (Italija) „San Siro“ stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)