Į šiuos ir dar daugiau intriguojančių klausimų bus atsakyta jau po savaitės, kai baigsis šį vakarą prasidedantys ketvirtfinalių mūšiai.

1. Ispanija ar Vokietija?

Iš aštuonių į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį prasibrovusių komandų net trys žaidžia Ispanijos „La Liga“ čempionate, tuo metu Vokietijos „Bundesliga“ į šį etapą delegavo du savo atstovus. Anglijos, Prancūzijos ir Portugalijos čempionatai turi po vieną komandą. Skaičiuojant teorines galimybes, kurios šalies klubas galėtų gegužės 28-ąją į viršų kelti nugalėtojų taurę, Ispanija turi neabejotiną pranašumą – ją atstovauja trys šiuo metu stipriausios šalies komandos.

Vokietijos atveju, galimybės – gerokai mažesnės. Jei Miuncheno „Bayern“ yra savo poros favoritas ir, tikėtina, nesunkiai peržengs Lisabonos „Benfica“ barjerą, tai „Wolfsburg“ patekimas į pusfinalį būtų laikomas didele sensacija, nes jos kelyje – galingasis Madrido „Real“. Bet kuriuo atveju, kitame etape Ispanija tikrai turės bent viena komanda mažiau, kadangi viename iš ketvirtfinalių tarpusavyje susitiks du šios šalies atstovai – „Barcelona“ ir Madrido „Atletico“.

2. Ronaldo – rezultatyviausias?

Puikią formą šį sezoną demonstruojantis „Real“ lyderis, Cristiano Ronaldo rezultatyviausių Čempionų lygos žaidėjų sąraše su 13 įvarčių yra gerokai atsiplėšęs nuo artimiausių savo persekiotojų. Arčiausiai portugalo su aštuoniais tiksliais smūgiais yra „Bayern“ puolėjas Robertas Lewandowskis. Vis dėlto norint aplenkti geriausią 2013-ųjų ir 2014-ųjų metų pasaulio futbolininką, per potencialiai likusius penkis mačus jam reikėtų įmušti dar bent šešis įvarčius, tikintis, kad Ronaldo nepasižymės nė karto.

3. „Barcos“ dublis?

Praėjusių metų čempionė „Barcelona“ ir šiemet – pagrindinė favoritė triumfuoti stipriausiame Senojo žemyno klubų turnyre. Nepaisant pralaimėjimo 1:2 savo aršiausiam varžovui Madrido „Real“ klubui šį savaitgalį „Camp Nou“ stadione vykusiame „El Clasico“, Luiso Enrique komanda ir toliau tvirtai pirmauja Ispanijoje, o solidus žaidimas Europoje tik pakelia jų akcijas – „Barcos“ šansai iškovoti titulą vertinami net beveik 40 procentų.

4. Ar sulauksime staigmenų?

Bene kiekvieną sezoną UEFA Čempionų lygoje į atkrintamąsias varžybas prasibrauna po kelis išsišokėlius, kuriems prieš grupių etapą vietos tarp 16 stipriausių niekas neprognozuoja. Šiemet palankiai susiklosčius burtams į ketvirtfinalį netikėtai pateko Portugalijos čempionė „Benfica“ ir „Wolfsburg“. Tai, kad jos jau yra šiame etape, abiem komandom yra didžiulis pasiekimas.

Vis dėlto graži pasaka gali baigtis labai skaudžiai, kadangi portugalams ir vokiečiams teks susidurti su ypač galingais varžovais, atitinkamai – „Bayern“ ir „Real“. Futbolo gerbėjai ir ekspertai sutartinai teigia, kad šiose porose nugalėtojai yra beveik aiškūs dar prieš rungtynių pradžią skelbiantį teisėjo švilpuką. Tačiau abi nurašomos komandos yra kupinos ryžto įrodyti, kad jos gali mesti iššūkį Europos grandams.

„Manau, kad mes galime kovoti su „Real“, jei nerodysime savo varžovams per daug pagarbos. Turime pasistengti kuo labiau apsunkinti jiems gyvenimą su tuo, ką turime“, – prieš artėjantį mūšį su „karališkuoju“ klubu kalbėjo vyriausiasis „Wolfsburg“ treneris Dieteris Heckingas.

5. Ar bus pakeista istorija?

Nors gali būti sunku tuo patikėti, tačiau pastaruosius keletą sezonų milžiniškais pinigais besišvaistančiam ir du „Premier“ lygos titulus iškovojusiam „Manchester City“ klubui patekimas į ketvirtfinalį – kol kas geriausias rezultatas klubo istorijoje. Tą patį galima pasakyti ir apie „Wolfsburg“. Skirtumas tik tas, kad pastarieji tą patį rezultatą pasiekė su gerokai kuklesniu biudžetu.

Vokietijos klubo šansai pratęsti istorinį žygį – ypač menki, o Manuelio Pellegrini auklėtinių galimybės, nors jie taip pat nėra dvikovos su PSG favoritai, vertinamos kur kas geriau.