Trakų „Trakai“ – Utenos „Utenis“. Kovo 30 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas.

Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ atsigavę ir tris pergales iš eilės iškovoję „Trakai“ sieks pratęsti sėkmingą seriją. Visgi kol kas taškų neiškovojęs „Utenis“ nebus lengvas kąsnelis – su aukštaičiais vargo turėjo tiek klaipėdiečiai, tiek vilniečiai.

„Riteriai“ spėjo sužaisti kontrolines rungtynes, kuriose 1:3 nusileido Baltarusijos čempionate rungtyniaujančiai Gardino „Neman“ komandai. Valdas Urbonas sulaukė rimto pastiprinimo: klubą papildė buvusio Kauno „Spyrio“ lyderis Dmitrijus Rekišas, tapęs ketvirtuoju baltarusiu „Trakų“ ekipoje. Visgi artėjančioje akistatoje vicečempionai versis be Davido Aršakiano, kuris gins Armėnijos jaunimo rinktinės garbę.

Uteniškiai per pertrauką taip pat gludino žaidimą ir nuvyko į Latviją, kur sužaidė be įvarčių su „Riga“ ekipa. Didžiausia „Utenio“ bėda vis dar išlieka puolimas. Per pastarąsias trejas rungtynes Mindaugo Čepo treniruojama komanda nepelnė nė vieno įvarčio ir išlieka nerezultatyviausia čempionato vienuolike. Vis dėlto „Utenio“ futbolininkai net ir po pralaimėtų susitikimų išlieka pozityvūs, tikėdami, jog pergalės netrukus ateis į jų kiemą. Uteniškiai praėjusiame sezone nutraukė užsitęsusią „riterių“ laimėjimų seriją – gal kažkas panašaus įvyks ir šį kartą?

Klaipėdos „Atlantas“ – „Kauno Žalgiris“. Balandžio 2 dieną 13 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

Kauniečiams, negalintiems pasigirti gerais rezultatais gynyboje, teks keliauti į uostamiestį, kur juos priims vos vieną įvartį šiame sezone praleidęs „Atlantas“.

Iškritus iš rikiuotės Mariui Papšiui bei Andriui Bartkui, Klaipėdos klubo sirgaliams yra kuo pasidžiaugti: Lietuvos rinktinės mače su Rusija debiutavo jaunieji atlantiečiai – Ovidijus Verbickas bei Markas Beneta. Per pertrauką „Atlantas“ sužaidė kontrolines rungtynes Liepojoje, kur po Evaldo Razulio įvarčio 1:2 nusileido Latvijos čempionei „Liepaja“ ekipai. Šiame mače rungtyniavo puikiai žinomas rezultatyviausias visų laikų Gvinėjos rinktinės futbolininkas Pascalis Feindouno. Visgi afrikietis išvyko iš Klaipėdos, tačiau galutinai su patyrusiu žaidėju dar nėra atsisveikinta.

Po itin apmaudžia nesėkme pasibaigusio Kauno derbio žalgiriečiai šventes pasitiko niūriomis nuotaikomis. Tiek praėjusiame sezone, tiek šiame didžiausia „Kauno Žalgirio“ problema – braškanti gynyba. Daugiau kartų kamuolį iš savo vartų tinklo „SMScredit.lt A lygoje“ yra traukęs tik „Stumbras“, savo ruožtu, Laimio Bičkausko kariauna per kiekvieną mačą praleidžia po du įvarčius. Tokia tradicija Klaipėdoje taškų tikrai negarantuos.

Vilniaus „Žalgiris“ – Jonavos „Lietava“. Balandžio 2 dieną 15 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Sėkmingai sezoną pradėjusiems „Lietavos“ futbolininkams teks rimčiausias iššūkis – dar nė taško neišbarstęs čempionas „Žalgiris“.

Vilniečių lokomotyvas pūškuoja užtikrintai: „Žalgiris“ įveikė du į medalius nusitaikiusius klubus bei neturi sau lygių pagal pelnytus įvarčius. Čempionų komandoje net aštuoni futbolininkai sugebėjo atidaryti įvarčių sąskaitą, o savo progos pasižymėti dar nekantriai laukia Vytautas Lukša, Justas Lasickas ir dar keli žaidėjai.

„Lietava“ patyrė pirmą nesėkmę, tačiau „Atlantas“ pergalingą įvartį įmušė tik mačo pabaigoje ir tik Povilo Valinčiaus dėka išvengė nemalonumų. Savaitės pertrauka Jonavos klubui turėjo išeiti į naudą: naujokai turėjo sustiprinti tarpusavio ryšius aikštėje treniruočių metu, o Savio – pagerinti fizines kondicijas. Bus įdomu įsitikinti, ko vertas „Lietavos“ naujokas, kovodamas su pajėgiausia šalies komanda.

Kauno „Stumbras“ – Marijampolės „Sūduva“. Balandžio 3 dieną 14 val. Kaunas, NFA stadionas.

Pergalių sąskaitą atidarę kauniečiai pateko liūtui į nasrus. „Sūduva“ sezono pradžioje vėl pradėjo klupti ir jau atsilieka nuo pagrindinių čempionato favoritų.

„Stumbras“ sužaidė kontrolines rungtynes su „Jelgava“ klubu iš Latvijos, kurios pasibaigė nulinėmis lygiosiomis, ir išbandė keletą naujokų. Du brazilai – 31-erių Eversonas Vazas ir 20-metis Douglasas de Souza – jau galės pasirodyti „SMScredit.lt A lygoje“. Savo ruožtu Kosta Rikos rinktinėje debiutavusio Francisco Floreso bei Eduardo Salleso registracijos dokumentai dar nėra sutvarkyti. Dramatiška pergalė prieš „Kauno Žalgirį“ turėtų suteikti Dariaus Gvildžio treniruojamiems futbolininkams daugiau pasitikėjimo, o pirmą įvartį pelniusiam Artūrui Rimkevičiui – dar daugiau entuziazmo kelti chaosą prie oponentų vartų.

Marijampoliečiai demonstruoja solidų žaidimą, tačiau akistatose su tiesioginiais konkurentais nesugeba rinkti taškų. Lyderių trijulė jau spėjo atitrūkti, tad prarasti taškai su „Stumbru“ ateityje gali kainuoti labai daug. Pirmo rato antroje dalyje „Sūduva“ kovos su apatinės turnyro lentelės dalies atstovais, o jei ir čia Marijampolės klubas barstys taškus – vėliau likviduoti susidariusią prarają bus išties sunku.