Rezultatas: Rusija - Lietuva 3:0

41 min. Įvartį Rusijos rinktinei pelno Fiodoras Smolovas.

61 min. dar vieną įvartį įmuša jaunasis Rusijos rinktinės talentas Aleksandras Golovinas.

72 min. Denisas Glušakovas įmuša Rusijos rinktinei dar vieną įvartį.


Visų rungtynių metu Rusijos futbolininkai rodė daugiau iniciatyvos. Tačiau pirmąjį įvartį įmušė tik pirmojo kėlinio pabaigoje.

Vis dėlto antrame kėlinyje rusai ir toliau demonstravo agresyvesnį žaidimą, o lietuviai rungtyniavo blankiai. Rusijos futbolininkai per antrąją rungtynių dalį įmušė dar du įvarčius.

Pačioje rungtynių pabaigoje galimybę pasižymėti turėjo puolėjas Deivydas Matulevičius, tačiau į jo smūgį galva reagavo varžovų vartininkas.

Iki šeštadienio Lietuvos ir Rusijos rinktinės nuo 1990-ųjų buvo sužaidusios trejas kontrolines rungtynes. Du kartus (4:1 ir 4:3) laimėjo rusai, o trečioji tarpusavio dvikova 2012 metų gegužę Šveicarijoje baigėsi lygiosiomis 0:0.

FIFA reitinge Rusijos futbolininkai užima 23-čią vietą, o Lietuvos ekipa – 128-ą.

Trečiadienį Lietuvos futbolo rinktinė pralaimėjo 0:1 Rumunijos ekipai.

Startinės sudėtys:

Lietuva: Černiauskas; Andriuškevičius, L. Klimavičius, Mikuckis, D. Česnauskis; Verbickas, Žulpa, Slivka, Mikoliūnas, Černych; Spalvis.

Suolas: Zubas, Šetkus, Beneta, Borovskis, Freidgeimas, Vaitkūnas, Lukša, Petravičius, Kuklys, Veliulis, Panka, Matulevičius.

Rusija: Kritsiuk, Smolnikov, Ignaševič, A.Berezutski, Kombarov, Tarasov, Glušakov, Ivanov, Mamaev, Samedov, Smolov.

Suolas: Lodigin, Guilherme, Dziuba, Ionov, Kokorin, V.Berezutski, Kuzmin, Šatov, Maksimov, Keržakov, Yusupov, Golovin.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (943)