Oficiali futbolininko svetainė internete worldofjohancruyff.com patvirtino liūdną žinią.

„J. Cruyffas mirė Barselonoje apsuptas savo šeimos po sunkios kovos su vėžiu. Su giliu liūdesiu prašome Jūsų gerbti šeimos privatumą šiuo sunkiu metu“.

Plaučių vėžys olandui buvo diagnozuotas praėjusių metų spalio 22-ąją, per apsilankymą privačioje Barselonos klinikoje. „Dabar turiu priešą savo viduje, tačiau mane supa draugai, kurie padės atsilaikyti sunkioje ir tik prasidedančioje kovoje“, – po pirmojo rimto gydymo kurso viešai kalbėjo olandas.

Netrukus jo kalboje atsirado ir daugiau pozityvumo. „Dabar jaučiuosi taip, lyg po pirmojo kėlinio prieš varžovą pirmaučiau 2:0. Rungtynės dar nesibaigė, tačiau jaučiu, kad man pavyks jas laimėti“, – optimistiškai kalbėjo J. Cruyffas.

Žinia apie Johano Cruyffo mirtį oficialioje jo interneto svetainėje

Buvęs Amsterdamo „Ajax“ ir FC „Barcelona“ snaiperis (vėliau ir treneris – DELFI) tris kartus – 1971, 1973 ir 1974 metais – laimėjo FIFA „Auksinį kamuolį“ („Ballon d'Or“), o 1974-aisiais dar ir geriausio pasaulio čempionato žaidėjo prizą.

68-erių metų J. Cruyffas buvo vienas pagrindinių Olandijos rinktinės demonstruoto totalinio futbolo „kaltininkų“.

1991 metais jam du kartus buvo operuota širdis.

Savo karjerą J. Cruyffas pradėjo nuo „Ajax“ klubo, kuriame per 9 sezonus pelnė 240 įvarčių. Vėliau olandas vilkėjo „Barcelonos“, Los Andželo „Aztecs“, Vašingtono „Diplomats“ ir „Levante“ komandų marškinėlius, o karjerą baigę gimtojoje Olandijoje – „Ajax“ ir Roterdamo „Feyenoord“ klube, kurio garbę gynė 1983-1984 metais.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)