Vienintelį ir pergalingą įvartį nuo lietaus permirkusioje aikštėje 65-tą minutę tolimu smūgiu iš 25 metrų pelnė Nicolae Stanciu. Tai buvo 16-as Rumunijos rinktinės, kuri pasaulio reitinge užima 16-ą vietą, nepralaimėtas mačas iš eilės.

Paskutinį sykį rumunai patyrė nesėkmę 2014 metų birželio 4-ą dieną, kai 1:2 nusileido Alžyrui.

Lietuviams, kurie pasaulyje yra tik 128-i, rumunai neparankus priešininkas - 9 rungtynės, 1 pergalė ir 8 pralaimėjimai (įvarčių santykis - 4:13). Lietuvos rinktinei tai antras pralaimėjimas iš eilės ir trečios iš eilės nelaimėtos rungtynės.

Mūsiškiai, kurių starto sudėtyje debiutavo gynėjas Edvinas Girdvainis, nuo pat pradžių perleido iniciatyvą rumunams, bet pirmą kėlinį patikimai gynėsi. Po pertraukos Rumunijos rinktinės treneris Anghelis Iordanescu nutarė nebejuokauti su svečiais iš Lietuvos, keitimais sustiprino savo auklėtinių sudėtį ir pasiekė norimą lūžį. Nuo atsarginių suolo pakilęs N. Stanciu ir pasiekė įvartį, kuris jam buvo pirmas Rumunijos nacionalinėje ekipoje.

Lietuvos komandos pastangos išlyginti rezultatą buvo pasmerktos jau aikštės viduryje.

Edgaras Jankauskas (P.Jakelio/FutboloTV nuotr.)

Rezultatas:

Rumunija 1 - 0 Lietuva

65' Nicolae Stanciu [1 - 0]

Rumunija: Costel Pantilimon; Alexandru Matel, Vlad Chiriches (kapitonas), Cosmin Moti, Steliano Filip (86' Alin Tosca), Mihai Pintilii, Lucian Sanmartean (58' Ovidiu Hoban), Gabriel Torje (58' Andrei Ivan), Florin Tanase (46' Nicolae Stanciu); Bogdan Stancu (76' Ioan Hora), Raul Rusescu (46' Claudiu Keseru).

Atsarginiai: Ciprian Tatarusanu, Silviu Lung; Adrian Popa, Florin Andone, Adrian Ropotan, Valerica Gaman, Dragos Grigor ir Cristian Sapunaru.

Lietuva: Emilijus Zubas; Egidijus Vaitkūnas, Georgas Freidgeimas, Edvinas Girdvainis, Vytautas Andriuškevičius; Vykintas Slivka (68' Mantas Kuklys), Artūras Žulpa, Vytautas Lukša (58' Saulius Mikoliūnas), Deimantas Petravičius (83' Ernestas Veliulis); Fiodoras Černychas (kapitonas)/83' Mindaugas Panka) ir Lukas Spalvis (68' Deivydas Matulevičius).

Atsarginiai: Vytautas Černiauskas, Ernestas Šetkus; Linas Klimavičius, Tomas Mikuckis, Valdemaras Borovskis, Ovidijus Verbickas ir Deividas Česnauskis.

Kitose draugiškose rungtynėse Slovėnija, kuri bus artimiausia Lietuvos varžovė 2018 metų pasaulio čempionato atrankos turnyre 1:0 (0:0) namuose nugalėjo Makedoniją. Įvartį 58-ą min. pelnė Romanas Bezjakas.

Kitas kontrolines rungtynes Lietuva jau šeštadienį (kovo 26-ą d.) Maskvoje žais su dar viena Europos pirmenybių dalyve Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)