Autsaideris. Kauno „Stumbrui“ iškovojus pergalę prieš „Kauno Žalgirį“, Utenos komanda lieka vienintelė, kuri per keturis pirmus A lygos čempionato turus neiškovojo nė taško.

Dvivaldystė. „Trakų“ žaidėjas Nerijus Valskis įmušė Marijampolės „Sūduvai“. Tai buvo ketvirtas jo tikslus smūgis šį sezoną, leidęs snaiperių rikiuotėje pavyti iki tol vienvaldį lyderį Bahrudiną Atajičių iš „Žalgirio“.

Traumos. Dėl jų aikštę teko palikti „Žalgirio“ gynėjui Mariui Žaliūkui ir „Atlanto“ saugui Andriui Bartkui, kuriam lūžęs šonkaulis pradūrė plautį.

Karma. Trečią sezoną A lygoje žaidžiantys „Trakai“ išvykoje „Sūduvai“ kol kas nepralaimėjo nė sykio. Dar daugiau – per penkerias rungtynes „riteriai“ marijampoliečiams namie neleido įmušti nė karto. Šįkart trečią pergalę iš eilės iškovoję „Trakai“ laimėjo 2:0.

Sąlygos. „Žaidėjai dažnai galvojo ne apie smūgius ar perdavimus, o apie tai, kaip išsilaikyti ant kojų“, – po dvikovos Visagine, kurioms vykstant iš dangaus krito snaigės, sakė „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Planas. Vilniečių vairininkas taip pat gyrė „Utenį“, pasirinkusį gynybinę taktiką ir siauresnėje nei daugumoje kitų šalies stadionų aikštėje stipriai apriboję „Žalgirio“ veiksmų laisvę kraštuose. „Iki plano įvykdymo pritrūko dešimties minučių“, – pripažino uteniškių treneris Mindaugas Čepas.

Istorija. Jonavos „Lietava“ patyrė pirmą nesėkmę per visą savo žaidimo A lygoje istoriją. Pirmą kartą nuo Nepriklausomybės atkūrimo su stipriausiais šalies klubais rungtyniaujantys jonaviškiai iki pralaimėjimo „Atlantui“ 0:1 buvo iškovoję vieną pergalę ir dukart sužaidę lygiosiomis.

Nuožmūs. „Atlanto“ futbolininkai nemuša daug įvarčių – per ketverias rungtynes jie tai padarė tik keturis kartus. Bet mažiau svetingos gynybos A lygoje šį sezoną nėra – uostamiesčio komanda kamuolį į savo vartus įleido vos sykį.

Veteranai. Po Kauno derbio aikštę jie paliko skirtingos nuotaikos. Andrius Velička iš „Kauno Žalgirio“ 85-ą minutę rezultatui esant 1:1 neįmušė 11 metrų baudinio, o Artūro Rimkevičiaus tikslus smūgis netrukus atnešė „Stumbrui“ pergalę 2:1.

Šventės. „Mums pritrūko futbolo dievų pagalbos. Artėja Velykos, nueisime į bažnyčią, gal tada jie į mus atsisuks“, – nelinksmai juokavo „Kauno Žalgirio“ treneris Laimis Bičkauskas. „Futbolas kartais būna bjaurus, bet kartais suteikia žmonėms tiek džiaugsmo, kad jo užtenka savaitei“, – iš savo varpinės rungtynes įvertino „Stumbro“ vairininkas Darius Gvildys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją