„Kauno Žalgiris“ pirmavo 62-ą min. po Tomo Bučmos smūgio, bet 72-ą min. Tomas Snapkauskas santykį išlygino. Šiame epizode puikų perdavimą atliko ką tik po keitimo aikštėje pasirodęs Artūras Rimkevičius.

Mačo pabaiga susiklostė itin dramatiškai. 85-ą min. „Kauno Žalgirio“ veteranas Andrius Velička gavo teisę atlikti 11 metrų baudinį, bet kamuolį po puolėjo smūgio atmušė vartininkas Evanas Alexandrowas-Ridley. Dar po akimirkos 86-ą min. „Stumbras“ įmušė pergalingą įvartį, kai pasižymėjo A. Rimkevičius - 2:1.

„Stumbrui“ tai buvo pirma pergalį šį sezoną ir jis pakilo į priešpaskutinę septintą vietą. „Kauno Žalgiris“ patyrė antrą nesėkmę šiose pirmenybėse ir liko penktoje pozicijoje.

Rezultatas:

„Kauno Žalgiris“ 1 - 2 „Stumbras“

62' Tomas Bučma [1 - 0]
72' Tomas Snapkauskas [1 - 1]
86' Artūras Rimkevičius [1 - 2]

85' Andrius Velička („Kauno Žalgiris“) - nerealizavo 11 metrų baudinio

„Kauno Žalgiris“: Deividas Mikelionis, Ernestas Pilypas, Ignas Dedura, Mantas Fridrikas, Tomas Bučma (63' Benas Olencevičius), Mindaugas Kalonas (73' Andrius Velička), Lukas Sendžikas, Karolis Šilkaitis, Paulius Daukša (84' Marius Miškinis), Leonidas Mušnikovas, Rokas Krušnauskas.

„Stumbras“ Evanas Alexandrowas-Ridley, Audrius Račkus, Rimvydas Sadauskas, Tomas Snapkauskas, Lukas Čerkauskas, Martynas Zaleckis, Vilius Armanavičius (64' Artūras Rimkevičius), Klaudijus Upstas (69' Hayato Wakino), Klaidas Janonis, Keneddy Okwe Eriba, Lukas Baranauskas (83' Ainas Bareikis).

Rungtynių eiga

Dvikovos pradžioje abi komandas kaustė įtampa, todėl futbolininkams trūko tikslumo. Greičiau jos atsikratė ir progą įvarčiui sukūrė „Stumbras“. Kampinio metu aikštės šeimininkų baudos aikštelėje kilo „gaisras“, kamuolys atiteko Keneddy Eribai, bet jo smūgį blokavo po kojomis kritęs Ernestas Pilypas.

20-ą minutę nominalūs svečiai - „Stumbro“ futbolininkai - surengė gražią greitą ataką. Po perdavimo iš krašto Klaidas Janonis galva numetė kamuolį Lukui Baranauskui, kuris techniškai pasiuntė jį į tinklą, tačiau įvartis įskaitytas nebuvo dėl pažeistos nuošalės taisyklės.

Po minutės „Stumbras“ vėl pagrasino „Kauno Žalgirio“ vartams. Klaudijaus Upsto perdavimą labai pavojingų smūgiu galva baigė K. Eriba, mušdamas virš skersino.

Sužaidus daugiau nei pusvalandį, pasinaudoję „Kauno Žalgirio“ klaida, svečiai įgijo kiekybinę pervarą prie jo vartų, bet K. Janonio bandymas pataikyti į tolimą vartų kampą buvo per stiprus.

Tik 38-ą minutę į žaidimą įsijungti teko „Stumbro“ vartininkui. Po Leonido Mušnikovo perdavimo smūgiu iš aštraus kampo jo budrumą patikino Rokas Krušnauskas, bet E. Alexandrow-Ridley šuoliu kamuolį nukreipė už galinės linijos.

Po pertraukos „Kauno Žalgiris“ ėmė žaisti kur kas aktyviau ir perėmė iniciatyvą, bet „Stumbro“ gynyba darbavosi patikimai ir darbo savo vartininkui nesuteikė.

Už savo pastangas žalgiriečiai buvo apdovanoti 62-ą minutę. Perdavimą iš krašto gynėjai atmušė prie baudos aikštelės buvusiam T. Bučmai. Saugas susistabdė kamuolį ir tiksliu smūgiu pažeme išvedė savo komandą į priekį.

„Stumbro“ vyriausiasis treneris Darius Gvildys nedelsdamas į aikštę metė „sunkiąją artileriją“ – A. Rimkevičių. Keitimas pasiteisino. Po dešimties minučių puolėjo pusiau perdavimo, pusiau smūgio į vartus greitos atakos, kurią įspūdingu reidu kone per visą aikštę pradėjo Tomas Snapkauskas, „uždaryti“ nesugebėjo į kamuolį nepataikęs L. Baranauskas, bet už jo atsiradęs T. Snapkauskas savo progos nepraleido.

„Kauno Žalgirio“ trenerių štabas į aikštė metė savo kozirį – A. Veličką. Veteranas galėjo tapti rungtynių didvyriu 85-ą minutę, kai pirmo svečių įvarčio autorius T. Snapkauskas ranka sužaidė savo baudos aikštelėje. Tačiau komandos draugo klaidą ištaisė puikią reakciją pademonstravęs E. Alexandrow-Ridley, sugebėjęs atremti A. Veličkos smūgį nuo 11 metrų žymos.

Klasikinė futbolo taisyklė pasiteisino jau po minutės. Hayato Wakino privertė suklysti žalgiriečių vartininką Deividą Mikelionį. Šis, išmušdamas kamuolį, pataikė į japoną, ir suteikė progą smūgiuoti A. Rimkevičiui. Vienas geriausių lygos snaiperių buvo tikslus ir garantavo „Stumbrui“ pirmą pergalę čempionate.

Artūras Rimkevičius

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris440012:512
2.Trakai43017:49
3.Atlantas43014:19
4.Lietava41214:45
5.Kauno Žalgiris41126:84
6.Sūduva41124:64
7.Stumbras41037:123
8.Utenis40042:60

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Bahrudinas Atajičius (Vilniaus „Žalgiris“) ir Nerijus Valskis („Trakai“) – po 4, Rokas Krušnauskas („Kauno Žalgiris“) – 3 įvarčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)