Į antrą–trečią pozicijas pakilo Marijampolės „Sūduva“ ir debiutantė Jonavos „Lietava“.

Fejerverkas. „Žalgiris“ ir „Stumbras“ tarpusavio rungtynėse, matyt, nusprendė, kad ginasi tik bailiai. Kauniečiai kamuolį į vartus siuntė tris sykius, o 6:3 laimėjusi sostinės komanda – dukart tiek.

Sausra. Kitose dvikovose įvarčių dozės buvo daug šykštesnės – per trejas rungtynes įmušti tik keturi įvarčiai.

Snaiperis. „Žalgirio“ puolėjas Bahrudinas Atajičius antrą kartą iš eilės rungtynes papuošė dubliu. Keturis įvarčius jau įmušęs snaiperis tvirtai pirmauja rezultatyviausių čempionato žaidėjų sąraše.

Traumos. Dėl jų „Stumbrui“ per pirmas 15 dvikovos minučių teko keisti Eriką Skripkiną ir Giorgio Russo, po pirmo kėlinio – Vilių Armanavičių. Antrame kėlinyje aikštę paliko ir susižeidęs „Žalgirio“ kapitonas Egidijus Vaitkūnas.

Motyvacija. „Tokioje situacijoje atrodo, kad stengiesi, bet tuo pačiu nebesistengi“, – apie psichologinę būklę po pirmo kėlinio, kuris buvo laimėtas 5:1, sakė „Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys.

Kerštas. Praėjusį sezoną čempionato bronza iš „Sūduvos“ rankų išsprūdo Klaipėdoje pralaimėjus „Atlantui“. Apie galutinius 2016-ų rezultatus kalbėti gerokai per anksti, bet pirmoje akistatoje su pajūrio komanda „Sūduva“ šventė pergalę – 1:0.

Priekaištas. „Pagrindiniu rungtynių didvyriu pavadinčiau arbitrą, nes jis nulėmė rungtynių baigtį skirdamas baudos smūgį, kurio nebuvo“, – po pralaimėjimo teigė „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija.

Istorija. „Lietava“ ją kūrė Visagine. Pergalė 1:0 prieš Utenos „Utenį“ Jonavos komandai tapo pirma aukščiausiame šalies futbolo divizione per visą Nepriklausomybės laikotarpį.

Išvada. „Taškų nėra – kaltas treneris“, – atsakomybę dėl antros iš eilės nesėkmės šiame čempionate prisiėmė „Utenio“ treneris Mindaugas Čepas.

Debiutas. Geriausias 2013-ų Lietuvos futbolininkas Mindaugas Kalonas šalies čempionate debiutavo sulaukęs 32-ejų. „Smagu, bet gaila, kad rezultatas toks“, – po „Kauno Žalgirio“ pralaimėjimo „Trakams“ 0:2 sakė antrame kėlinyje aikštėje pasirodęs saugas, kuris iki tol yra krimtęs legionieriaus duonos aštuoniose užsienio šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)