Klubą saugas pakeitė nepaisant to, kad dabar jau buvusi jo darbovietė „Aktobe“ nuo 2015–ų su futbolininku turėjo trejų metų kontraktą, o pats lietuvis buvo vadinamas vienu geriausių atraminių saugų visoje lygoje.

„Tiesą sakant, ir man pačiam šis perėjimas netikėtas, nes turėjau dar dvejus metus galiojantį kontraktą. Tačiau ši situacija iš tokių, kai futbolas būna labai nenuspėjamas. Niekada nežinai, kas atsitiks ir kaip pakryps tavo karjera“, - Kazachstano spaudai pasakojo A. Žulpa.

- Kuo paprastai užsiimate peržiūrose, kai nevyksta treniruotės?

- Peržiūrose laisvo laiko lieka labai mažai. Įprastai būna dvi treniruotės, procedūros ir panašūs dalykai. O jei lieka laisvo laiko, tai mėgstu filmus ir kompiuterinius žaidimus. Lėktuve mėgstu skaityti. Nemanau, kad per daug skiriuosi nuo daugumos futbolininkų.

- Lietuvos rinktinę UEFA po rungtynių su Anglija už fanų sukeltas muštynes nubaudė 30 tūkstančių eurų bauda. Kas ten tokio įvyko ir kas kaltas?

- Kažko naujo nepasakysiu, nes ir pats šią istoriją žinau tik iš spaudos. Tada susimušė fanai. Jei teisingai suprantu – nukentėjusių nebuvo. O kas kaltas – sunku pasakyti. Gal lietuviai, jei jau juos sulaikė.

- Praėjusiais metais sužaidėte rungtynes legendiniame „Wembley“ stadione su Anglija. Ar šios rungtynės emociškai geriausios per jūsų karjerą, ar buvo ir geresnių?

- Žinoma, kad ši dvikova atmintyje liks ilgam. Vis tik, žaisti stebint 84 tūkstančiams žiūrovų – jausmas neapsakomas. Žmonės atmosferą stadione sukūrė išprotėjusią. Gaila tik to, kad nepavyko gerai sužaisti, Anglija mus pranoko visais komponentais.

- Sakykite, ar jūsų draugai iš rinktinės domisi Kazachstanu? Galbūt, yra tokių, kurie norėtų čia žaisti?

- Žinoma, domisi. Manau, kad tikrai yra tokių, kurie norėtų save išbandyti Kazachstane.

- Gediminas Vičius pasakojo, kad taip ir nepriprato prie kai kurių kazachų tradicijų. O jus kas nors stebina mūsų šalyje?

- Kad mane viskas tenkina. Per tuos metus Kazachstane prie visko pripratau.

- Praėjusį sezoną užsidirbote aštuonias geltonas korteles. Jums tai norma?

- Mano toks žaidimo stilius, tad stengiuosi žaisti kietai. Taip pat mano tokia pozicija, kad privalau „eiti į kontaktą“ su varžovu ir stabdyti jo ataką. Manau, kad aštuonios kortelės per sezoną yra normalu.

- Trumpam grįžkime į praeitį. Prieš ketverius metus turėjote galimybę išvykti į Rusijos „Tom“ klubą. Kas sutrukdė ten pasilikti?

- Tiesą sakant, ten pasirodžiau visai neblogai. Vyriausiasis treneris manyje matė potencialą, tačiau klubas tuo metu ieškojo tvirto gynybos ramsčio, lyderio. O aš tuo metu Rusijos „Premier“ lygai dar nebuvau pasiruošęs.