„Real“ klubas savo aikštėje priėmė AS „Roma“ komandą ir turėjo solidų įdarbį dar po pirmo mačo svečiuose Italijoje (2:0). Madridiečiai antrą kartą pranoko „Roma“ komandą 2:0 (0:0) ir šeštą sykį iš eilės iškopė į Čempionų lygos ketvirtfinalį.

Įvarčius pelnė Cristiano Ronaldo 64-ą ir Jamesas Rodriguezas 68-ą minutėmis.

Rezultatas:

Madrido „Real“ (Ispanija)*** 2 - 0 AS „Roma“ (Italija) (pirmas mačas - 2:0, bendras - 4:0).

64' Cristiano Ronaldo [1 - 0]
68' James Rodriguez [2 - 0]

*** - pateko į ketvirtfinalį

„Real“: Keylor Navas, Danilo, Sergio Ramos, Pepe, Marcello, Casemiro (84' Mateo Kovačič), Luka Modrič, Toni Kroos, James Rordriguez, Gareth Bale (61 Lucas Vazquez), Cristian Ronaldo.

AS „Roma“: Wojciech Szczęsny, Lucas Digne, Kostas Manolas, Ervin Zukanovič, Miralem Pjanič (46' William Vainqueur), Seydou Keita (86' Maicon), Alessandro Florenzi, Diego Perotti, Edin Džeko, Mohamed Salah, Stephan El Shaarawy (74' Francesco Totti).

Rungtynių eiga

Rungtynes Madride kiek gyviau pradėjo svečiai iš Romos, bet netrukus žaidimas išsilygino ir vartininko reakciją patikrino C. Ronaldo (6-ą min.), Marcelo (8-ą min.) ir Toni Kroosas (9-ą min.). 11-ą min. po C. Ronaldo baudos smūgio kamuolys praskriejo šalia vartų.

14-ą min. „Roma“ surengė greitą išpuolį, vienas baudos aikštelėje atsidūrė bosnis Edinas Džeko, bet į vartus iš patogios pozicijos nepataikė.

21-ą min. po madridiečių saugo kroato Luka Modričiaus „šūvio“ varžovų vartininkas sunkiai nukreipė kamuolį į kampinį.

28-ą min. „Roma“ klubo legionierius iš Egipto Mohamedas Salah greitos atakos metu iššoko vienas prieš vartininką Keylorą Navasą, bet nepataikė į vartus. 31-ą ir 34-ą min. kitoje aikštės pusėje C. Ronaldo dar du kartus - smūgiu ir prasiveržimu - dar sykį patikrino priešininkų vartininko lenko Wojciecho Szczęsny budrumą. Pirmas kėlinys baigėsi be įvarčių 0:0.

Antras kėlinys Madride prasidėjo labai energingai. 50-ą min. buvo blokuoti pavojingi Marcelo ir C. Ronaldo smūgiai, o netrukus prie kitų vartų greitą išpuolį tuoj surengė M. Salah ir vėl po jo smūgio kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Svečiai iš Romos išdrąsėjo ir surengė dar du pavojingas atakas. Abu sykius 55-ą ir 56-ą min. po Alessandro Florenzi ir graiko Kosto Manolo smūgių kamuolį atmušė K. Navasas.

Neįmuši tu, įmuš tau. 64-ą min. „Real“ futbolininkai surengė gražią ataką, dešiniu kraštu prasiveržė po keitimo aikštėje pasirodęs Lucas Vazquezas, skersavo kamuolį į baudos aikštelę, o ten gynėją ir vartininką aplenkęs C. Ronaldo pelnė įvartį - 1:0.

Nespėjusius atsitokėti svečius madridiečiai tuoj pat nubaudė antrą kartą. 68-ą min. greito puolimo smaigalyje atsidūrė C. Ronaldo ir Jamesas Rodriguezas. Portugalas gražiai išvedė smūgiui kolumbietį ir rezultatas tapo 2:0. Dar po kelių akimirkų (70-ą min.) C. Ronaldo laisvas iš kelių metrų nepataikė į tuščius vartus.

88-ą min. argentinietis Diego Perotti („Roma“) galėjo įmušti paguodos įvartį, bet po jo smūgio kamuolys pataikė į virpstą.

„Wolfsburg“ šventė pergalę ir žais ketvirtfinalyje

Kitoje dvikovoje Vokietijos „Wolfsburg“ ekipa namuose egzaminavo „Gent“ futbolininkus iš Belgijos. Vokiečiai turėjo įgiję pranašumą po pirmo mūšio išvykoje 3:2, todėl žaidė ramiai ir iškovojo svarbią pergalę 1:0 (0:0). Vienintelį įvartį 74-ą minutę pelnė Andre Schuerrle.

Rezultatas

„Wolfsburg“ (Vokietija)*** 1 - 0 „Gent“ (Belgija) (pirmas mačas - 3:2, bendras - 4:2).

74' Andre Schuerrle [1 - 0]

*** - pateko į ketvirtfinalį

„Wolfsburg“: Koen Casteels, Dante, Robin Knoche, Ricardo Rodriguez, Julian Draxler (78' Daniel Caligiuri), Christian Traesch, Andre Schuerrle (89' Marcel Schaefer), Luiz Gustavo, Maximilian Arnold (83' Vieirinha), Josuha Guilavogui, Max Kruse.

„Gent“: Matz Sels, Rafinha (78' Thomas Foket), Nana Asare, Lasse Nielsen, Rami Gershon, Thomas Matton (68' Kenneth Saief), Renato Neto, Sven Kums, Brecht Dejaegere, Danijel Milicevič, Moses Simon (70' Kalifa Coulibaly).

Rungtynių eiga

Nuo pat mačo pradžios iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams, o svečiai iš Belgijos stengėsi kontratakuoti. 18-ą min. labai pavojingai į belgų vartus smūgiavo Josuha Guilavogui, bet saviškius išgelbėjo vartininkas.

Pirmame kėlinyje žaidimo scenarijus nesikeitė: „Wolfsburg“ ekipa daugiau puolė, o „Gent“ komanda patikimai gynėsi ir bandė kontratakuoti. Pirmas kėlinys baigėsi be įvarčių - 0:0.

Antro kėlinio pirmoje pusėje visos „Wolfsburg“ futbolininkų pastangos pralaužti varžovų gynybą ėjo perniek. Tačiau vokiečių milžiniškas pastangas 74-ą min. vainikavo Andre Schuerrle įvartis - 1:0. Saugas priėmė perdavimą iš krašto ir nukreipė kamuolį į vartus iš baudos aikštelės vidurio.

Rungtynės taip ir baigėsi, „Wolfsburg“ klubas žais Čempionų lygos ketvirtfinalyje.

2015-2016 metų sezono UEFA Čempionų lygos turnyro nugalėtojas paaiškės gegužės 16-ą dieną Milano (Italija) „San Siro“ stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)