Kontrolinių rungtynių cikle per 7 susitikimus nei vieno pralaimėjimo nepatyrusiems ir lyginant su praėjusiu sezonu gerokai gynyboje „pasitempusiems“ kauniečiams, burtai lėmė itin sudėtingą tvarkaraštį sezono pradžiai.

Pirmi trys varžovai – 2015 metų A lygos prizininkai. Tačiau komandoje pozityvių minčių netrūksta.

„Stumbro“ vyriausiasis treneris Darius Gvildys, buvo patenkintas pasiruošimu sezonui, tačiau pabrėžė ir žaidėjų traumų problemą.

„Visumoje pasirengimą vertinu kaip neblogai pavykusį, rungtynėse komanda žaidė gerai, demonstravo tvirtą charakterį. Aišku mane neramina tai, kad buvo daug traumų. Ne tiek naujų traumų, o tų, kurias žaidėjai gydosi dar nuo praėjusio sezono. Ypatingai gaila, jog prieš startą iškrito R. Vėževičius ir K. Janonis, tačiau tikimės, jog vaikinai greitai išgis.“

Vienas labiausiai patyrusių komandos žaidėjų N. Mačiulis taip pat džiaugėsi pasirengimo metu demonstruotu žaidimu.

„Mūsų komanda turbūt daug ką nustebino, nes nebuvo nei vieno pralaimėjimo, tik kelios lygiosios, todėl su tokiu tempu ir mintimis ir reikėtų pradėti sezoną, o ateityje pamatysime, kaip mums pavyks. Galiu pasakyti tik tiek, kad tikrai stengsimės ir kausimės ir bandysime nudžiuginti žiūrovus.“

Pirmose sezono rungtynėse tikrai nerungtyniaus ne tik R. Vėževičius, K. Janonis, bet ir rezultatyviausias praėjusio sezono komandos žaidėjas A. Rimkevičius, ir iš „Atlanto“ išsinuomotas ir parašą ant kontrakto su „Stumbru“ padėjęs puolėjas L. Baranauskas.

Kauno komandą tarpsezoniniu papildė šeši nauji žaidėjai, tačiau ne visi dėl traumų ar laiko stokos jau yra pakankamai pasirengę sezono startui.

„Jiems reikia laiko įsilieti, bet manau, kad jie tikrai padės komandai siekti pergalių“, – teigė D. Gvildys.

Tiek treneris D. Gvildys, tiek ir N. Mačiulis neslėpė optimizmo prieš naująjį sezoną.

„Manau, kad mūsų jauni žaidėjai per metus sustiprėjo ir šiais metais bus drąsesni ir atitinkamai, mūsų žaidimas bus geresnis. Sieksime pakovoti mažiausiai dėl ketvirtos vietos“, – ambicingus siekius atskleidė „Stumbro“ treneris.

N. Mačiulis taip pat tikisi geresnių nei pernai rezultatų.

„Komanda daug ir sunkiai dirbo pasirengime. Praėję metai buvo mums pirmi A lygoje, daugiau tokie apsižiūrėjimo metai. Šie, manau, turėtų būti geresni. Atsižvelgiant į mūsų sudėtį ir tai, jog gal dar pasistiprinsime ateityje, tikiu, kad galime mesti iššūkį visiems ir tegul liksime nors vienu laipteliu aukščiau, tačiau rezultatas bus geresnis. Važiuosime kovoti. Futbolas įdomus sportas, visko galima tikėtis“, – prieš išvyką į Klaipėdą nedaugžodžiavo D. Gvildys.

„Atlanto“ ir „Stumbro“ dvikova šeštadienį uostamiestyje prasidės 15.00 val. Pirmas sezono namų rungtynes „Stumbras“ kovo 12 d. 13.00 val. val. NFA stadione žais su Vilniaus „Žalgiriu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)