Nusiteikę gėdai dėl stadiono

„Tikiuosi ir manau, kad šis Lietuvos futbolo A lygos sezonas bus ypatingai įdomus ir mums, ir kitoms komandoms, nes įvyko daug teigiamų pokyčių. Daug naujienų yra ir mūsų klube. Palyginti, su praėjusiais metais, nesikeičia tik tikslai – sieksime būti tarp lyderių ir iškovoti medalius“, – teigė Klaipėdos futbolo klubo „Atlantas“ prezidentas Romualdas Jonaitis.

Uostamiesčio komanda yra iškovojusi teisę žaisti UEFA Europos lygos kvalifikacinių atrankos rungtynių ture.

„Mūsų ambicijos Europoje yra natūralios. Į antrą atrankos rungtynių turą jau buvome patekę, todėl šiemet norime pasiekti, kad patektume ir į trečią. Tai padėtų ir dar labiau atgaivinti futbolo dvasią Klaipėdoje, galbūt prisidėtų prie to, jog sparčiau būtų sprendžiamos rungtynėms reikalingos infrastruktūros gerinimo problemos“, – kalbėjo R. Jonaitis.

Jam antrino ir klubo direktorius Vacys Lekevičius.

„Žaisime Europos lygoje ir eilinį kartą turėsime patirti gėdą dėl savo stadiono. Jau seniai visiems aišku, kad senąjį centrinį stadioną buldozeriai turėtų sulyginti su žeme, o Klaipėdoje reikia statyti naują stadioną. Dabar vieną pusę palopome, kita - prakiūra. Taip ir vargstame“, – dėstė V. Lekevičius.

Naują Klaipėdos stadioną numatoma statyti prie Palangos plento. Jau rengiamas teritorijos detalusis planas, parengta visa dokumentacija, kurios reikia investuotojų paieškoms.

Legionierius – mušti įvarčius

Nors šį sezoną „Atlantas“ dar tikrai žais senajame stadione, klubo vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija vylėsi, jog tai netrukdys komandai siekti iškeltų tikslų.

„Labai džiaugiuosi, jog pavyko išsaugoti komandos branduolį, kuris pernai svariai prisidėjo, kad iškovotume bronzos medalius. Tai labai svarbu. Į komandą taip pat grįžo buvę jos žaidėjai Evaldas Razulis, Donatas Kazlauskas ir Marius Papšys. Jie žino „Atlanto“ žaidimo stilių, todėl vėl nesunkiai pritaps“, – tikino K. Sarsanija.

„Atlantui“ šiemet padės penki legionieriai. Keturi rusai jau ir pernai gynė uostamiesčio klubo garbę, o šiemet prie jų prisidės ir Abdoulas Sylla.

„Šis 23-ejų metų futbolininkas ne vienerius metus žaidė Prancūzijoje, todėl jį vadiname prancūzu, bet jo pilietybė yra Olandijos. Savo žaidimo stiliumi jis labai panašus į Andrejų Paniukovą. Tikimės, kad jis įmuš, jei ne tiek daug įvarčių, kiek Andrejus, bet bent jau panašiai“, – juokėsi K. Sarsanija.

Beje, jokio juodaodžio legionieriaus „Atlanto“ komandoje nebuvo trejus pastaruosius metus.

„Komanda jį labai gerai priėmė. Jis ir pats yra toks, su kuriuo galima dirbti, jis labai perspektyvus“, – naują „Atlanto“ žaidėją gyrė K. Sarsanija.

Prieš sezoną „Atlantas“ atsisveikino su devyniais žaidėjais, dar kelis perleido užsienio klubams, o komandos gretas papildė 10 naujų futbolininkų, kurių nemažai yra ypač jauni.

„Čempionatui esame pasirengę, turime gerų ambicijų. Norime laimėti kiekvieną mačą, norime, kad sirgalių stadione visada būtų tiek, kiek per praėjusio sezono paskutines rungtynes, kuriose su „Sūduva“ kovojome dėl bronzos. Sirgaliai visada yra mūsų 12-as žaidėjas“, – kalbėjo „Atlanto“ strategas.

Biudžetą papildė perleisti vartininkai

Nors „Atlantas“ šiam sezonui išsikėlė nemažus tikslus, klubo biudžetas, palyginti su praėjusiu sezonu, beveik nepasikeitė.

„Vilniaus „Žalgiris“ buvo pirmas klubas, kuris aiškiai įvardijo savo biudžetą, „Atlantas“ bus antras toks klubas“, – kortas drąsiai atskleidė V. Lekevičius.

Jis teigė, jog per sezoną klubo biudžetas sieks apie 600 tūkst. eurų. Apie 40 proc. šios sumos klubas gaus už savo žaidėjų perleidimą kitoms komandoms. Didžiausią perleidimo mokestį – 100 tūkst eurų – „Atlantas“ gavo už vartininką Edviną Gertmoną, kuris pasirašė iki 2019 metų galiosiančią sutartį su Prancūzijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančiu „Rennes“ klubu. Jei 18-metis vartininkas užsienio klube puikiai pasirodys, anot V. Lekevičiaus, už tai prancūzai „Atlantui“ mokės papildomai.

Neseniai pilnametystės sulaukęs kitas „Atlanto“ vartininkas Marius Adamonis karjerą tęs Anglijos aukščiausiosios lygos čempionate rungtyniaujančioje „Bournemouth” komandoje. Ši „Atlantui“ už vartininką sumokėjo 90 tūkst. eurų perleidimo mokestį.

„21 proc. mūsų biudžeto lėšų yra iš UEFA gaunami pinigai už pasirodymą Europos lygoje. Rėmėjų lėšos sudaro apie 19 proc. biudžeto sumos. Visa kita – pinigai už bilietus, parduodamą atributiką“, – skaičius vardijo V. Lekevičius.

Jis pabrėžė, jog norit tinkamai pasirodyti UEFA Europos lygoje, reikėtų tris kartus didesnio biudžeto, tačiau teks verstis su tuo, ką pavyksta gauti. Todėl žaidėjams atlyginimai nedidės, nes klubo biudžetas nepilnėja.

„Praėjusį sezoną baigėme be didelių skolų, yra tokių plius minus, bet išsispręsime. Svarbiausia, kad sezonas būtų geras, kad mus lydėtų pergalės, kad džiaugtųsi sirgaliai, o tada galima tikėtis, jog ir biudžetas vis augs“, – tikino V. Lekevičius.

„Atlantas“ Lietuvos futbolo A lygos pirmenybes pradeda šeštadienį, kovo 5-ą dieną. Jie namuose priims Kauno „Stumbro“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)