Sekmadienį kone visiškai užpildytos sostinės „Sportimos“ maniežo tribūnos – oficialiais duomenimis, išpirkti buvo visi rinkai pasiūlyti bilietai – neturėjo nusivilti lietuviško futbolo sezono premjera.

Dvikova dėl LFF Supertaurės tęsėsi 120 minučių, ir tik per paskutines dvidešimt išryškėjo vienos komandos pranašumas.

Trimis įvarčiais iš eilės „Trakų“ vartus užvertęs „Žalgiris“ laimėjo 4:1, nors pirmieji ir pasižymėjo jo varžovai.

„Mano intuicija visą savaitę kuždėjo, kad nugalėsime. Šiemet komanda ypač stipri savo dvasia, ir vyrai ją parodė – nenuleido rankų ir buvo apdovanoti. Parodėme, kad ant atsarginių suolo turime lygiaverčius žaidėjus: Elivelto, Marių Žaliūką ar Tautvydą Eliošių – koks fantastiškas metas jam įmušti pirmą įvartį naujoje komandoje“, – auklėtinius gyrė vilniečių strategas Valdas Dambrauskas.

Keitimai, kurių, pagal varžybų reglamentą, buvo galima atlikti penkis, „Žalgirio“ žaidimo išties nesubjaurojo.

Trakai“, kurių gretose nebuvo apsinuodijusio rezultatyvių perdavimų meistro Jurijaus Mamajevo, tokios prabangos neturėjo – V. Urbonas registravo vos penkis atsarginius futbolininkus, ir visus juos buvo priverstas išleisti į aikštę.

Net ir vartininką Igną Plūką, kuris mačo pabaigoje turėjo stoti į vartus vietoje raudoną kortelę už paskutinės vilties pražangą išvydusio Mariaus Rapalio.

Beje, būtent jo klaida pratęsime pasinaudoję žalgiriečiai persvėrė rezultatą savo naudai: 99 min. „Trakų“ vartininkas nesugavo kamuolio, kuris atšoko įvartį pelniusiam ir vėliau geriausiu dvikovos žaidėju išrinktam Vytautui Lukšai.

Bet V. Urbonas kaltų dėl nesėkmės neieškojo – bent jau neminint rungtynių teisėjų.

„Sužaidėme neblogai, vyrai atidavė visą save. Pirmame kėlinyje valdėme situaciją, pavyko kontratakos, tik gaila, kad iki galo nesužaidėme ir leidome išlyginti rezultatą. Reikia žiūrėti, kas klydo – ar žaidėjai, ar dar kažkas. Buvo ginčytinų teisėjo sprendimų.

Atsirado įtampa, antrame kėlinyje nebebuvome tokie agresyvūs atakuodami. Nepaisant to, manau, kad 90 minučių su „Žalgiriu“ žaidėme lygiai, siekėme pergalės“, – mačą komentavo „Trakų“ vairininkas.

Specialistas pripažino, kad pratęsime ant suolo likusius gynėjus į aikštę vieną po kito leido neturėdamas didelių iliuzijų, jog jiems pavyks sukurti stebuklą atakose. V. Urbonas paaiškino tiesiog nenorėjęs rizikuoti nuo rungtynių starto žaidusių futbolininkų sveikata, mat sezono pradžioje lakstyti 120 minučių jie dar nėra pasiruošę.

O sveikų ir pailsėjusių žaidėjų V. Urbonui reikės jau trečiadienį, mat tądien „Trakai“ vėl susitiks su „Žalgiriu“ – šįkart pirmame A lygos ture.

Į rikiuotę turėtų grįžti J. Mamajevas, o M. Rapaliui LFF Supertaurės rungtynėse parodyta raudona kortelė taip pat nevirs diskvalifikacija A lygoje.

V. Urbono teigimu, komandos stovykloje iki to laiko turėtų atsirasti ir naujų veidų.

„Per artimiausias dvi dienas įregistruosime daugiau žmonių“, – DELFI paklaustas, ar klube netrūksta žaidėjų, patikino treneris.

Ir pridūrė, kad „Trakai“ bus nusiteikę atsiskaityti su „Žalgiriu“ už sekmadienio nesėkmę.

Lygiai tą patį garantavo V. Dambrauskas.

„Tikiuosi ir neabejoju, kad šiandienos rungtynių baigtį pakartosime ir trečiadienį“, – pažadėjo čempionų strategas.

Rungtynių statistika

Vilniaus „Sportimos" arena, 3118 žiūrovų

Teisėjas - Jurijus Paškovskis (Vilnius)

Vilniaus „Žalgiris" - FK „Trakai" 4:1 (po pratęsimo)

Įvarčiai: 45+3 min. Linas Pilibaitis, 99 min. Vytautas Lukša, 112 min. Tautvydas Eliošius, 120 min. Mantas Kuklys (iš 11 m.) („Žalgiris"); 22 min. David Aršakian („Trakai").

Pašalintas: 119 min. Marius Rapalis („Trakai").

„Žalgiris": Armantas Vitkauskas, Egidijus Vaitkūnas, Mamadou Mbodji, Linas Klimavičius, Donovan Slijngard; Saulius Mikoliūnas (65 min. Justas Lasickas), Marin Matoš (46 min. Elivelto), Mantas Kuklys, Linas Pilibaitis (70 min. Elton), Vytautas Lukša (116 min. Marius Žaliūkas), Bahrudin Atajič (107 min. Tautvydas Eliošius). Atsargoje: Saulius Klevinskas, Simonas Stankevičius.

„Trakai“: Marius Rapalis; Vaidotas Šilėnas (111 min. Mattia Broli), Arūnas Klimavičius, Justinas Januševskis, Deividas Česnauskis; Artiom Gurenka (103 min. Rokas Masenzovas), Eugen Zasavitchii (105 min. Mantas Leonavičius), Aleksandr Byčionok (120 min. Ignas Plūkas), Martynas Dapkus, Nerijus Valskis (83 min. Donatas Šėgžda); David Aršakian.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)