Ispanijos portalo Marca.com duomenimis, 28-erių L. Messi šį sezoną yra antras vidutiniškai mažiausiai per rungtynes nubėgantis futbolininkas visame Čempionų lygos turnyre.

2015-2016 m. varžybose argentinietis „Barcelona“ gretose iš viso sužaidė 4 rungtynes, per kurias vidutiniškai nubėgdavo po 7 906 metrus. Šį sezoną L. Messi Čempionų lygoje yra sužaidęs 360 minučių, per kurias maratono distancijos įveikti neprisireikė – jis nubėgo 31 625 metrus.

Palyginimui, Madrido „Real“ klubo puolėjas iš Prancūzijos Karimas Benzema per rungtynes nubėga beveik 2 kilometrais daugiau – vidutiniškai 9 753 metrus, o iš viso yra įveikęs 38 578 metrus, nors už L. Messį aikštėje praleido tik 4 minutėmis daugiau.

„Vaikščiojantis genijus“, – taip L. Messį apibūdina „Marca.com“, o buvęs „Barcelona“ treneris J. Cruyffas čia įžvelgia ir paties argentiniečio, ir viso Barselonos klubo nuopleną.

„Visi treneriai kalba apie judėjimą, apie būtinybę bėgti daug. O aš sakau, kad daug bėgti nereikia. Futbolas – tai žaidimas, kuris žaidžiamas smegenimis. Tu turi būti reikalingoje vietoje ir reikalingu metu, nei anksčiau, nei vėliau“, – pažymi 68-erių J. Cruyffas.

„Nė viena kita komanda nebėga tiek mažai, kiek „Barcelona“. Ji visą laiką turi kamuolį. Būtent Barselonos futbolininkai diktuoja žaidimo tempą ir nusprendžia, koks jis bus. Yra tik vienas kamuolys ir viską lemia tas, kas jį kontroliuoja“, – neslepia olandas, kuris ir buvo vienas iš žmonių, įskiepijęs šį žaidimo stilių „Barcelona“ komandai. – Barselonoje yra futbolininkai, kurie sugeba atlikti reikiamus veiksmus nedidelėje erdvėje, dirba pakankamai nedaug, tačiau sugeba iš to išpešti maksimalią naudą.“

Pats L. Messi taip pat yra linkęs girti savo partnerius.

„Tikras stebuklas žaisti kartu su jais. Puikiai sutariame ir aikštėje, ir už jos ribų. Iš tikrųjų esame draugai, o tai mums ir leidžia demonstruoti tokį futbolo stilių, neperlaikyti kamuolio“, – tvirtina argentinietis, šį sezoną Čempionų lygoje pasižymėjęs 5-iais įvarčiais.

Efektingi L. Messi žaidimo epizodai:

Įdomu tai, kad L. Messi vidutiniškai nubėgamos distancijos atstumas sulig kiekvienu sezonu vis mažėja. Štai 2013/14 m. futbolo sezone L. Messi vidutiniškai nubėgdavo po 8 414 metrų. 2014/2015 m. sezone – po 8 403 metrus , o šį sezoną vidurkis sumažėjo iki jau minėtojo 7 906 metrų vidurkio.

Visgi pažymėtina, kad 28-erių puolėjas nėra pats mažiausiai per čempionų lygos rungtynes nubėgantis futbolininkas. Šioje statistikos kategorijoje pirmauja veteranas, 33-ejų metų „Wolfsburg“ gynėjas Naldo iš Brazilijos. Per rungtynes šis futbolininkas vidutiniškai įveikia 7 373 metrus.

Į mažiausiai nubėgančių futbolininkų dešimtuką patenka ir „Paris Saint Germain“ žvaigždė Zlatanas Ibrahimovičius, per rungtynes vidutiniškai įveikiantis 8 666 metrus.

Pateikiame vidutiniškai mažiausiai metrų per Čempionų lygos rungtynes nubėgančių futbolininkų dešimtuką.