Kitoje dvikovoje jėgas išbandė Turino „Juventus“ (Italija) ekipa ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) futbolininkai. Vokiečiai antro kėlinio pradžioje pirmavo 2:0 (1:0) po Thomaso Muellerio ir Arjeno Robbeno įvarčių, bet persvaros neišsaugojo. Pradžioje Paulo Dybala santykį sušvelnino, o netrukus Stefano Sturaro rezultatą išlygino.

Atsakomi mačai kovo 16-ą dieną. Jei antros rungtynes Barselonoje jau bus tik formalumas, kitos poros nugalėtojas paaiškės po antro mūšio Miunchene.

Rezultatai:

„Arsenal“ 0 - 2 „Barcelona“.

71' Lionel Messi [0 - 1]
83' Lionel Messi [0 - 2] (iš 11 metrų baudinio)

„Arsenal“: Petr Cech, Hector Bellerin, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Nacho Monreal, Aaron Ramsey, Francis Coquelin (82' Mathieu Flamini), Alex Oxlade-Chamberlain (50' Theo Walcott), Mesut Ozil, Alexis Sanchez, Olivier Giroud (72' Danny Welbeck).

„Barcelona“ Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Javier Mascherano, Gerard Pique, Dani Alves, Andres Iniesta (C), Sergio Busquets, Ivan Rakitič, Neymar, Luis Suarez, Lionel Messi.

Rungtynių Londone eiga

Po aktyvesnės „Arsenal“ futbolininkų pradžios, netrukus situacija aikštėje kiek aprimo. Sužaidus 15 min. iniciatyvą perėmė svečiai iš Barselonos, bet labai pavojingų progų nesukūrė. 22-ą min. šaunią ataką surengė aikštės šeimininkai, bet Alexas Oxlade'as-Chamberlainas iš arti nesugebėjo pasiųsti kamuolio į vartus.

Antroje kėlinio pusėje „Barcelona“ ilgiau kontroliavo kamuolį, o „Arsenal“ ekipa pavojingai kontratakavo. 45-ą min. Luisas Suarezas ir Lionelis Messi organizavo labai pavojingą išpuolį, bet jis įvarčiu nevirto. Po pirmo kėlinio buvo lygu - 0:0.

Antro kėlinio pradžioje 49-ą min. Neymaras iššoko vienas prieš vartininką, bet Petro Čecho neįveikė. 55-ą min. L. Messi nepavyko pelnyti įvarčio. O štai 60-ą min. Olivier Giroud privalėjo išvesti šeimininkus į priekį, bet saviškius išgelbėjo vartininkas Marcas-Andre ter Stegenas.

„Arsenal“ futbolininkai rizikavo, drąsiai atakavo, turėjo net kelias puikias progas įvarčiui, bet jų neišnaudojo. Tuo pasinaudojo svečiai iš Katalonijos. Ataką 71-ą min. surengė garsusis „Barca“ trejetas: puolimą pradėjo Neymaras, pratęsė L. Suarezas, o tiksliu smūgiu baigė L. Messi - 1:0. 83-ią min. L. Mesi buvo pargriautas baudos aikštelėje, kai jam koją kyštelėjo Mathieu Flamini, teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, o jį gražiai realizavo tas pats L. Messi - 2:0. Beje, tai buvo pirmos argentiniečio rungtynės, kai jis sugebėjo įmušti į Petro Čecho ginamus vartus.

Įtikinama „Barcelona“ komandos pergalė - 2:0.

„Juventus“ 2 - 2 „Bayern“.

43' Thomas Mueller [0 - 1]
55' Arjen Robben [0 - 2]
63' Paulo Dybala [1 - 2]
76' Stefano Sturaro [2 - 2]

„Juventus“: Gianluigi Buffon, Stephan Lichtsteiner, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Patrice Evra, Juan Cuadrado, Sami Khedira (69' Stefano Sturaro), Claudio Marchisio (46' Hernanes), Paul Pogba, Mario Mandžukič, Paulo Dybala (75' Alvaro Morata).

„Bayern“: Manuel Neuer, Juan Bernat (74' Mehdi Benatia), David Alaba, Joshua Kimmich, Philipp Lahm (C), Arturo Vidal, Douglas Costa (84' Franck Ribery), Thiago Alcantara, Thomas Mueller, Arjen Robben, Robert Lewandowski.

Rungtynių Turine eiga

Abi komandos per pirmas 15 min. apsikeitė keliomis pusprogėmis. 16-ą min. Thomas Muelleris gavo puikų perdavimą jau vartininko aikštelėje, bet pargriuvo ir smūgis jam nepavyko.

Įpusėjus kėliniui atsigavo ir „Juventus“ ekipa. Italai jau ilgiau kontroliavo kamuolį ir dažniau lankėsi varžovų baudos aikštelės prieigose.

31-ą min. Juanas Bernatas pavojingai smūgiavo į vartus, o Gianluigi Buffonas sunkiai, bet atmušė kamuolį. Po minutės galva smūgiavo Robertas Lewandowskis, bet kamuolys atsidūrė italų vartininko rankose.

41-ą min. G. Buffonas kumščiu vėl išgelbėjo savo atstovaujamą ekipą. Pačioje kėlinio pabaigoje, 43-ią min., „Bayern“ klubas vėl surengė pavojingą išpuolį, kamuolys po dviejų skersavimų iš kraštų ir rikošeto nuo gynėjo atsidūrė pas Th. Muellerį baudos aikštelės viduryje ties 11 metrų baudinio žyme ir šis pelnė pirmą rungtynių įvartį - 1:0.

Antras kėlinys prasidėjo lygia kova, bet 55-ą min. Arjenas Robbenas įmušė antrą įvartį - 2:0. Kontrataką pradėjo R. Lewandowskis, atliko perdavimą olandui, o šis pasislinko į baudos aikštelės vidurį, suklaidino kelis gynėjus ir savo stipriąja kaire koja pasiuntė kamuolį į vartus. Tai buvo 27-as A. Robbeno įvartis Čempionų lygoje.

63-ią min. „Juventus“ po Paulo Dybala įvarčio sušvelnino skirtumą - 1:2. „Bayern“ ekipos gynėjas Joshua Kimmichas prarado kamuolį netoli baudos aikštelės, Mario Mandžukičius jį gražiai perdavė į laisvą plotą baudos aikštelėje bėgančiam P. Dybala ir šis 22-ejų metų futbolininkas iššoko vienas prieš Manuelį Neuerį bei pelnė savo pirmą savo įvartį Čempionų lygoje.

Sutrikę bavarai netrukus praleido ir antrą įvartį. Alvaro Morata galva atliko perdavimą į baudos aikštelę, o iš ten pasižymėjo po keitimo pasirodęs ir gynėją Mahdį Benatią aplenkęs Stefano Sturaro - 2:2.

Rungtynės ir baigėsi kovingomis lygiosiomis, o ketvirtfinalio dalyvis paaiškės tik po atsakomo mačo Miunchene.

UEFA Čempionų lygos aštuntfinaliai

2015-2016 metų sezono UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro nugalėtojas paaiškės gegužės 16-ą dieną Milano (Italija) „San Siro“ stadione.