Šių ekipų akistatoje favoritu laikomas Katalonijos klubas, kuris turi stipriausią puolėjų grandį pasaulyje – Lionelį Messi, Neymarą ir Luisą Suarezą. „Barcelona“ skina vieną pergalę po kitos Ispanijos čempionate. Pirmą vietą užimanti „Barca“ antroje pozicijoje esantį Madrido „Atletico“ klubą lenkia jau 8-iais taškais.

Pajėgiausiame žemyno turnyre „Arsenal“ su „Barcelona“ ekipos galynėjosi septynis kartus – „kanonieriai“ šventė tik vieną pergalę, du mačai baigėsi taikiai. Katalonijos ekipa eliminavo varžovus 2010 metų ketvirtfinalyje, 2011-ų – aštuntfinalyje. „Barca“ 2:1 nugalėjo „Arsenal“ futbolininkus 2006-ais finale.

„Barcelona“ vasario 23-ios vakarą Londone žais iš esmės stipriausios sudėties, o „Arsenal“ klubas turi rimtų nuostolių – dėl traumų nerungtyniaus Santi Cazorla, Jackas Wilshere'as, Tomašas Rosicky ir Gabrielis.

„Nėra idealios komandos, tačiau „Barcelona“ iki to stinga labai mažai. Mums reikia išnaudoti savo galimybes. „Barcelona“ gali įmušti bet kada – net tada, kai dominuoja varžovai“, – kalbėjo „Arsenal“ ekipos treneris Arsene'as Wengeras.

Londono klubas pastaruoju metu demonstruoja neblogą sportinę formą. Iš paskutinių 18-os rungtynių įvairiose varžybose „kanonieriai“ laimėjo vienuolika ir tik dusyk suklupo. Anglijos pirmenybėse „Arsenal“ klubas užima trečią vietą ir vos dviem taškais atsilieka nuo lyderių „Leicester City“ futbolininkų.

„Juventus“ - „Bayern“

Antradienį kita intriguojnati UEFA Čempionų lygos pora: Turino „Juventus“ - Miuncheno „Bayern“.

„Juventus“ klubas yra Italijos čempionato lyderis, tiesa, praėjusį savaitgalį nutrūko penkiolikos iš eilės „Juve“ pergalių serija „Serie A“ pirmenybėse.

Praėjusį sezoną UEFA Čempionų lygos turnyro pusfinalyje „Juventus“ ekipa kiek netikėtai eliminavo favoritu vadintą Madrido „Real“ klubą ir pateko į finalą.

„Bayern“ klubas įtikinamai pirmauja Vokietijos „Bundeslygoje“. Artimiausius varžovus Dortmundo „Borussia“ futbolininkus bavarai lenkia 8-iais taškais.

Nors bavarai visose rungtynėse, kuriose bežaistų, yra favoritai, lengva jiems nebus. Pastaraisiais metais atsigavęs „Juventus“ klubas yra rimtas varžovas visiems klubams. Tą jie įrodė nukeliavę iki Čempionų lygos finalo praėjusiais metais.

Jei šios rungtynės vyktų sezono pradžioje, kuomet „Juventus“ ekipa buksavo nacionalinėse pirmenybėse ir neatrodė tokia aštri ir grėsminga kaip dabar, tuomet drąsiai buvo galima laukti vokiečių pergalės. Šį kartą situacija kiek kitokia.

Šiaurės Italijos ekipa šiemet jau įrodė, kad kautis su stipriomis ekipomis ji gali. Du kartus įveiktas „Manchester City“ (Anglija) klubas. Tiesa, grupėje, kurioje dar žaidė „Sevilla“ (Ispanija) ir Menchengladbacho „Borussia“ (Vokietija), pagal taškus anglams nusileista ir užimta antra vieta.

Miuncheniečiai sau įprastu stiliumi laimėjo ČL grupės kovas, palikdami už savęs „Arsenal“, Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) ekipas.

Be jokios abejonės, abi ekipos turėtų būti nepatenkintos burtais. Abi jos, iš esmės, gavo vienus stipriausių priešininkų iš galimų. Tačiau norint laimėti Čempionų lygą, reikia įveikti visus varžovus. O aštuntfinalio pergalė prieš Italijos ar Vokietijos čempionus, būtų labai gera pradžia jų konkurentams ir teigiamas emocinis užtaisas prieš tolesnes kovas.

Pirmos rungtynės vyksta Turine, o tai turėtų sukurti dar daugiau intrigos šioje poroje. Sąlyginai silpnesnė „Senoji senjora“ namuose pabandys susikrauti pranašumą, kurį galėtų ginti Miunchene. Ar bent jau pabandys neprarasti galimybės patekti į Čempionų lygos ketvirtfinalį jau pirmose rungtynėse. Abiejų varžovų pagarba vienas kitam gali priversti ekipas pirmas rungtynes žaisti kiek atsargiau.

Transliacijų tvarkaraštis:

Antradienis, vasario 23 d.

21.35 val. „Arsenal“ – „Barcelona“ („Viasat Sport Baltic“ ir TV6; tiesiogiai);
23.45 val. „Juventus“ – „Bayern“ („Viasat Sport Baltic“, vaizdo įrašas).

Trečiadienis, vasario 24 d.

21.35 val. „PSV Eindhoven“ – Madrido „Atletico“ („Viasat Sport Baltic“, tiesiogiai);
23.45 val. Kijevo „Dinamo“ – „Manchester City“ („Viasat Sport Baltic“, vaizdo įrašas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)