Lyginant su praėjusiu susitikimu žalgiriečiai rungtynes pradėjo visiškai pakitusia startine sudėtimi, kurioje išliko tik Mamadou‘as Mbodjis. Galimybės parodyti savo sugebėjus sulaukė jaunieji Aldas Korsakas, Dominykas Barauskas ir Simonas Stankevičius, taip pat pirmą kartą nuo mačo pradžios žaidė ir neseniai komandą papildęs Marius Žaliūkas.

Akivaizdūs pasikeitimai buvo regimi ir aikštėje, mat žalgiriečiai žaidė pavojingai nuo pat rungtynių pradžios. Aktyvus spaudimas pasiteisino, o jau 4-ąją žaidimo minutę D. Barausko pradėta ataka [pakrypo į kairę aikštės pusę, kur po puikaus Sauliaus Mikoliūno skerso perdavimo vienas baudos aikštelėje likęs Elivelto pasiuntė pirmąjį įvartį į varžovų vartus.

Dar po penkių minučių rezultatą galėjo padvigubinti ir peržiūroje dalyvaujantis Eltonas, tačiau laiku sureagavęs varžovų vartininkas galingą brazilo smūgį atrėmė ir numušė į užribį.

Nors po šių greitų atakų žaidimo ritmas šiek tiek sulėtėjo, tačiau žalgiriečiai ir toliau dominavo abejose aikštės pusėse, o savo žaidimu išsiskyrė ne tik patikimai žaidžiantys gynėjai, bet ir akylai aikštės vidurį prižiūrintis Eltonas.

27-ąją žaidimo minutę įvartį kampinio metu galėjo pelnyti M. Mbodjis, tačiau legionieriaus smūgis skriejo gerokai virš vartų. Vos po keturių minučių žaibiškos kontratakos metu Elivelto perdavė kamuolį Simonui Stankevičiui, kuris nedvejodamas pasiuntė kamuolį į vartų tinklą ir padidino savo komandos persvarą.

Pelnę antrąjį įvartį žalgiriečiai visiškai perėmė kamuolio kontrolę, kurią varžovams sutrikdyti pavyko tik 40-ąją žaidimo minutę. Tada, netikėtai aikštės viduryje perėmę kamuolį iš M. Žaliūko, „Floros“ futbolininkai nuskubėjo į puolimą ir atliko pavojingą smūgį į viršutinį vartų kampą, kurį atremti pavyko Sauliui Klevinskui.

Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiai galėjo ir dar labiau padidinti rezultatą, tačiau greitos atakos metu Simonas Stankevičius atliko per stiprų perdavimą aikštės pažeme, o kamuolio sustabdyti nepavyko dėkingoje pozicijoje atsidūrusiam S. Mikoliūnui, tad pirmasis kėlinys baigėsi užtikrinta Lietuvos čempionų persvara – 2:0.

Antrąją rungtynių dalį komandos pradėjo ramesniu ir atsargesniu žaidimu. 55-ąją žaidimo minutę aštrų S. Mikoliūno prasiveržimą varžovai stabdė pražanga, o baudos smūgio metu po keitimo pasirodęs Danielis Romanovskis pasiuntė klastingą perdavimą link varų, kurio Marinas Matošas, vos nepavertė įvarčiu. Deja, bet kroato smūgį „Floros“ vartininkas atrėmė, o ataką galiausiai nutraukė pražanga.

Dar po dešimties minučių greitos atakos metu dėkingoje situacijoje atsidūrė taip pat po keitimo pasirodęs Tautvydas Eliošius, tačiau galingas saugo smūgis skriejo į staiga išdygusį gynėją ir vartų nepasiekė.

67-ąją minutę vienas prieš vartus išsiveržė D. Romanovskis, tačiau šalia bėgančio gynėjo spaudžiamas saugas galingu smūgiu sudrebino vartų konstrukciją.

Vos po dviejų minučių tas pats D. Romanovskis atliko savalaikį perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam S. Mikoliūnui, kuris nedvejodamas pasiuntė kamuolį į vartus, paversdamas rezultatą jau į 3:0.

Žalgiriečiai ir toliau atakavo varžovus, o dar vieną puikią progą pasižymėti, jau rungtynių pabaigoje, turėjo D. Romanovskis, kuris staigiai įsiveržė į baudos aikštelę ir galingai smūgiavo, tačiau laiku sureagavęs vartininkas atrėmė saugo bandymą.

89-ąją minutę vėlyvą įvartį „išrašyti“ galėjo ir BahrudinasAtajičius, tačiau puolėjo smūgis keliavo tiesiai į vartininką, o rungtynės pasibaigė užtikrinta žalgiriečių pergale rezultatu 3:0.

Talino „Flora“ – Vilniaus „Žalgiris“ 0:3 (0:2)

4‘ [0 – 1] Elivelto
30‘ [0 – 2] Simonas Stankevičius
69‘ [0 – 3] Saulius Mikoliūnas

Vilniaus „Žalgrio“ sudėtis: Saulius Klevinskas, Aldas Korsakas (70‘ Linas Klimavičius), Marius Žaliūkas, Mamadou‘as Mbodjis, Dominykas Barauskas (80‘ Vytautas Lukša), Eltonas (80‘ Justas Lasickas), Saulius Mikoliūnas, Marinas Matošas (60‘ Tautvydas Eliošius), Elivelto, Jorge‘as Chula (70‘ Bahrudinas Atajičius), Simonas Stankevičius (46‘ Danielis Romanovskis).