UEFA salės ir paplūdimo futbolo komitetas aptaria aktualius šių futbolo šakų klausimus, pateikia rekomendacijas dėl varžybų reglamento, būsimų UEFA varžybų šeimininkų, talkina rengiant programą trenerių seminarams, burtų traukimo principams, teikia rekomendacijas dėl tvarkaraščio, vystymo strategijų ir kitų klausimų.

„Šiame posėdyje buvo pateiktos praėjusio sezono turnyro apžvalgos, taip pat nežymūs varžybų nuostatų pakeitimai. Tarp įdomiausių naujovių – salės futbolo įtraukimas į Jaunimo olimpiados programą, UEFA salės futbolo B licencijos trenerių kursų programos vystymas. Šias licencijas jau išduoda kelios federacijos, ateityje programa plėsis ir tikėtina, kad su laiku atsidurs ir Lietuvoje“, – pasakojo S. Slyva.

Komiteto narys iš Portugalijos iškėlė idėją didinti Europos salės futbolo finalinio etapo dalyvių skaičių nuo 8 iki 16, taip pat diskutuota dėl galimo taisyklių pakeitimo, susijusio su papildomu penktuoju aikštės žaidėju.

„Pavyzdžiui, Kazachstano komandos vartininkas viso čempionato nuolat aktyviai dalyvavo žaidime varžovų aikštės pusėje. Dėl to oponentai atsitraukdavo gintis ir žaidimas prarasdavo dinamiką. Todėl buvo pasvarstyta, ar nevertėtų pagalvoti apie penktojo žaidėjo dalyvavimo apribojimą“, – aiškino S. Slyva.

Komiteto nariai turėjo galimybę Serbijos sostinėje Belgrade stebėti lemiamas Europos salės futbolo čempionato kovas – pusfinalio ir finalo rungtynes. Septintą kartą turnyro čempionais tapo Ispanijos futbolininkai, kurie finale 7:3 nugalėjo Rusijos atstovus.

Šis čempionatas buvo išskirtinis žiūrovų gausa – per 20 rungtynių Belgrado arenoje apsilankė beveik 114 tūkst. žmonių (vidutiniškai 5691). Palyginimui, kaimyninės Slovėnijos sostinėje Liublianoje 2013 m. Europos krepšinio čempionato antrojo etapo 18 rungtynių stebėjo beveik 92 tūkst. žiūrovų (vid. 5086).

Pasak S. Slyvos, UEFA atstovai džiaugėsi, ne tik žiūrovų gausa, bet ir pagarbaus sportiško elgesio. Per grupės rungtynes tarp Serbijos ir Portugalijos po įspūdingo pastarosios komandos žvaigždės Ricardinho įvarčio visi arenoje susirinkę žiūrovai atsistoję plojo nepaisant to, kad įvartis krito į serbų vartus.