Puolėjas lieka „Aalborg“ (Danija) klube iki vasaros, bet tuomet ketina keisti darbovietę ir viliasi pasirodyti UEFA Čempionų lygoje.

Pavargo nuo svarstymų

Kuomet pirmadienio naktį užsivėrė perėjimų langas, Lukas Spalvis lengviau atsikvėpė.

Viltis pakilti karjeros laiptais dar šią žiemą neišsipildė, kita vertus, 21-erių lietuvis sausį savo kailiu patyrė, kaip kraują kaitina futbolo turgus.

„Sunkus mėnuo. Buvo daug pasiūlymų, daug kalbų, daug streso – ir man, ir klubui, ir agentui. Džiaugiuosi, kad dabar jau truputį ramiau“, – DELFI sakė žaidėjas.

Jo sutartis su „Aalborg“ galios iki 2018 metų, bet puolėjas niekada neslėpė, kad Daniją planuoja palikti anksčiau.

Praėjusį mėnesį mirgėjo gandai apie galimus L. Spalvio karjeros tęsinius: įvairių šalių žiniasklaidoje minėti Lisabonos „Sporting“ (Portugalija), Stambulo „Galatasaray“ (Turkija), „Krasnodar“ ir „Ufa“ (abu – Rusija) pavadinimai.

Prasidėjus paskutinei sausio savaitei net „Aalborg“ oficiali svetainė patvirtino, kad klubas derasi su užsienio klubais, tik jų neįvardijo.

2014 metų Danijos čempionai turėjo pasverti du faktorius: maksimalią kainą, kurią galėtų išpešti už legionierių iš Lietuvos, ir naudą aikštėje, kurią rezultatyviausias komandos žaidėjas atneštų per likusią sezono dalį.

Galiausiai svarstyklės palinko į sportinių ambicijų pusę – vos tašku nuo nacionalinių pirmenybių lyderio FC „Copenhagen“ atsiliekanti Olborgo ekipa nutarė pasilaikyti 15 kartų šiame sezone jau pasižymėjusį snaiperį.

„Nesu nuliūdęs dėl tokios atomazgos. Tikriausiai tai bus paskutinis mano pusmetis Danijoje, o dabartinės mūsų pozicijos – labai neblogos. Lygoje užimame antrą vietą, taurės turnyre pasiekėme ketvirtfinalį. Laukia labai įdomūs keturi mėnesiai, tuo labiau, kad klubas nepardavė nė vieno žaidėjo, išlaikė visą komandą. Aišku, galime čempionatą baigti kad ir septinti, bet galime būti ir pirmi“, – nekantriai Danijos futbolą įšaldžiusios žiemos pertraukos pabaigos laukė L. Spalvis.

Į Rusiją nenori

Kad ir kaip susiklostytų „Aalborg“ žygis, Lietuvos rinktinės atstovas nesiruošia numesti į šalį ir savo asmeninės karjeros dėlionių.

Vasarą danai privalės paleisti L. Spalvį, jei kas nors ant stalo padės čekį su 1,6 mln. eurų suma – būtent tokio dydžio išpirkos mokestis numatytas puolėjo sutartyje. Paties futbolininko žodžiais, ši kontrakto sąlyga gerokai palengvina jo situaciją, kadangi atitinkamo pasiūlymo sulaukęs „Aalborg“ blokuoti perėjimo nebeturės teisės.

Anot L. Spalvio, ir dabar vyksta derybos tarp agento ir lietuviu susidomėjusių klubų. Bet į Rusijos pusę jis pats nė nežiūri – kitos karjeros stotelės žaidėjas ieško tik Vakaruose.

„Į Rytus aš dar nenoriu – jeigu išvis kada nors ten važiuosiu, tai tikrai negreitai. Noriu likti Vakaruose, žaisti Europos taurių turnyruose. Kita mano sąlyga – žaidimo laikas. Naujas klubas turi man suteikti galimybių žaisti. Kaip aš jas išnaudosiu, jau priklausys nuo manęs, bet bent jau proga pasirodyti turi būti“, – leisti laiko ant atsarginių suolo nenusiteikęs L. Spalvis.

Žaidėjas neslepia: prioritetu jis laiko žaidimą didžiausią prestižą turinčiame žemyno turnyre, į kurį iškopti su „Aalborg“ pasirodė per sudėtinga užduotis.

„Nemanau, kad Čempionų lygos lygis man yra per aukštas. Taikausi į klubą, kuris turi galimybių ten dalyvauti. Laikas parodys, kaip man seksis“, – užbaigė geriausias praėjusių metų šalies futbolininkas.

Kovos Danijos pirmenybėse atsinaujins vasario pabaigoje. Antrai sezono daliai L. Spalvis ir kiti „Aalborg“ futbolininkai ruošiasi nuo sausio 6 d. Praėjusią savaitę kontrolinėse rungtynėse Vokietijoje danai 4:2 pranoko vieną antros pakopos „Bundesliga“ pirmenybių lyderių Hamburgo „St. Pauli“.

Kitą savaitę „Aalborg“ iškeliaus į treniruočių stovyklą Turkijoje, kur sužais dar keletą draugiškų susitikimų.

L. Spalvis pagrindinėje „Aalborg“ komandoje rungtyniauja nuo 2013 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)