Precedento Lietuvoje neturintis futbolo festivalis vyko bortais aptvertoje aikštėje. Į areną išmėginti savo sugebėjimų su odiniu futbolo kamuoliu rinkosi ir patys mažiausi darželinukai ir patys vyriausi veteranai. Pagrindiniu futbolo mėnesio Šiaulių arenoje akcentu tapo A lygos ir I lygos komandų turnyras, kurio nugalėtojais tapo FC „Šiauliai“.

Susumavus skaičius, per visą laikotarpį Šiaulių arenoje įvyko net 12 skirtingų amžiaus grupių turnyrų. Dirbtinę dangą išbandė net 80 komandų iš Lietuvos ir Latvijos, buvo sužaista daugiau nei 500 rungtynių, kurios suvienijo daugiau nei 1500 visų amžiaus grupių futbolininkų!

Sausio 7 d. varžybų maratoną pradėjo 2007 metų gimimo futbolininkų turnyras. Aštuonių komandų turnyro nugalėtojais tapo Mažeikių „Atmosferos“ auklėtiniai. Nugalėtojų treneris neslėpė džiaugsmo iškovota pergale ir patikino, kad rungtyniauti tokioje aplinkoje yra vienas malonumas.

Sausio 9 d. susikovė A lygos ir I lygos vyrų profesionalų komandos. Čia sėkmė lydėjo šeimininkus FC „Šiaulių“ futbolininkus, kurie bendroje penkių komandų įskaitoje buvo geriausi ir iškovojo gražuolę taurę. O turnyras susilaukė ir A lygos prezidento Deivido Šembero dėmesio.

Sausio 10 d. aikštėje išsirikiavo 2006 metų gimimo komandos. Iš aštuonių turnyre dalyvavusių ekipų sėkmingiausiai pasirodė svečiai iš sostinės - FM „Audra“ auklėtiniai.

Pasibaigus jaunųjų futbolininkų turnyrui Šiaulių arenoje paklotą dirbtinę dangą išbandė ir vyriausi futbolininkai. „Šiauliai City Football Cup“ veteranų turnyre dalyvavo keturios komandos - FVK „Šiauliai“, Kuršėnų „Ventos veteranai“, „Šiaulių tigrai“ ir futbolo komanda „Medikas“.

Vyriausiųjų turnyre, kaip ir visų kitų futbolininkų kovose, netrūko emocijų ir įdomių akistatų aikštelėje. Geriausiai turnyre sekėsi „Tigrams“, kurie nugalėjo visas komandas ir tapo turnyro nugalėtojais. Antri liko „Ventos veteranai“, treti - FVK „Šiauliai“, o pergalės skonio nepatyręs „Medikas“ liko ketvirtas.

Visą laikotarpį (sausio 11-21 d.), kol arenoje nevyko jaunųjų futbolininkų turnyrai, aikštėje virė ŠAFF III ir LFF II lygų komandų turnyras. 10-ies komandų turnyre geriausiai pasirodė FC „Saulininko“ futbolininkai, kurie tapo pirmais tokio pobūdžio futbolo turnyro nugalėtojais.

2008 metų futbolininkai susirinko sausio 15-ą dieną. Tarp šešių ekipų savo pranašumą įrodė ir pirmą vietą iškovojo Vilniaus FK „Žalgiriečio“ jaunieji futbolininkai. ŠFA auklėtiniai liko antri.

Sausio 16-17 dienomis susikovė 2003-2004 metų gimimo komandos. Dvi dienas trukęs futbolo turnyras sukvietė net 16 abiejų amžiaus grupių komandų iš Lietuvos ir Latvijos. Tarp 2003 pajėgiausi buvo Panevėžio PSG auklėtiniai. 2004 metų turnyrą laimėjo svečiai iš Latvijos - FK „Liepaja“.

Negana to, sausio 19-21 dienomis į Šiaulių areną rinkosi ir Šiaulių miesto darželinukai, pradinių klasių moksleiviai ir miesto mokyklų mergaičių (1-4 klasių) futbolo komandos. Teigiamos emocijos vaikų, nelankančių futbolo, veiduose išvydus futbolo aikštelę garantavo, kad futbolo renginys jau pavyko dar nė neprasidėjęs. Aikštėje užvirus aistroms ir įmušus pirmus įvarčius džiaugsmo šūksnių banga įgavo dar didesnį pagreitį. Visi sutartinai kartojo, kad lauks, kada vėl galės išmėginti savo jėgas tokioje puikioje aplinkoje.

Žalia spalva vietoje įprasto krepšinio parketo Šiaulių arenoje patraukė ir „Šiaulių“ krepšininkų dėmesį, kurie draugiško pobūdžio rungtynėse savo jėgas išmėgino su Šiaulių „Gintros-Universiteto“ moterų futbolo komanda ir ją nugalėjo.

„Futbolo mėnesiu“ pramintame „Šiauliai city football cup-2016“ turnyrų maratone paskutinį akcentą uždėjo 2005 metų gimimo futbolininkų turnyras. Šiaulių arenoje susirinko 12 pajėgiausių Lietuvos ir Latvijos jaunųjų futbolininkų komandų. Savo jėgas tarpusavyje išmėgino Šiaulių FA, FK „Šilutė“, FK „Liepaja“ (Latvija), FK „Žiogeliai“ (Plungė), FK „Nevėžis“ (Kėdainiai), VFM (Vilnius), FK „Žalgirietis“ (Vilnius), Baltijos FM (Lietuva-Latvija), FM „Audra“ (Vilnius) ir FK „Banga“ (Gargždai).

Po atkaklių kovų turnyro nugalėtojais tapo Baltijos futbolo mokyklos komanda, kuri vienija geriausius 2005 metų gimimo Lietuvos ir Latvijos berniukus.

Visų grupių komandos dalyvės, treneriai ir lydintis personalas negailėjo gerų žodžių turnyro organizatoriams Šiaulių futbolo akademijai, Šiaulių apskrities futbolo federacijai ir Šiaulių arenai už puikiai suorganizuotą renginį ir žadėjo būtinai sugrįžti į kitąmet. Savo ruožtu organizatoriai dėkojo LFF už suteiktą dangą ir bortus, kurie taip patiko turnyro dalyviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)