Pastarųjų dviejų sezonų Lietuvos pirmenybių bronzos medalininkai nenusileido Lenkijos aukščiausioje („Ekstraklasa“) lygos čempionate penktą vietą užimančiam (31 taškas po 21 mačo) Chožuvo „Ruch“ klubui – 0:0 (0:0).

„Atlantas“ rungtynes su lenkų klubu pradėjo tokios sudėties: Rimantas Bogužas, Andrius Jokšas, Kazimieras Gnedojus, Aleksejus Jepifanovas, Markas Beneta, Andrius Bartkus, Ovidijus Verbickas, Rokas Gedminas, Domantas Šimkus, Donatas Kazlauskas ir Evaldas Razulis.

Jau per pirmąsias minutes galingai į varžovų vartus spyrė klaipėdiečių kapitonas A. Bartkus. Įpusėjus kėliniui progą pasižymėti turėjo D. Kazlauskas.

Artėjant pertraukai lenkų vartams grasė E. Razulis, tačiau po metų į „Atlantą“grįžusio puolėjo smūgis tikslo nepasiekė.

Po pertraukos „Ruch“ klubas turėjo iniciatyvą, bet po gausos keitimų rungtyniavę kiti uostamiesčio futbolininkai apgynė savo vartus.

„Kėliniai buvo skirtingi. Iki pertraukos buvo gera kova – vyrukai stengėsi, neblogai persirikiuodavo, judėjo, pora kartų pavojingai buvo priartėję prie varžovų vartų, o prie savųjų neleido varžovams sukurti grėsmingų momentų, – komentavo „Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija. – Antrąjį kėlinį žaidė visai jauni vaikinai. Susitikimui baigiantis buvo sunku. Lenkai turėjo gerą progą įmušti, tačiau išgelbėjo mūsų vartininkas.“

Prieš kelionę į Kiprą „Atlantas“ Marijampolėje buvo išbandęs jėgas su Lenkijos „Ekstraklasa“ lygos pirmenybėse devintoje pozicijoje esančiu (po 21 mačo 25 taškai) Lenčno „Gornik“ klubu. Susitikimas taip pat baigėsi be įvarčių.

Iš viso klaipėdiečiai rengdamiesi 2016 metų sezonui sužaidė trejas kontrolines rungtynes. Pirmosiose „Atlantas“ 3:0 įveikė Ventspilio „Ventspils“ ekipą iš Latvijos.

Kitas jėgų išmėginimas – sausio 30 dieną su dar viena Lenkijos aukščiausios lygos komanda – Kielcų „Korona“.