Pirmame kėlinyje, kaip jau tampa įprasta, varžovų komanda daugiausia koncentravosi savo vartų gynybai, tačiau ir žalgiriečiams sunkiai sekėsi rasti kelią link priešininkų vartininko, o dauguma atakų baigdavosi neatlikus jokio smūgio.

Mačo apžvalga tiesiai iš "Sportima" arenos. Čia vėl susitinkame šeštadienį 20:30 ("Žalgiris" - "Spartaks")
Posted by FC Vilniaus Žalgiris on Tuesday, January 26, 2016

Bene įsimintiniausia žalgiriečių ataka įvyko 36-ą žaidimo minutę, kuomet Danielis Romanovskis įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko efektingą perdavimą kulnu nuo gynėjų atsilaisvinusiam Elivelto, kuris nedelsdamas smūgiavo į vartus, tačiau pataikė tiesiai į vartininką.

Dar po šešių minučių galingą smūgį iš aikštės gilumos atliko komandos naujokas Marinas Matošas, tačiau kroato šūvis skriejo virš vartų.

Kėliniui artėjant link pabaigos, pavojingos atakos smaigalyje atsidūrė dar vienas naujokas Simonas Stankevičius, tačiau kietos gynybos pasitiktas puolėjas neišlaikė pusiausvyros ir neatliko užtikrinto smūgio į varžovų vartus, o kamuolys ir vėl atsidūrė vartininko rankose. Pirmas kėlinys baigėsi lygiu rezultatu 0:0.

Antrame kėlinyje prasidėjo ir keitimų, ir „Žalgirio“ smūgių karuselė. Kėlinio metu žalgiriečiai pakeitė beveik visus aikštės žaidėjus, o po keitimo pasirodę futbolininkai greitai įsiliejo į žaidimo ritmą ir svariai prisidėjo prie vilniečių atakų.

Progas pasižymėti turėjo ir Saulius Mikoliūnas, ir Edvinas Baniulis ir Darius Kazubovičius. Pastarasis kėliniui artėjant link pabaigos turėjo net kelias progas išvesti saviškius į priekį, tačiau jaunojo puolėjo smūgiai skriejo arba varžovų vartininkui į rankas, virš ar šalia vartų.

Visgi, rungtynių metu susiklostė ne pats palankiausias scenarijus aikštės šeimininkams. Atakos metu praradę kamuolį žalgiriečiai nesuspėjo drausmingai sugrįžti į gynybą, o tik vieną iš nedaugelio progų turėjęs Artūras Švacbė neklydo ir užtikrintai nuginklavo Saulių Klevinską.

Nors žalgiriečiai dar bandė taisyti situaciją ir surengė paskutinį šturmą priešininkų vartų link, tačiau šie išpuoliai buvo nesėkmingi ir vilniečiai buvo priversti pripažinti pirmą pralaimėjimą pasiruošimo naujam sezonui metu.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais sausio 30 dieną su Jūrmalos „Spartaks“ klubu. Rungtynės prasidės 20.30 val., o jas bus galima stebėti nemokamai.

Vilniaus „Žalgiris“ – Rygos „Metta“ 0:1 (0:0).

89‘ [0 - 1] Artūras Švacbė

Įspėjimai: 3‘ Rendijus Šibassas, 20‘ Kristoferis Treimavis, 33‘ Klavis Balinis („Metta“); 21‘ Marinas Matošas („Žalgiris“).

„Žalgiris“: Saulius Klevinskas, Dominykas Barauskas, Aldas Korsakas (46‘ Egidijus Vaitkūnas), Lukas Valvonis, Mamadou Mbodjis (72‘ Georgas Freidgeimas), Marinas Matošas (62‘ Mantas Kuklys), Elivelto Ribeiro Dantas (62‘ Darius Kazubovičius), Jorge‘as Chula (Tautvydas Eliošius), Saulius Mikoliūnas (72‘ Vytautas Lukša), Danielis Romanovskis (Edvinas Baniulis), Simonas Stankevičius (46‘ Julius Momkus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)